ملیحه یغمایی روز یکشنبه اظهار داشت: طبق تاکیدات مقام معظم رهبری و نام گذاری سال ۹۹ به عنوان سال جهش تولید، حمایت از تولید محصولات منحصر بفرد استان که دارای زیر ساختهای لازم هستند به عنوان یک مزیت نسبی و ضرورت تعریف شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اکثر تولید کنندگان سمنوی استان به خصوص در شهرستان درق بانو هستند، این طرح با پیشنهاد و پیگیری دفتر امور بانوان و خانواده و محوریت جهاد کشاورزی و همکاری دستگاه های مرتبط تدوین گردید که با حمایت ویژه و تاکید استاندار در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مورد تصویب قرار گرفت.
یغمایی گفت: پرداخت تسهیلات مناسب و پیش بینی بازار فروش نیز در این طرح در نظر گرفته شده است و امیدواریم که با انجام اقدامات لازم تا انتهای سال ۹۹ بتوانیم گامی در راستای حمایت از سایر محصولات بومی و پرداختن به تاکیدات مقام معظم رهبری در اجرای طرح های زود بازده اقتصاد مقاومتی برداریم.
به گزارش ایرنا؛ پخت سمنو در خراسان شمالی با اجرای یک سری آداب و رسوم برگزار میشود که این امر موجب شده که پخت سمنوی شهر درق، در شهرستان گرمه، به عنوان یکی از آیینهای معنوی استان به ثبت ملی برسد.
دانش فنی پخت این غذا از مهمترین ویژگی های آن است، به طوری که ماندگاری سمنویی که در دیگر نقاط کشور پخت میشود به بیش از ۲ تا سه ماه نمیرسد، اما سمنوی درق، بدون استفاده از یخچال تا ۲ سال هم قابل نگهداری است.
سمنو از گندم جوانه زده به همراه آرد با پخت طولانی درست می شود و بیشتر به عنوان نذری یا در ایام عید نوروز مصرف می شود.