تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۸

تهران-ایرنا- رئیس‌جمهوری برزیل که اخیرا به دلیل رویکردش در قبال شیوع کرونا با انتقادهایی روبرو شده بود، با دردسر تازه‌ای مواجه شده و احتمال تحقیقات قضایی از وی به اتهام مداخله در امور پلیس وجود دارد.

رسانه‌های غربی از برازیلیا گزارش دادند، دادگاه عالی برزیل روز گذشته (دوشنبه) مجور تحقیقات درباره اتهام مداخله ژائیر بولسونارو رئیس‌جمهوری این کشور در فعالیت‌های پلیس فدرال را با انگیزه‌های سیاسی صادر کرد.

سلسو دملو قاضی این دادگاه به پلیس فدرال ۶۰ روز زمان داد تا به این اتهام علیه بولسونارو رسیدگی کند.

پیش از این سرجیو مورو وزیر دادگستری سابق برزیل که جمعه از سمت خود استعفا کرده بود، این اتهام را مطرح کرد.

مورو عنوان کرد که بولسونارو به او فشار آورده بود تا رئیس پلیس فدرال برزیل را تغییر دهد. وی همچنین رئیس‌جمهوری برزیل را به تلاش برای مداخله در تحقیقات درباره اعضای خانواده‌اش متهم کرد.

این در حالی است که بولسونارو این اتهامات را بی‌پایه و اساس خوانده اما این اتهام ممکن است بحران سیاسی جدیدی را برای رئیس‌جمهوری برزیل ایجاد کند.

انجام این تحقیقات در زمان نامناسبی برای بولسونارو انجام خواهد شد چون وی اخیرا به دلیل کم اهمیت جلوه دادن تهدید شیوع کرونا در برزیل  با انتقادهای زیادی مواجه شده بود. برزیل بالاترین آمار مبتلایان به کرونا را در آمریکای لاتین دارد.

روند اعلام جرم علیه بولسونارو باید پیش از پیشروی احتمالی روند محاکمه در دادگاه عالی برزیل، توسط مجلس سفلی کنگره این کشور تایید شود که با توجه به حضور اکثریت حامیان وی در این مجلس، بعید است تایید شود.

در یک نظرسنجی جدید انجام شده در برزیل نیز مشخص شد که اکثر برزیلی ها معتقدند اتهامات وزیر دادگستری سابق برزیل علیه بولسونارو درست است و ۴۶ درصد از مردم اعلام کردن بولسونارو باید استعفا کند. ۵۰ درصد نیز معتقدند وی نباید از سمت خود کناره‌گیری کند.

دردسرهای رئیس‌جمهوری برزیل در حالی ادامه دارد که شماری از وزیران بهداشت سابق برزیل، اقدامات رئیس جمهوری این کشور را در بی‌اهمیت جلوه دادن بحران کرونا و عدم رعایت توصیه‌های بهداشتی که می‌تواند زندگی مردم به خطر بیاندازد، محکوم کرده و از وی نزد سازمان ملل متحد شکایت کردند.

تعدادی از وزرای سابق بهداشت برزیل اخیرا در اعتراض به سهل‌انگاری‌های «ژائیر بولسونارو» در ناچیز شمردن شیوع بیماری کووید-۱۹ و عدم توجه به توصیه‌های بهداشتی وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت به «میشل باشله» کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد شکایت کردند.

برزیل که به عنوان یکی از کانون‌های شیوع ویروس کرونا در آمریکای لاتین قرار دارد این روزها با مشکل جدی بیمارستان‌های مملو از بیماران کرونایی، کمبود تجهیزات مراقبتی بهداشتی و کمبود کیت‌های تشخیص مواجه است.

تاکنون ۶۷ هزار و ۴۴۶ نفر در سراسر برزیل به کرونا مبتلا شده‌اند که ۴۶۰۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند.