وی در نشست خبری در ستاد عملیاتی ویژه هیات دولت جمهوری آذربایجان برای مقابله با کرونا ویروس با اعلام این مطلب افزود : حتی واحدهای اقتصادی بزرگ نیز بر اثر تعطیلی ممکن است با مشکلاتی روبرو شوند.
وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان با اشاره به این که برخی محدودیت های به کار گرفته شده در رابطه با شیوع کرونا ویروس از ۲۷ آوریل (برابر ۸ اردیبهشت ) جاری در جمهوری آذربایجان کاهش می یابد، گفت : با این حال خطر کرونا برای مدت طولانی بر اوضاع تاثیر می گذارد.
جباراف همچنین تاکید کرد که در صورت به کارگیری دوباره رژیم قرنطینه در این کشور خسارت ناشی از آن برای فعالان اقتصادی گسترده تر خواهد بود و حتی ممکن است منجر به ورشکستگی شود.
وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان در عین حال وعده داد که دولت این کشور در ماه های آینده نیز حمایت های مالی و مالیاتی از فعالان اقتصادی و کارآفرینان را ادامه خواهد داد.
دولت جمهوری آذربایجان در قالب اقدام های پیشگیرانه از شیوع ویروس کرونا، قرنطینهای یک ماهه تا ۱۵ اردیبهشت را در سراسر کشور اعلام کرد که در چارچوب آن، رفت و آمد در این کشور با جمعیت نزدیک به ۱۰ میلیون نفری منع شد.
شهروندان آذری فقط با ارسال پیامک به سامانه الکترونیکی وزارت کشور می توانند روزانه مجوز دو ساعت تردد برای حضور در فروشگاه های مواد غذایی، داروخانه و بیمارستان ها را دریافت کنند.
بسیاری از مراکز تجاری، اقتصادی و خدماتی در جمهوری آذربایجان در قالب اقدامات پیشگیرانه از شیوع کرونا ویروس، تعطیل هستند.
تاکنون اتباع ۲۱۰ کشور جهان به کرونا مبتلا شده است که از بین این کشورها امریکا و ممالک غربی به خاطر نبود زیرساخت های مناسب بهداشتی در شمار اولین ها هستند.
از بین ۲۰۷ هزار و ۹ فوت ناشی از کرونا ۵۵ هزار و ۴۱۵ نفر مربوط به امریکا و در بین مبتلایان جهان نیز از ۲ میلیون ۹۹۵ هزار و ۲۴۴ نفر ۹۸۷ هزار و ۳۲۲ نفر امریکایی هستند و اکنون یکی از نگرانی های دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا برای انتخابات بعدی ریاست جمهوری شکست در آن به خاطر مدیریت بد کرونا و نبود زیرساخت های لازم برای مقابله و مداوای مبتلایان امریکایی به این ویروس است.
در جمهوری آذربایجان نیز تاکنون یک هزار و ۶۴۵ نفر به کرونا مبتلا و ۲۱ نفر فوت کرده و یک هزار و ۱۳۹ نفر نیز بهبود یافته اند.