این روزنامه با اشاره به اطلاعیه نیروی دریایی ارتش ترکیه در ۴ اردیبهشت (بیست و سوم آوریل) افزود : تمرین نظامی موسوم به سپر در دریای مدیترانه ترکیه امسال بعد بین المللی به خود گرفت و در آینده نیروهایی از الجزایر، لبنان، گرجستان، جمهوری آذربایجان، لیبی و تونس در آن شرکت می کنند.
بنا به اطلاعیه منتشره در پایگاه اینترنتی نیروی دریایی ارتش ترکیه، آنکارا از سال ۲۰۰۶ میلادی در دریای مدیترانه برای تامین منافع و حقوق خود و نیز تامین امنیت دریایی تمرین نظامی موسوم به سپر دریای مدیترانه را اجرا کرده است.
تمرین یاد شده تا سال گذشته تنها از سوی نیروی دریایی ترکیه اجرا می شد ولی ۲۱ نوامبر سال گذشته ناو پی ان اس آلامگیر و در ۱۰ تا یازدهم ماه مارس سال جاری میلادی نیز ناو پی ان اس یار موک متعلق به پاکستان به همراه ناوهای ترکیه در منطقه تمرین حضور یافتند.
۲۱ تا ۲۸ مارس هم دو عضو ناظر از نیروی دریایی اردن به هنگام تمرین یاد شده در ناو باباروس ترکیه حضور یافته اند و این تمرین با حضور نیروهای یاد شده بعد بین المللی به خود گرفت.
در همین حال از ۲۱ ماه آوریل سال جاری نیز توسط یک سیستم ردگیری ایجاد شده از سوی نیروی دریایی ترکیه مشخصات کشتی های تجاری با طرف پاکستانی مبادله شده است.
دریای مدیترانه یا دریای میانه دریایی است که به اقیانوس اطلس متصل است و در شمال آن توسط اروپا، از جنوب آفریقا و از شرق توسط آناتولی و شام فرا گرفته شدهاست. مدیترانه میان سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا واقع است. این دریا از راه تنگه جبل الطارق به اقیانوس اطلس راه دارد و به وسیله کانال سوئز در مصر با دریای سرخ مربوط است. این دریا از لحاظ کشتیرانی و ترابری دریایی از مهمترین دریاهای جهان بهشمار میرود.
وسعت این دریا ۲ میلیون و ۵۰۰٬۰۰۰ هزار کیلومتر مربع است.
ینی شفق که مواضعی نزدیک به دولت آنکارا دارد امروز در خبری با تیتر " اتحاد در مدیترانه افزایش می یابد" نوشت: فعالیت های نیروی دریایی ارتش ترکیه در شرق مدیترانه به رغم گسترش ویروس کرونا ادامه دارد و در تمرین نظامی سپر مدیترانه در آینده نیروهایی از جمهوری آدربایجان، الجزایر، تونس، گرجستان، لبنان و لیبی نیز شرکت خواهند کرد.
دریای مدیترانه شامل ۱۴ دریای حاشیهای و ۲۹ خلیج و ۸ تنگه و ۵ کانال است و از شرق به دریای سیاه و دریای سرخ و از غرب به اقیانوس اطلس راه دارد.
به نوشته ینی شفق مساله شرکت تونس در این تمرین در مکالمه تلفنی هفته گذشته خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه با همتای تونسی وی مطرح شد.
به نوشته این روزنامه ترکیه از دو سال قبل تماس های خود با کشورهای حاشیه دریای مدیترانه و یا کشورهایی که تجارت خود را از طریق این دریا انجام می دهند برای فراهم آوردن زمینه شرکت آنان در تمرین نظامی سپر مدیترانه آغاز کرده است.
روزنامه مزبور با اشاره به اینکه بحران در منطقه دریای مدیترانه در ماه های اخیر تشدید شده است، اعا کرد، مشارکت کشورهای یاد شده در این تمرین به آرامش منطقه کمک خواهد کرد.
لازم به ذکر است، سیاست های ترکیه در زمینه لیبی و قبرس مورد انتقاد شدید کشورهای مختلف قرار دارد.