اسلام‌آباد - ایرنا - محققان دانشگاه فن‌آوری و طراحی سنگاپور که در حال بررسی توانمندی کشورها در مهار شیوع ویروس کووید-۱۹ هستند، پیش بینی کردند: وضعیت کرونا در پاکستان هنوز به نقطه اوج خود نرسیده و ممکن است غلبه بر این ویروس برای پاکستانی‌ها تا اواسط خردادماه طول بکشد.

رسانه‌های پاکستانی روز یکشنبه به نقل از نتایج تحقیق متخصصان سنگاپوری که در حال بررسی مقدار زمان کافی برای کشورهای درگیر کرونا برای غلبه بر آن هستند، گزارش دادند: محققان این دانشگاه با استفاده از داده‌های هوش مصنوعی مقدار زمان لازم برای غلبه بر بحران کووید-۱۹ را تخمین زدند.

در این‌ گزارش آمده است: شیوع کرونا در پاکستان هنوز به نقطه اوج خود نرسیده در عین حال اتخاذ تدابیر بهتر و شیوه‌های موثرتر می‌تواند به مهار این بیماری کمک کند.

محققان سنگاپوری مدعی شدند که غلبه بر ویروس کرونا در پاکستان به رغم به کارگیری تدابیر سخت ممکن است تا اواسط خردادماه (۸ ژوئن) طول بکشد و هند به عنوان کشور همسایه پاکستان ممکن است تا اول خردادماه (۲۱ می) جلوی کرونا را بگیرد.

در این گزارش افزوده شده: آمریکا که بزرگترین کشور درگیر  با ویروس کرونا است، تا اواخر اردیبهشت (۱۱می) ۹۷ درصد قادر به غلبه بر این بیماری خواهد بود.

نتایج نظرسنجی محققان یک دانشگاه معتبر در کراچی پاکستان که ماه گذشته‌ انجام شده بود، نشان می‌دهد: نیمی از جمعیت این کشور نسبت به خطرات ویروس کرونا بی‌خبرند و تنها بیماران دیابتی، آسم و افراد سیگاری را در برابر این ویروس آسیب‌پذیر می‌دانند.

موسسه گالوپ نیز اواسط فروردین امسال نتایج نظرسنجی خود در پاکستان را منتشر کرد که براساس آن، سه  نفر از هر چهار شهروند پاکستانی ویروس کرونا را تهدید بالقوه‌ علیه خود می‌دانند درحالی که ۷۴ درصد از پاکستانی‌ها نسبت به پایان این بیماری تا خردادماه سال جاری (ژوئن) خوشبین هستند.

ستاد عملیات و مدیریت مبارزه با کرونا در پاکستان امروز شمار مبتلایان به کرونا را ۱۲ هزار و ۷۲۳ نفر اعلام کرد و افزود: ۲۸۶۶ بیمار بهبود یافته و ۲۶۹ نفر نیز تاکنون بر اثر این ویروس جان باختند. 

افزایش شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در پاکستان همچنان سرعت جهشی دارد و مسؤولان هشدار دادند که اگر سطح تمهیدات بهداشتی و طرح فاصله‌گذاری اجتماعی تشدید نشود، مهار کرونا از کنترل خارج خواهد شد.

دولت پاکستان از ماه گذشته اعمال ممنوعیت تردد بین شهری و حضور در معابر را به اجرا گذاشت و هفته‌ گذشته نیز طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را برای چهارمین مرتبه تمدید کرد.

براساس نظرسنجی‌ موسسه گالوپ، ۶۸ درصد پاکستانی‌ها از اعمال طرح فاصله‌گذاری اجتماعی حمایت کردند. ۲۳ درصد با تعطیلی شهرها مخالفند و ۳۴ درصد زنان نیز مخالف طرح فاصله‌گذاری اجتماعی هستند.