شیرزاد نجفی روز پنجشنبه به رسانهها اعلام کرد: بارشهای مناسب اخیر درحالی افزایش پوشش گیاهی را در پی داشته که متاسفانه خطر آتش سوزی جنگلها و مراتع استان را نیز تهدید می کند.
وی گفت: بمنظور پیشگیری از حریق در سطح جنگلها و مراتع، اقداماتی از قبیل ایجاد آتش بُر در سطح ۱۱ شهرستان استان در دستور کار قرار گرفته است.
نجفی افزود: برابر پایش های صورت گرفته، آتش بُر در مناطق بحرانی و حساس جنگلی که خطر آتش سوزی در آنها بیشتر است در حال انجام است و مابقی نیز بعد از این مناطق حساس، صورت می پذیرد.
به گزارش ایرنا، موریانه، آفت جوانه خوار بلوط، لورانتوس، تخریب اراضی ملی در اثر نشتی از خطوط لولههای گاز و نفت، احداث جادههای بدون مطالعه، آتشسوزی، تراشیدن جنگل به منظور توسعه اراضی کشاورزی، کت زنی درختان، قلع و قمع کردن درختان، آتش زدن درختان، اجرای پروژهها به منظور توسعه باغات از جمله چالشهای اساسی منابع طبیعی می باشد.
بیشترین میزان حریق در تاریخ منابع طبیعی لرستان مربوط به سال ۹۰ بود که در آن زمان ۶ هزار و ۸۴۱ هکتار از اراضی استان گرفتار حریق شد.
حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از مساحت استان لرستان پوشیده از جنگل است که این جنگلهای حوزه رویشی زاگرس از با ارزشترین ذخایر جنگلی جهان است.
مهمترین گونه گیاهی در جنگلهای لرستان بلوط است که این درختان نقش فوقالعاده اکولوژیستی دارند و منابع مهمی برای حفظ آب و خاک محسوب میشوند.