شیراز- ایرنا- گسترش کسب و کارهای آنلاین در سال‌های اخیر از سویی و شیوع بیماری کرونا که بخشی از فعالیت‌ها را به‌صورت دورکاری درآورده است، ضرورت تغییر در نحوه فعالیت‌های اقتصادی از جمله در استان فارس را بیش از گذشته آشکار کرده است.

کار کردن در نرم‌افزارهای ارتباطی، بازار را در یک گوشی موبایل خلاصه کرده است. همزمان با تحول فروشگاه‌ها، تجهیزات آن‌ها نیز تغییر یافته و همانگونه که مکان به فضایی مجازی بدل شده سیستم‌های مالی نیز از قالب سنتی خود به درآمده‌اند و به‌صورت نرم‌افزارهایی روی گوشی موبایل در دسترس فعالان عرصه اقتصادی هستند.
این موضوع زمانی اهمیت می‌یابد که دریابیم در این روزها فروشگاه‌های آنلاین گسترش بسیاری یافته‌اند و دنیا به سمت کوچک‌تر شده پیش می‌رود؛ بنابراین فعالان عرصه مجازی و استارتاپ‌ها نیز وارد عمل شده‌اند و با ارائه سیستم‌های جدید حسابداری رسیدگی به حساب و کتاب‌های مالی را آسان‌تر می‌کنند.

مدیرعامل شرکت سیستم‌های رایانه‌ای فراگیر با بیان اینکه ایجاد استارتاپ‌های حسابداری در قالب‌های جدید ضرورت کسب و کارهای تازه است، افزود: با بررسی‌های صورت‌گرفته بر روی ۲۴۰ نرم‌افزار فعال در حوزه مالی، درمی‌یابیم که صنعت نرم‌افزار بیشترین گردش را در سیستم‌های مالی دارد.
محمدهاشم مسعودی عنوان کرد: دنیای تجارت امروز به سمت سیستم‌های ابری و آنلاین می‌رود که در آن‌ها خدمات بسیار با قیمت ارزان ارائه می‌شود. این سیستم‌ها همیشه در دسترس‌اند و داده‌های آن‌ها از بین نمی‌رود، می‌توانند نسخه‌های پشتیبان بگیرند و درواقع می‌توان گفت طی چندین سال آینده، فقط با برخورداری از وسیله‌ای که به اینترنت متصل شود،‌می‌توان از همه خدمات آنلاین در حوزه‌های مختلف بهره‌مند شد.
او در این زمینه از نسل جدید سیستم‌های حسابداری یاد کرد که در این روزها به یاری مشاغل کوچک، خانگی و اینترنتی آمده است و افزود: سیستم‌های قدیمی حسابداری با سی‌دی یا فلش یا قفل سخت افزاری کار می‌کردند؛ اما در سیستم‌های جدید یا سیستم‌های ابری نیازی به نصب نرم‌افزار نیست و در هر کجا و هر زمان و با هر وسیله‌ای می‌توان کار کرد.
مسعودی ادامه داد: اینگونه سیستم‌هادر زمره سیستم‌های ابری قرار می‌گیرند، درست مانند یک ایمیل که با هر وسیله‌ای می‌توان به آن دسترسی یافت و تنها کافی است فرد شناسه کاربری و رمز عبور را داشته باشد.
بنیان‌گذار استارتاپ حسابفا با بیان اینکه این سیستم حسابداری به‌صورت اتوماتیک از داده‌ها فایل پشتیبان می‌گیرد، ادامه داد: در این روش، داده‌ها از بین نمی‌رود و همزمان در سیستم چندین پشتوانه وجود دارد که فرد در هر زمان و مکان می‌تواند به آن دسترسی یابد.
او با اشاره به وضعیت پیش‌آمده برای بسیاری از مشاغل در روزهای کرونایی، عنوان کرد: در شرایط دورکاری اینگونه سیستم‌ها به کمک صاحبان کسب و کار می‌آید؛ چون  در آن یک حسابدار همزمان می‌تواند چندین کسب و کار را مدیریت و بررسی کند و برای مثال بداند هرکس در زیرمجموعه‌ چگونه فعالیت می‌کند.
مسعودی یکی دیگر از مزیت‌های سیستم‌های ابری حسابداری را هزینه بسیار اندک آن‌ها برای صاحبان مشاغل دانست و اظهار کرد: در این سیستم‌ها همه خدمات حسابداری به آسانی در دسترس است و هدف بهره‌مندی کسب و کارهای کوچکی همچون یک فروشگاه، یک مغازه یا حتی یک صندوق قرض‌الحسنه خانوادگی است؛ بدین‌معنا کسی که دانش حسابداری ندارد نیز می‌تواند با سیستم کار کند، یعنی نیاز نیست افراد از دانش حسابداری به‌صورت حرفه‌ای بهره‌مند باشند بلکه سیستم به‌گونه‌ای طراحی شده است که برای همه قابل استفاده باشد.
بنیان‌گذار استارتاپ حسابفا با بیان اینکه جوانان نخبه فارس با همت و تلاش خود، نسخه بومی نرم افزار حسابداری ابری را طراحی کرده اند، درباره ویژگی این برنامه گفت: برخلاف سیستم‌های سنتی، در سیستم‌های حسابداری آنلاین چندین امکانات به‌صورت همزمان فراهم است و درمجموع می توان گفت در چنین سیستمی هم در زمان صرفه‌جویی می‌شود و هم در هزینه.
او با بیان اینکه مخاطبان این سیستم‌ها استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا هستند، عنوان کرد: کسانی که تازه می‌خواهند فعالیت در فضای اقتصادی آنلاین را آغاز کنند، باید به ناچار از سیستم مالی برخوردار باشند که حساب و سود زیان را بسنجند و لازمه این مهم که به منزله قلب هر کسب و کاری است، برخورداری از سیستمی حسابداری است که به آسانی بتوان از آن بهره برد.