به گزارش روز چهارشنبه رسانههای هند، وزرای امور خارجه گروه بریکس در یک جلسه تصویری تاثیر بحران کرونا بر اقتصاد کشورهای عضو و جهان را بررسی کرده و تصمیم گرفتند یک صندوق مالی با بودجه ۱۵ میلیارد دلاری برای کمک به احیای اقتصاد کشورهای عضو بریکس ایجاد کنند.
کشورهای عضو همچنین روز گذشته در خصوص روشهای همکاری برای مقابله با کرونا و غلبه به اثرات تجاری، اقتصادی و اجتماعی این بحران گفت و گو کردند.
جلسه مجازی کشورهای عضو بریکس به درخواست سرگئی لاورف وزیر امور خارجه روسیه برگزار شد. روسیه در سال ۲۰۲۰ ریاست گروه بریکس را بر عهده دارد.
وزیر امور خارجه روسیه در این مذاکرات گفت: ما تصمیم گرفتیم تا یک صندوق مخصوص اعطای وام به کشورهای عضو بریکس برای احیای اقتصاد ایجاد کنیم. به طور کل کشورها تصمیم گرفتند تا ۱۵ میلیارد دلار به این صندوق کمک ارائه کنند. این یک ابزار مناسب برای احیای فعالیتهای اقتصادی خواهد بود.
وزارت امورخارجه هند در بیانیهای اعلام کرد: اس جایشانکار وزیر امور خارجه هند در مورد اقدامات این کشور برای مقابله با ویروس کرونا در جنوب آسیا از جمله ایجاد "صندوق پاسخ اضطراری به کرونا" در میان اعضای گروه سارک، به کشورهای عضو توضیح داد. هند همچنین در حال کمک دارویی به ۸۵ کشور از جمله بسیاری از کشورها در آفریقا به صورت رایگان است تا با آنها برای مقابله با کرونا همکاری کند.
طبق این بیانیه ؛ به دلیل شیوع کرونا، فعالیتهای اقتصادی تحت تاثیر قرار گرفته است و بسیاری از مشاغل و منابع درآمد نابود شدهاند. ما باید به حمایتهای خود از مراکز اقتصادی به خصوص شرکتهای دانش بنیان ادامه دهیم تا از این بحران عبور کنیم.
چین به نوبه خود اتهامات آمریکا علیه این کشور مبنی بر صادق نبودن پکن در واکنش به شیوع ویروس کرونا را رد کرده است.
بریکس نام گروهی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شدهاست. هرچند اعضای گروه همگی به غیر از روسیه در ردهٔ کشورهای در حال توسعه یا اقتصادهای در حال ظهور هستند اما عمدتا به واسطهٔ اقتصادهایی با رشد پرشتاب و فراگیر و نفوذ تأثیرگذار بر امور جهانی و منطقهای از دیگر کشورها متمایز میشوند. بریکس نمایانگر نیمی از جمعیت جهان است و ۲۸٪ قدرت اقتصادی دنیا را در اختیار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۸
دهلی نو-ایرنا- هند در حال مذاکره با چین، روسیه، آفریقای جنوبی و برزیل برای ایجاد یک مرکز تحقیقاتی تولید واکسن است. این اقدام نشان میدهد که گسترش همکاریها در بخش بهداشت و سلامت در اوج بحران کرونا در مرکز توجه گروه بریکس قرار گرفته است.