به گزارش بیبیسی، زمانیکه کرونا به انگلیس رسید هیچ روپوش پزشکی، عینک محافظ و کیسه حمل جسد در انبار ویژه دولت برای مقابله بیماریهای همهگیر نبود.
دولت انگلیس میگوید گامهای درستی را برداشته و هرآنچه در توان دارد برای افزایش موجودی انبار تجهیزات پزشکی صورت داده است. با این حال تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که برخی از اجناس حیاتی در انبار دولت موجود نبوده و توصیه مشاوران در این زمینه نادیده گرفته شده است.
تابستان سال گذشته گروه موسوم به «مشاوران ویروسهای جدید و نوظهور تنفسی» به دولت توصیه کردند که انبار روپوشهای پزشکی را تکمیل کند. انگلیس اینک با کمیود روپوشهای پزشکی مواجه است و پزشکان هشدار دادهاند که اگر این اقلام تامین نشود برای حفظ جان خود دست از کار خواهند کشید.
دولت توصیه کرده که پزشکان از پیشبندهای پلاستیکی که محافظ ایدهالی در مقابل کرونا نیست استفاده کنند. پرستاری که خواست نامش فاش نشود به بیبیسی گفت؛ پیشبندهای پیشنهادی دولت به درد سرو غذا میخورد و نه کار پزشکی.
پزشکان و پرستاران این کشور بارها درباره کمبود وسایل حفاظتی در مواجهه با بیماران کرونایی هشدار داده و یا در فضای مجازی از موسسات خیریه طلب کمک کردهاند اما مقامهای انگلیس به جای توجه به این درخواست آنها را توبیخ و یا تهدید به اخراج کردهاند.
دولت انگلیس میگوید یک میلیارد جنس پزشکی تحویل نظام سلامت داده، اما اسناد به دست آمده نشان می دهد دولت مواد شوینده و ضدعفونی کننده، کیسه زباله، دستمال کاغذی را هم جزو تجهیزات پزشکی حساب کرده است. همچنین نصف اجناس دستکش پزشکی بوده که آن را نیز تک تک حساب کرده است.
براساس این گزارش، حدود دو سوم موجودی ماسکهای صورت در انبار دولت ناپدید شده است. گفته میشود که از ۳۳ میلیون ماسکی که باید در انبار موجود باشد تنها ۱۲ میلیون ماسک توزیع شده و دولت در این باره توضیحی نداده است.
از دیگر بخشهای قابل توجه در این گزارش تغییر دستورالعمل دولت درباره استفاده از لباسهای محافظتی در مواجهه با شیوع ویروس کروناست. در ژانویه، کرونا جزو «بیماری های با تبعات جدی» طبقه بندی شده بود که طبق دستورالعمل دولتی تجهیزات کامل پزشکی می طلبد. اما ۱۳ مارس (۲۳ اسفند ۱۳۹۸) دولت کرونا را به طبقه بندی پایین تری تنزل داد که به تجهیزات محافظتی کمتری نیاز دارد. دولت میگوید که افراد با استفاده از پیشبندهای پلاستیکی در امان خواهند بود اما منتقدان معتقدند که این تصمیم بر اساس موجودی انبار و نه بر پایه تحقیقات علمی صورت گرفته است.
نشریه گاردین چندی پیش اسناد محرمانهای را افشا کرد که در آن نشان میدهد از یک سال پیش به اعضای دولت انگلیس درباره همهگیری یک ویروس و پیامدهای فاجعهبار اجتماعی و اقتصادی آن هشدار داده شده است.
در سند ۶۰۰ صفحهای «ارزیابی تهدید امنیت ملی» سال ۲۰۱۹میلادی که توسط پاتریک والانس مشاور عالی علمی دولتی به امضاء رسیده، پیشبینی شده که حتی همهگیری خفیف این ویروس منجر به مرگ و میر دهها هزار نفر در انگلیس میشود.
بر همین اساس به دولت توصیههایی شده از جمله اینکه انبار تجهیزات پزشکی و ملزومات محافظتی کادر درمانی را تکمیل و برای افزایش ناگهانی آمار مرگ و میر برنامهریزی کند. اما دولت غفلت کرده است.
انگلیس به عنوان پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا ادعا میکند که تاکنون تصمیمات درستی اتخاذ کرده و با تمام توان در حال مبارزه با کرونا است.
براساس آخرین آمار وزارت بهداشت این کشور تاکنون بیش از ۲۱ هزار و ۹۲ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته اند. اما تحقیقات نهادهای پژوهشی نشان می دهد که این آمار هم با واقعات اختلاف دارد و تعداد جان باختگان دست کم ۳۵ درصد بیشتر از آمار رسمی است.