علیرضا تاجبر امروز (سهشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به رشد این روزهای شاخص بورس اشاره کرد و افزود: در چند وقت اخیر حمایت دولت از بازار سرمایه مورد تقویت قرار گرفته است و به صورت کاملا واضح مردم را به سمت سرمایهگذاری در بورس هدایت میکند که این موضوع به لحاظ روانی کمککننده خوبی به جو کلی بازار و شتاب بیشتر رشد شاخص بورس بوده اشت.
تاجبر به تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر روند معاملات بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: بسیاری از افراد با کاهش نرخ سود بانکی قادر به پوشش نرخ تورم نیستند در نتیجه نقدینگیهای موجود در اختیار خود را به سمت بورس آوردند که این موضوع در اقبال مردم عادی به سمت بورس بی تاثیر نبوده است.
این کارشناس بازار سرمایه به دیگر عاملی که در ورود جریان نقدینگی به سمت بورس اثرگذار بوده است اشاره کرد و افزود: واردکنندگان از جمله افرادی هستند که در گذشته با سرمایه خود جنس وارد کشور میکردند اما اکنون به دلیل اتفاقات اخیر مانند کرونا و بسته شدن گمرکات دیگر قادر به تامین ارز و وارد کردن کالا به کشور نیستند که این امر باعث ورود سرمایه های آزاد این افراد به سمت بورس شده است.
وی اظهار داشت: از طرف دیگر برخی از صنایع که به دلیل کرونا فعالیت آنها کمتر شده است و سرمایه در گردشی را که برای تامین مواد اولیه به کار میبردند اکنون بدون استفاده مانده است را وارد بورس کردند.
به گفته تاجبر، این عوامل در کنار یکدیگر دست به دست هم دادند تا در چند وقت اخیر از طریق ورود گسترده نقدینگی به بورس زمینه افزایش حجم معاملات و صعود بازار فراهم شود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه دولت تمایل زیادی به تامین مالی از طریق بازار سرمایه دارد به همین دلیل به سمت حمایت از این بازار سوق پیدا کرده است، گفت: عرضه اولیههای بزرگ همیشه در زمان صعود و رونق بازار موفق هستند در نتیجه امسال با توجه به عرضههایی که در پیش داریم با شرایط صعود و ورود گسترده نقدینگی به بازار سرمایه روبرو خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه روند بازار برای روزهای آینده به هیچ عنوان قابل پیشبینی نیست، اظهار داشت: امسال بازار سهام نه مثل سال گذشته اما در کل از جمله گزینههای جذاب برای سرمایهگذاری در بین فعالان بازار محسوب میشود.
تاجبر با تامید بر اینکه ممکن است در روزهای آینده در دو مقطع از رشد شاخص بورس کاسته شود، اظهار داشت: نخستین زمان، زمان برگزاری مجامع است که به نظر میرسد به دلیل نیاز شرکتها به نقدینگی، سودهای چندان بالایی بین سرمایه گذاران تقسیم نشود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: عامل دیگر عرضه اولیههای بزرگی است که در راه هستند و ممکن است این موضوع در کنار برگزاری مجامع تا حدودی از صعود شاخص بورس بکاهد.
وی گفت: تصور ادامه افزایش شاخص بورس با شیب تند تا حدودی سخت است، اما در پله نخست شاخص بورس کانال یک میلیون واحد را رد خواهد کرد.
تاج بر با اشاره به ریسکهای تهدید کننده معاملات بورس افزود: هجوم گسترده نقدینگی به بورس همه مسایل بنیادی در معاملات این بازار را از بین برده است، بنابراین ریسکهای زیادی فضای معاملات بورس را تهدید میکند که مهمترین آن شرایط اقتصادی حاکم در کشور، بیماری کرونا و صادرات کشور است.
این کارشناس بازار سومایه معتقد است، هجوم نقدینگی به بازار به حدی زیاد است که همه این ریسکها را از بین برده است و تاکنون این ریسکها نتوانسته تاثیری در جلوگیری از صعود شاخص بورس داشته باشد.
وی در پایان صندوقهای سرمایهگذاری را بهترین فرصت برای سرمایهگذاری افراد تازه وارد به بازار سرمایه دانست و گفت: برخی از صندوقهای سرمایهگذاری تا کنون بسیار موفق عملکرد کردند و رشد آنها از شاخص بورس پیشی گرفته است، در یک سال اخیر ارزش هر واحد از این صندوقها تا چند برابر افزایش یافته که این موضوع نشان میدهد سرمایهگذاران میتوانند بدون هیچ گونه ریسکی اقدام به سرمایهگذاری در این صندوقها کنند تا سود خوبی عاید آنها شود.