به گزارش خبرگزاری رویترز از سیدنی، استرالیا یکی از کشورهای موفق در زمینه مقابله با ویروس کروناست، به طوری که تنها ۸۳ نفر در این کشور براثر ابتلا به این بیماری فوت کرده و ۶ هزار و ۷۰۰ نفر به کرونا مبتلا شدهاند.
استرالیا این موفقیت را به واسطه بستن مرزها، اعمال محدودیت تردد و اجرای سیاست ماندن در خانه به دست آورده است.
این کشور همچنین میزان ابتلا به کرونا را به حدود ۱ درصد در حال حاضر در مقایسه با ۲۵ درصد در ماه مارس (اسفند ۹۸) کاهش داده است. به گفته «گِرِگ هانت» وزیر بهداشت استرالیا، ۱. ۱۳ میلیون استرالیایی اپلیکیشن ردیابی «کوویدسیف» (CovidSafe) را تا ساعت ۶ بامداد به وقت محلی روز دوشنبه (۸ اردیبهشت) دانلود کردند، رقمی که تقریبا ۴. ۵ درصد از جمعیت این کشور را در برمی گیرد.
وی در پاسخ به این پرسش که چند نفر باید این اَپ را دانلود کنند تا این طرح موفقیت آمیز باشد، افزود: رقم جادویی وجود ندارد، هدف ما دانلود تا هر میزان ممکن است.
وزیر بهداشت استرالیا گفت: این طرح برای کمک به کارشناسان ما به منظور پیدا کردن مکان افرادی است که ممکن است در معرض بیماری باشند و ما از سطح امید و انتظاراتمان در این زمینه پیشتر رفتهایم.
این طرح در حالی مورد استقبال قرار گرفته که نتایج نظرسنجی موسسه استرالیایی «نیوزپُل» حاکی است که میزان محبوبیت «اسکات موریسون» نخست وزیر این کشور از اواخر سال ۲۰۰۸، بالاترین رقم را نشان میدهد.
این نظرسنجی مشخص میکند که میزان محبوبیت موریسون با افزایش ۲۷ درصدی از هفته اول ماه مارس (اواسط اسفند ۹۸) به ۶۸ درصد رسیده است. این محبوبیت از آنجا شروع شد که موریسون بیش از ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی از جمله یارانه ۱۳۰ میلیارد دلاری استرالیا (۱۱۹ میلیارد دلاری آمریکا) را به کارفرمایان اختصاص داد تا از عهده هزینه حفظ نیروهای کاریشان برآیند که در غیر اینصورت مجبور به اخراج کارمندان خود بودند.
«بیل ایوانز» اقتصاددان ارشد بانک استرالیایی «وستپک» تخمین زده که بدون این یارانه، نرخ بیکاری به ۱۷ درصد تا پایان ماه ژوئن (۱۰ تیر ماه) افزایش مییافت، در حالی که این میزان اکنون تنها به ۹ درصد رسیده است.
براساس این گزارش، ایالتهای کوئینزلند و استرالیای غربی از تصمیم برای کاهش محدودیتهای کرونایی در هفته جاری به دلیل پایین آمدن موارد ابتلا خبر دادهاند.
ایالتهای ویکتوریا و نیوساوت ولز که پرجمعیتترین ایالتهای استرالیا هستند و کانون شیوع کرونا در این کشور محسوب میشوند، محدودیتهای تجاری و فاصله گذاری اجتماعی را همچنان حفظ میکنند.
دولت استرالیا همچنین اپلیکیشن خاصی را برای ردیابی مبتلایان به کووید – ۱۹ طراحی و آزمایش کرده است.این اپلیکیشن که بر مبنای نرمافزار سنگاپوری "ترِیس توگِدِر" Tracetogether ساخته شده، لیستی از ارتباطات شخص را با افرادی که با آنها تماس گرفته تهیه کرده و از طریق بلوتوث آن را در اختیار مسئولان بهداشتی گذاشته است تا افرادی با تست کرونای مثبت، راحتتر ردیابی شوند.
چنانچه فردی این اپلیکیشن را نصب کند، هنگامی که به یک فرد مبتلا به ویروس کرونا نزدیک میشود، هشدار میگیرد. این اپلیکیشن به کمک بلوتوث کار میکند و اطلاعات کاربر را در اختیار مسوولان دولتی قرار میدهد.