بندرعباس- ایرنا-تقاضای واحدهای صنفی هرمزگان از مسوولان برای تغییر ساعت کاری، در نشست ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا هرمزگان مورد موافقت قرار نگرفت و واحدهای تجاری باید براساس ساعت های مشخص شده از قبل فعالیت کنند.

استاندار هرمزگان یکشنبه شب گفت: اصناف تقاضای تغییر ساعت کاری در مراکز خرید و بازارهای سرپوشیده را دارند که براساس نظر کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تغییر ساعت در این واحدها تا بهبود آمار و شرایط مبتلایان به کرونا امکان پذیر نیست و این واحدها تا ساعت ۱۸ مجاز به فعالیت هستند.

فریدون همتی در نشست ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در هرمزگان اظهار داشت: بازار سرپوشیده ماهی فروشان بندرعباس نمونه ای است که به دلیل آلودگی کرونا نگرانی هایی ایجاد کرده و باید برای سایر مجتمع ها با احتیاط تصمیم گرفت.

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس برای تغییر ساعت فعالیت این اماکن با تشکیل کمیته ای پس از بررسی کارشناسی، در نشست های بعدی ستاد تصمیم گرفته خواهد شد.

همتی با اشاره به لزوم عرضه بهداشتی ماهی در مناطق مختلف شهر بندرعباس، گفت: با توجه به تعطیلی ۱۴ روزه بازار ماهی فروشان بندرعباس، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با همکاری دیگر دستگاه‌های مسئول، مکان هایی را در مناطق مختلف شهر بندرعباس جهت عرضه و فروش بهداشتی ماهی آماده کنند.

استاندار هرمزگان تاکید کرد: ضروری است به منظور پیشگیری از تجمع مردم در بازار و همچنین دسترسی مردم محلات و مناطق مختلف به ماهی، مکان های عرضه بهداشتی ماهی و آبزیان با در نظر گرفتن تمهیدات لازم در طول سال نیز فعال باشند.

همتی خاطرنشان کرد: شیوع ویروس کرونا خسارت های بسیاری به  بخش های مختلف از جمله بخش گردشگری وارد کرده که دولت تسهیلاتی را جهت پرداخت به فعالان این بخش برای جبران خسارت های آنان در نظر گرفته است.

 اصناف بندرعباس از مسوولان خواستارند تا با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه و به منظور کاهش آسیب های ناشی از شیوع ویروس کرونا بر پیکره اقتصاد، ساعت های کاری واحدهای تجاری مناطق جنوبی از جمله بندرعباس را تغییر و مورد بررسی مجدد قرار دهند.

طبق مصوبه ستاد مقابله با بیماری کرونا، ساعت کاری مجتمع های تجاری در هرمزگان از ۹ صبح تا ۱۸ عصر می باشد که فعالان بازار در این استان می گویند: در ساعت ۱۳ تا ۱۸ عصر به دلیل گرمای هوا،فعالیت در این واحدها به نوعی تعطیل و به ندرت شاهد مراجعه مشتری هستند.

۲۳ مورد جدید کرونا در هرمزگان

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز گفت: با انجام بیماریابی فعال و افزایش شمار انجام تست های کرونا، در ۲۴ ساعت گذشته ۲۳ مورد جدید ابتلا به این بیماری در استان ثبت شده است.

دکتر حسین فرشیدی افزایش ترددهای مردم در اماکن عمومی را نگران کننده دانست و گفت: از شهروندان خواستاریم تا به منظور حفظ جان خود و اطرافیانشان همچنان ماندن در خانه را جدی بگیرند و از هرگونه تردد غیرضروری اجتناب نمایند.

وی با اشاره به افزایش نظارت ها بر بازار و واحدهای تجاری و خدماتی، تصریح کرد: اجرای فاصله فیزیکی و پروتکل های بهداشتی در این واحدها باید مورد توجه جدی باشد زیرا که واحدهای متخلف پلمپ می شوند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تاکید کرد: از فعالیت واحدهای تجاری که در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام نکرده باشند، نیز پیشگیری می شود و با واحدهای متخلف برابر قانون برخورد خواهد شد.

کرونا ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است.

 پزشکان توصیه می کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و حضور نیافتن در مراکز عمومی، مردم به هنگام عطسه جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

ویروس کرونا اواسط دی ماه (دسامبر ۲۰۱۹ ) در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت آن کشور در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ ( نهم دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را اعلام کرد و  شناسایی نخستین مورد آن در ایران ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸ در قم رسانه ای شد.