«بهرام درویشی» روز پنجشنبه به ایرنا افزود: در این طرح که با استفاده از ظرفیت سرمایهگذار بخش خصوصی اجرایی خواهد شد ایجاد دریاچه مصنوعی در ۱۰ هکتار از اراضی آزاد شده محدوده رودخانه قرهسو و نیز احداث سازه های موقت گردشگری رفاهی در طول پنج کیلومتر حاشیه نهر چم بشیر حد فاصل طاقبستان و ورودی رودخانه قره سو و از مهمترین اقدامات مشترک خواهد بود.
او گفت: این اراضی آزاد شده متعلق به وزارت نیرو است و برای استفاده عموم از طریق عقد قراردادهای بهرهبرداری چند ساله بهسازی خواهد شد و مالکیت آن در اختیار دولت خواهد ماند.
رودخانه چم بشیر که از درون شهر کرمانشاه میگذرد از سراب طاق بستان در شمال شرقی شهر کرمانشاه سرچشمه گرفته و با حرکت به سمت جنوب غربی، به رود قرهسو میریزد.
رودخانه قرهسو از سراب روانسر واقع در ۵۰ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه سرچشمه میگیرد و با جهت شمال غربی به جنوب شرقی جریان پیدا میکند. در ۱۵ کیلومتری کرمانشاه رودخانه رازآور و شاخههای فرعی آن به قرهسو میریزد.
سپس در سطح دشت جریان یافته و در نزدیکی روستای قزانچی رودخانه «مِرِگ» نیز به آن متصل میشود. قرهسو با یک شیب آرام از داخل شهر کرمانشاه عبور کرده و در این محدوده ۲ رودخانه چمبشیر و آبشوران نیز بدان میریزند و در نهایت پس از عبور از کرمانشاه در نزدیکی فرامان به رودخانه گاماسیاب می پیوندد، این ۲ تشکیل رودخانه سیمره را میدهند.
بعد از رسیدن به دریاچه سد کرخه به ۲ قسمت تقسیم شده و نیمی به سمت تالاب هورالعظیم در مرز ایران و عراق و نیم دیگر به سمت کارون سرازیر شده و به آبهای خلیج فارس سرازیر میشود.
در استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت و ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی ۱۷۱ کیلومتر رودخانه وجود دارد.