مسکو - ایرنا - در حالی که مدت یک ماهه قرنطینه خانگی در روسیه برای مقابله با گسترش ویروس کرونا به روزهای پایانی خود(۱۱ اریبهشت) نزدیک می‌شود اما از هم‌اکنون گمانه‌زنی‌ها برای ادامه این طرح بالا گرفته است.

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار ایرنا از مسکو، ولادیمیر پوتین کمتر از یک ماه قبل اعلام کرد که طرح قرنطینه یا به گفته روس‌ها خود انزوایی خانگی برای حفاظت از مردم به اجرا درخواهد آمد و تا پایان ماه آوریل ادامه خواهد داشت و در صورتی که دولت متوجه شود روند بیماری رو به کاهش است امکان برداشته شدن محدودیت ها وجود دارد.

با این وجود، آمار مبتلایان به کرونا در روسیه هر روز بیشتر شد به شکلی که اکنون روزانه بیش از پنج هزار نفر در پهناورترین کشور جهان به کرونا مبتلا می‌شوند و روسیه در بسیاری از روزها رکورددار بیشترین ابتلا در ۲۴ ساعت گذشته از نظر سازمان بهداشت جهانی به حساب می آید و بیش از نیمی از مبتلایان هم افرادی هستند که در مسکو پایتخت روسیه زندگی می‌کنند.

دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه به تازگی گفته است که هنوز کرملین برآورد دقیقی از زمان پایان محدودیت های بوجد آمده ندارد. در عین حال خبرهای زیادی مبنی بر افزایش اختیارات پلیس، امکان استفاده از ارتش و همچنین در نظر گرفتن جرایم سنگین‌تر برای متخلفان به گوش می رسد.

در این میان برخی از مردم در نقاط مختلف روسیه که از محدودیت های اعمال شده خسته شده اند با شرکت در تجمع های اعتراضی بدون مجوز خواستار لغو محدودیت ها شده اند، تجمع‌هایی که پلیس آنها را از بین بردن دستاوردهای طرح فاصله گذاری میان مردم و جلوگیری از گسترش کرونا خواند و به سرعت با آن برخورد کرد و عده ای هم در همین رابطه برای چند روزی روانه زندان شدند.

نیکولای بریکو ویروس شناس ارشد وزارت بهداشت روسیه به تازگی در خصوص زمان پایان یافتن مدت قرنطینه در روسیه گفته است: به عقیده ما بهتر است مدت زمان قرنطینه تمدید شود چرا که هنوز به اوج گسترش کرونا در روسیه نرسیده ایم.

وی گفت: تجربه دیگر کشورها به ما نشان داده است که در صورت کاهش شیب گسترش کرونا باز هم باید تدابیر مراقبتی و بهداشتی با جدیت بیشتری مورد توجه قرار گیرد و هر آنچه لازم است اتخاذ و اجرا شود تا بتوانیم بر بیماری کرونا کنترل داشته باشیم.

به گفته وی، آمار مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در روسیه هنوز کمتر از یک درصد است که یک موفقیت برای کادر درمانی به حساب می‌آید، اگر چه تعداد مبتلایان رو به افزایش است اما هیچگاه حالت انفجار ابتلا به کرونا در روسیه بوجود نیامده است که ناشی از عملکرد خوب حکومت و همراهی اکثر مردم با اقدامات مراقبتی بوده است.

آناتولی آلشتین ویروس شناس برجسته دیگر روس که عضو آکادمی علوم پزشکی روسیه نیز است نیز پیش‌بینی کرده که پس از فروکش کردن کرونا در تابستان، موج دوم شیوع بیماری پاییز از راه می‌رسد.

وی گفت: با توجه به نشانه‌های موجود، ویروس کرونا برای دوره طولانی آمده است و هر چند که تابستان شیوع آن کاهش خواهد یافت اما در پاییز شمار مبتلایان بار دیگر بالا خواهد رفت.

به گفته این دانشمند روس، برای مبارزه با کووید۱۹ نیاز به واکسن است با این وجود حتی پس از تولید واکسن و واکسناسیون مردم، ویروس کرونا باقی خواهد ماند اما دیگر مانند امروز خطرناک نخواهد بود. 

سرگئی سابیانین شهردار مسکو نیز به نظر می رسد از هم اکنون در حال آماده کردن مردم برای کنار آمدن با افزایش مدت زمان قرنطینه است آن هم در کشوری که ۹ ماه از سال پوشیده از برف است و با آب شدن برف ها مردم تنها سه ماه فرصت دارند که از طبیعت سرسبز کشورشان استفاده کنند.

وی به ساکنان پایتخت روسیه که به موسکویچ معروف هستند، گفته است: ما برای آنکه ارتش وارد خیابان ها نشود و نظامیان کنترل شهر را در دست نگیرند، طرح قرنطینه خانگی را به اجرا درآوردیم بنابراین از همه می خواهم همچنان به محدودیت‌هایی که در پایتخت روسیه اعمال شده است، عمل کنند تا نیاز به تدابیر سختر نباشد.

سابیانین افزود: غربی‌ها اول تدابیر دمکراتیک بکار گرفتند اما با بحرانی شدن شرایط مجبور شدند ارتش خود را به خیابان‌ها بیاورند اما ما نمی خواهیم این سناریو در مسکو تکرار شود به همین دلیل نظام خودانزوایی اعمال شد.

شهردار مسکو این با بیان این جمله که وضعیت هنوز دردناک نیست اما بدتر خواهد شد، تکلیف ساکنان پایتخت را هم روشن کرد تا مطلع شوند درحال حاضر مقامات روسیه نه تنها تصمیمی برای پایان دادن به قرنطینه ندارد بلکه از روسها انتظار دارند روزهای بیشتری در خانه بمانند.

دقایقی پیش اعلام شد که در ۲۴ ساعته گذشته شش هزار و ۳۶۱ نفر دیگر به کرونا مبتلا شده اند تا بار دیگر رکوردی جدید در روسیه به ثبت رسیده و تعداد مبتلایان به کرونا به نزدیک ۸۱ هزار نفر برسد از این تعداد ۷۴۷ نفر جان خود را از دست داده اند.