به گزارش اختصاصی ایرنا از نوار غزه، در سریالی با عنوان "مخرج۷" به صراحت یکی از شخصیتهای اصلی سریال از تلاش برای توسعه همکاریهای خود با شرکتهای اسرائیلی سخن میگوید و با بیان جملات تفرقهافکنانه فلسطینیان را شایسته کمکهای پیشین عربستان همچون ارسال کمکهای مالی و قطع صادرات نفت پس از جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی نمیداند.
فعالان شبکههای اجتماعی در فلسطین در واکنش به پخش اینگونه سریالها از شبکههای سعودی دست به انتقاد و اعتراض زدند.
یک کاربر فعال در توئیتر با نام "خالد صافی" نوشت که موضوع فلسطین موضوع تمام امت اسلامی است و این قضیه شامل ابعاد دینی، اجتماعی، اخلاقی و انسانی میشود و فقط یک موضوع سیاسی نیست بنابراین همه آزادگان جهان از آن حمایت میکنند و در کنار فلسطین علیه دشمن صهیونیستی میایستند.
سریال "ام هارون" از دیگر سریالهایی است که خشم فلسطینیان را برانگیخته است، سریالی که حتی «افیخای ادرعی» سخنگوی ارتش رژیم صهیوینستی هم به تمجید از آن پرداخت و مخالفان این سریال را متهم به نژادپرستی و توطئه انگاری کرد.
پس از آغاز پخش این دو سریال از شبکه "MBC" هشتگی با عنوان "فلسطین_قضیتی" (فلسطین دغدغه وموضوع من است) در شبکههای اجتماعی از جمله توئیتر به راه افتاده و کاربران با انتشار متن ها و تصاویری حمایت خود را از موضوع فلسطین و اعتراض علیه تلاش رسانهها و شبکههای عربی برای عادی سازی روابط با اسرائیل اعلام میکنند.
اتحادیه رسانهای فلسطین نیز در اعتراض به سریال "ام هارون" از مسئولان شبکه "MBC" عربستان خواست پخش این سریال را متوقف کنند.
این اتحادیه تاکید کرد که پخش این سریال تلاشی جدید در راستای ایجاد پذیرش نسبت به رژیم اسرائیل در جهان عرب و عادی سازی روابط با این رژیم است.
این سریال سرگذشت تاریخ یهود در کشورهای عربی خلیج فارس با تمرکز بر قصه زنی یهودی است که پس از سفرهای بسیار سرانجام در بحرین امروزی ساکن و به پرستاری مشغول میشود، این سریال با مشارکت دو شرکت فیلمسازی کویتی و اماراتی برای شبکه ام بی سی عربستان تولید شده و تمام سکانسهای آن در امارات ضبط شده است.
این اتحادیه فلسطینی همچنین افزود که انحطاط رسانهای در برخی شبکههای تلویزیونی عربی که از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس تامین مالی میشوند به نقطهای رسیده است که با بهتان و دروغ در تلاش است حق تاریخی فلسطینیان در سرزمین خود را نادیده بگیرد و همگام با برخی سازمانها و نهادهای عربی برای عادی سازی روابط با اسرائیل گام بردارد و این عادی سازی را در تمامی ابعاد و زمینهها موجّه جلوه دهد.
اتحادیه رسانهای فلسطین با بیان اینکه دشمن واقعی فلسطین صهیونیسم جهانی است و نه دین یهود، افزود که سریال "ام هارون" که در ماه رمضان در حال پخش شدن است با دنبال کردن اهدافی ناشایست، نمونه ای خطرناک در مسیر عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل بوده که به تاریخ جهان عرب و فلسطین توهین میکند.
این اتحادیه همچنین از تمامی نهادهای رسانهای در جهان عرب و اسلام به ویژه اتحادیه روزنامهنگاران عرب خواست با دنبال کردن یک راهبرد یکسان در برابر عادی سازی رسانههای اسلامی و عربی با اسرائیل و نیز اتخاد موضعی قاطع در برابر این اقدام غیر قابل پذیرش، شرایط توقف پخش این سریال و شناسایی تمامی دست اندرکاران این سریال به عنوان مجرم را مهیا کنند.
از سویی «حازم قاسم» سخنگوی جنبش حماس فلسطین روز گذشته (دوشنبه) در نشستی خبری تاکید کرد جهان عرب هر اقدامی برای عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی را نمیپذیرد و برخی صداهای محدود که خواهان عادی سازی هستند به هیچ وجه کل امت اسلامی و عربی را نمایندگی نمیکنند.