مسؤول واحد درمان سکته حاد مغزی بیمارستان ولی عصر(عج) زنجانروز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مرکز از چهار سال قبل در بیمارستان ولیعصر (عج) واحد درمان سکته حاد مغزی افتتاح و ارایه خدمات خود را به گروههای هدف را آغاز کرد.
دکتر عبدالرضا قریشی افزود: طی مدت یاد شده این واحد پذیرای بیماران بسیار زیادی بوده که از این بین یکهزار و ۲۲۴ بیمار تحت درمان اختصاصی سکته حاد مغزی با داروی حل کننده لخته قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: سازمان جهانی سکته مغزی توصیه می کند، جهت بهبود کیفیت ارایه خدمات و کنترل کیفیت خدمات ارایه شده، مراکز درمان سکته مغزی باید بیماران خود را در مراکز ثبت اطلاعات سکته مغزی بین المللی وارد کنند.
قریشی با اشاره به اینکه یکی از این مراکز، سامانه SITS است که مرکز آن در کارولینسکا کشور سوئد قرار دارد، افزود: در این رجیستری یکهزار و ۷۰۰ مرکز درمان سکته مغزی (SCU ) از ۸۰ کشور دنیا از چهار قاره حضور دارند و ثبت اطلاعات می کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: سامانه SITS همه ساله اقدام به معرفی ۲۰ مرکز برتر دنیا در چهار شاخه تعیین شده می کند که به تازگی مراکز برتر سال ۲۰۱۹ از سوی این سیستم اعلام شد.
وی اظهار داشت: بر این اساس مرکز درمان سکته حاد مغزی زنجان، بین یکهزار و ۷۰۰ واحد، به عنوان برترین مرکز ثبت و درمان سکته حاد مغزی با داروی ترومبولیتیک و مرکز سوم در ثبت بیماران سکته مغزی که به هر دلیل تحت درمان استاندارد قرار نمی گیرند شناخته شد، که در این راستا دیپلم آن از سوی این سازمان به بیمارستان ولی عصر (عج) تقدیم شد.
به گفته قریشی، واحد درمان سکته حاد مغزی استان زنجان (SCU) سال گذشته، موفق به دریافت بالاترین نشان کیفیت از انجمن سکته مغزی اروپا شده بود.
SITS (اجرای ایمن از درمان در سکته مغزی) یک همکاری غیر انتفاعی، محور تحقیق، مستقل و بین المللی است که پایگاه آن در انستیتوی کارولینسکای سوئد است.
SITS ابتکار عمل حرفه ای پزشکی برای اجرای ایمن درمان سکته مغزی در اقدامات معمول بالینی بوده و یک شبکه بین المللی برای متخصصان سکته مغزی فراهم می کند و شبکه و رجیستری از کلیه شرکت کنندگان اصلی بهره مند می شوند که این شامل بیماران، محققان، کلینیک های شرکت کننده، ملل، مناطق، دستگاه های نظارتی و شرکت های دارویی می شود، این شبکه در حال حاضر از بیش از ۳۰۰۰ متخصص سکته مغزی در بیش از ۷۰ کشور جهان تشکیل شده است.
با عضویت در شبکه، اعضا به محققان مشهور بین المللی دسترسی و فرصتی برای بخشی از مطالعات با تأثیر بالا دارند همچنین شبکه های منطقه ای تحقیقات را در منطقه خود تقویت می کنند.