ارومیه- ایرنا- معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان امور اداری و استخدامی‌کشور گفت: کاهش آثار منفی اقتصادی ناشی از شیوع بیماری کرونا در کشور، نتیجه تدابیر منطقی دولت در حوزه‌های مختلف است و ما با کمترین هزینه از این گردنه سخت اقتصادی عبور می‌کنیم.

جمشید انصاری روز دوشنبه در سی‌وسومین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونا در آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه و در ماه‌های آینده نیز درگیر این بیماری خواهد بود، افزود: مهمترین دستور کار دولت در این مدت موضوع مقابله با شیوع بیماری کرونا بوده به طوری که بیش از دو سوم وقت جلسات دولت به این امر اختصاص می‌یابد.

وی اضافه کرد: از هفتم اسفند سال گذشته، هیچ جلسه دولت نبوده که بیش از نصف جلسه صرف موضوع کرونا نشود و دکتر روحانی و وزرای درگیر با این بیماری از جمله وزارتخانه‌های بهداشت و کشور فشار زیادی را در این خصوص تحمل کرده‌اند؛ اما با توکل بر خدا و توجه به شرایط کشور تلاش شد تصمیم‌ها به گونه‌ای اتخاذ شود که ما با کمترین هزینه از این گردنه بگذریم.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی آمار مبتلایان و فوتی‌ها در آمریکا و اروپا از شمارش خارج شده، بیان کرد: این در حالی است که کشورهای غربی ۲ تا سه هفته بعد از ما به بیماری دچار شدند و علاوه بر وجود امکانات قابل توجه در این کشورها، فرصت بیشتری برای برنامه‌ریزی برای مدیران این کشورها وجود داشت ولی موفقیت ایران نسبت به این کشورها بسیار قابل توجه بود.

مستندسازی از تجربه خاص مقابله با بیماری کرونا، نیاز امروز و آینده کشور 

معاون رییس‌جمهوری اظهار داشت: برنامه‌ریزی و شیوه‌های مقابله با این بیماری به یک مستندسازی نیاز دارد تا هم به عنوان تجربه خاص در کشور و هم نمونه‌ای از تصمیم گیری‌های خارج از تدبیر با وجود فشارهای قابل توجه داخلی در اختیار نسل‌های بعدی قرار گیرد.

انصاری ادامه داد: واکنش اشخاص مختلف راجع به تصمیم‌های مدیران کشور در فضای مجازی عیان بوده و بسیاری از افراد و اشخاص تحمیل شرایطی نظیر قرنطینه، محدودیت تردد، کمک‌های ویژه مالی به خاطر تعطیلی کسب و کارها به دولت را خواستار بودند که در این میان بهترین راهکارها اندیشیده شد.

وی با اشاره به دعوت مقام معظم رهبری برای اهتمام عمومی ‌در راستای کمک مومنانه و همدلی بین مردم و استقبال کم‌نظیر مردم از این دعوت، گفت: این استقبال نشان می‌دهد که ملت ما وحدت و همبستگی و همدلی خود را در بزنگاه‌ها فراموش نمی‌کند و تک‌تک ملت سعی می‌کنند که با یکپارچگی از بحران عبور کند و به امید خدا از این بحران نیز به خوبی عبور خواهیم کرد.

همراهی مردم با طرح فاصله‌گذاری هوشمند، مشکلات بازگشایی اصناف را کمتر کرد

انصاری با بیان اینکه پس از فاصله‌گذاری هوشمند برای ادامه فعالیت نهادهای اقتصادی، شاهد مشکلاتی در کشور بودیم که به نظر می‌رسید که دستاوردهای ما را تهدید کند، افزود: هوشمندی مردم و درک اهمیت موضوع توسط اقشار مختلف موجب شد که از بروز مشکلات بیشتر در خصوص شیوع دوباره بیماری کرونا در کشور جلوگیری شود و اگر این وضعیت با رعایت همین پروتکل‌ها ادامه یابد، می‌توانیم روند کاهشی را در بیماری برگردانیم.

وی تاکید کرد: یکی از مهمترین دغدغه‌های دولت، بازگشت همه فعالیت‌های اقتصادی به وضعیت پیش از شیوع بیماری کروناست و امیدواریم با رعایت پروتکل‌ها توسط مردم، بتوانیم برخی فعالیت‌های دیگر را نیز طی روزهای آینده از سر بگیریم.

بخش گردشگری متحمل بیشترین آسیب از کرونا 

معاون رییس‌جمهوری با بیان اینکه بخش خدمات به صورت عام و بخش گردشگری به خاطر تقارن شیوع بیماری کرونا با نوروز، به صورت خاص آسیب جدی از شیوع این بیماری متحمل شد، اضافه کرد: بخش مهمی ‌از درآمدهای فعالان حوزه گردشگری از جمله رستوران‌ها و هتل‌ها مربوط به ایام نوروز است که امسال در این ایام شاهد تعطیلی کامل این بخش‌ها بودیم و همین امر، مشکلات اقتصادی حوزه گردشگری را بسیار بیشتر کرد.

انصاری با اشاره به مراجعه برخی افراد برای فروش زیورآلات طلا طی روزهای گذشته طبق گزارش بانک مرکزی، اظهار کرد: این امر وجود مشکل اقتصادی در بسیاری از خانواده‌ها را نشان می‌دهد و اگر نتوانیم تحرک مجدد در این بخش‌های آسیب‌دیده اقتصادی را ایجاد کنیم، جبران خسارت‌های طبقه متوسط و اقشار پایین به سادگی ممکن نخواهد بود.

وی بیان کرد: باید توجه داشت که این ضرر صرفا به زیان اقتصادی محدود نخواهد بود و بخش‌های دیگری از جمله بخش بهداشت و سلامت مردم را نیز تهدید خواهد کرد و با توجه به این امر، باید سریع‌تر این فعالیت‌های اقتصادی شکل بگیرد.

وی رعایت فاصله‌گذاری هوشمند را برای فعالیت مجدد کسب و کارها، یکی از اصلی‌ترین اقدامات برای تاب‌آوری مردم در مقابل بیماری کووید - ۱۹ عنوان کرد و گفت: این امر با همراهی همه مردم امکان‌پذیر خواهد بود و همه باید در این خصوص اهتمام لازم را داشته باشند.

رییس سازمان امور اداری و استخدامی ‌کشور با اشاره به اینکه از سه میلیون و ۲۰۰ هزار کارمند دولت، بخش قابل توجهی بر اثر شیوع بیماری کرونا تعطیل بوده‌ است، افزود: تنها حدود ۵۵۰ هزار نفر از تصمیم‌های دولت در خصوص تعطیلی یا فعالیت‌های ادارات  متاثر می‌شدند که توان فاصله‌گذاری هوشمند در بین این افراد در ادارات وجود داشت و نیازی به تعطیلی احساس نمی‌شد.

انصاری گفت: در حال حاضر چهار هزار و ۷۰۰ خدمت توسط دستگاه‌های اجرایی به مردم ارائه می‌شود که بخش قابل توجهی از آنها، غیرقابل تعطیلی است و در هر شرایطی باید این خدمات ارائه شود تا مشکل برای مردم ایجاد نشود.

اقدامات آذربایجان‌غربی در مقابله با کرونا قابل توجه است

نماینده معین دولت در ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونا در آذربایجان‌غربی با قدردانی از اقدامات صورت گرفته در این استان برای مهار این ویروس، افزود: مدیران این استان توانستند با برنامه‌ریزی درست و اصولی وضعیت را به حالت قابل قبول در بیاورند تا روند کاهشی را در ابتلا و تلفات بیماری در استان شاهد باشیم.

وی با قدردانی از کادر تلاشگر و دلسوز  بهداشت و درمان استان که در خط مقدم مقابله با بیماری کرونا قرار دارند، اضافه کرد: طبق گزارشی که از سوی «دکتر حریرچی» در خصوص وضعیت آذربایجان‌غربی در کمیسیون اجتماعی دولت ارائه شد، مسوولان بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان به دلیل تجربه پیشین، بهتر از بسیاری استان‌های دیگر از عهده کار برآمده‌اند.

انصاری بیان کرد: آذربایجان‌غربی جزء استان‌هایی با کمترین نگرانی در خصوص موارد مدیریتی بود و شیوع این بیماری به خوبی در این خطه از کشور مهار شد.

به گزارش ایرنا تاکنون بیش از ۹۰ هزار نفر در کشور به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و افزون بر ۷۰ هزار نفر نیز بهبود یافته‌اند.