هرسال گلدهی گلستانهای گل محمدی فاروج از نیمه دوم اردیبهشت آغاز می شد اما سرمازدگی ۲۱ فروردین امسال و استمرار سردی هوا، گل دهی را به تاخیر انداخته است.
رییس جهادکشاورزی فاروج گفت: سرمای فروردین ماه به ۳۲ هکتار از گلستان های این شهرستان ۵۰ درصد خسارت وارد کرده و در صورت استمرار آن، گل دهی به جای نیمه دوم اردیبهشت در اوایل خرداد ماه اتفاق می افتد.
حبیب اله مقتدر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ۷۲ هکتار سطح زیر کشت گل محمدی شهرستان ۳۲ هکتار به بار نشسته و ۴۰ هکتار هنوز به باردهی نرسیده است.
وی با اشاره به افزایش هفت هکتاری سطح زیر کشت گلستان های گل محمدی در یان شهرستان گفت: ۴ هکتار در اراضی شیب دار و ۳ هکتار در زمین های زراعی کشت شده است.
وی برآورد رقم خسارت وارده برپایه قیمت هر کیلو ۱۰۰ هزار ریال را ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال عنوان کرد و افزود: عملکرد تولید گل تر در هکتار حدود چهار تن است که از آن می توان ۶ تن گلاب یا ۱۵۰ گرم اسانس گل محمدی استحصال کرد.
وی افزود: سال گذشته ۱۳۰ تن گل از گلستان های فاروج برداشت شد.
مقتدر گفت: در شهرستان تنها یک واحد فرآوری گل محمدی فعال است.
نیاز آبی کم، سازگاری با محیط و قابلیت کشت در شرایط محدود کننده اقلیمی و خاک، تامین مواد خام اولیه صنایع فرآوری، توسعه صادرات غیرنفتی و ایجاد درآمد ارزی، اشتغالزایی و توسعه اکوتوریسم مهمترین مزایای توسعه کشت این گیاه است.
بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی مربوط به شهرستان فاروج است.