"بهرام سرمست" روز یکشنبه در پایان جلسه ویدیو کنفرانس ستاد ملی کرونا در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در این جلسه موضوع های مهمی مطرح، و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز کل کشور را بر اساس معیارهای خاص کرونا از قبیل آمار ابتلا و شیوع بیماری به سه منطفه قرمز، سفید و زرد تقسیم بندی کرد، که جزئیات آن اعلام خواهد شد.
استاندار قم با بیان اینکه طبق این مصوبه ستاد فوق شهرهایی که وضعیت سفید را داشته باشند، در آنها گشایش اماکن مذهبی و متبرکه قابل انجام است.
سرمست اضافه کرد: در این شهرها اصل بر رعایت پروتکل های بهداشتی است، ولی در شهرهایی که در وضعیت زرد و قرمز هستند محدودیت ها تا پایان اردیبهشت ادامه می یابد.
استاندار قم تصریح کرد: معنای این مصوبه این است که در قم که وضعیت آن سفید نشده اماکن متبرکه مانند حرم و جمکران تا پایان اردیبهشت بسته و نمازهای جمعه و جماعات نیز برگزار نخواهد شد.
سرمست ضمن ابراز امیدواری از رسیدن قم به وضعیت سفید خاطر نشان کرد: به محض اینکه هر شهری به وضعیت سفید برسد، مناسبت ها و اجتماعات می تواند در آنها برگزار شود، و در غیر اینصورت همچنان محدودیت ها را خواهیم داشت.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص قرمز یا زرد وضعیت قم، گفت: تعیین و اعلام این امر با وزارت بهداشت است اما یکی از شرط های مطرح شده برای زرد شدن وضعیت شهرها نداشتن فُوتی یا بستری جدید بود، که در حال حاضر قم این شرایط را ندارد از این رو وضعیت آن عادی نشده است.
سرمست همچنین تمدید امهال اظهارنامه های مالیاتی تا پایان نیمه نخست سال جاری را از دیگر مصوبه های امروز ستاد ملی کرونا ذکر کرد، و گفت: تمدید دو ماهه شرکت های سهامی عام نیز از دیگر مصوبه ها بود.
استاندار قم یادآور شد: مطابق دستورالعمل ستاد مذکور، تعیین ساعت کار پاساژها و مجتمع های تجاری که در مناطق گرمسیر هستند، در حیطه اختیارات استانداران است.
وی افزود: در این جلسه همچنین مقرر شد، که در مورد ضرورت استفاده از ماسک در اتوبوس و مترو بررسی های لازم از طرف وزارت بهداشت انجام و نتایج اعلام شود.
استاندار قم در پایان از همه شهروندان قمی که با خویشتنداری و پرهیز از حضور در اجتماعات و همچنین رعایت بهداشت فردی و قرنطینه خانگی به سیر نزولی پیدا کردن کرونا در این استان کمک کردند، تشکر و قدردانی کرد، و گفت: از مشتاقان زیارت اهل بیت و اماکن متبرکه خواهش می کنم از مساجد به عنوان پایگاه هایی که به عنوان پایگاه انفاق و کمک به مستمندان و آسیب دیدگان از کرونا است، استفاده کنند و طرح مواسات و کمک مومنانه مدنظر رهبر معظم انقلاب که به نحو احسن و شایسته در قم شکل گرفته را نیز تقویت کنند تا تمام این فعالیت ها به صورت همگرا، هماهنگ و هدفمند صورت گیرد.
کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راههای انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
ویروس کرونا موسوم به « کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دیماه ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.