عنایتالله رحیمی، پنجشنبه در نشست تقویت همکاری و مشارکت خیران و مردم برای پشتیبانی از نیازمندان و آسیبدیدگان ناشی از ویروس کرونا افزود: علاوه بر این در مدت یاد شده، ۴۵۰ هزار بسته حمایتی نیز با همکاری مجموعههای مختلف و خیران در بین نیازمندان این استان توزیع شده است.
وی، با اشاره به توانمندی بالای مردم فارس در رسیدگی به آسیب دیدگان کرونا بیان داشت: تا کنون کوششهای بسیاری برای ساماندهی امور خیر در استان فارس به منظور کمکرسانی به آسیب دیدگان کرونا انجام گرفته و در این زمینه مجموعههای نظامی و فرهنگی هم فعالیتهای قابل تقدیری داشتهاند.
رحیمی اضافه کرد: نقش مردم و همدلی بین اقشار مختلف جامعه، سرمایه اجتماعی بزرگی است که نیاز به ساماندهی و نظارت دارد و در این میان شناسایی نیازمندان نیز یک ضرورت است.
استاندار فارس ادامه داد: کمیتههای مختلف در این زمینه فعالیت خوبی انجام دادهاند که این فعالیتهای ارزشمند علاوه بر اطلاعرسانی باید مستندسازی شود.
رحیمی، شناسایی نیازها و هماهنگی برای تامین آنها را از جمله اقدامات ضروری برای رسیدگی به آسیبدیدگان ویروس کرونا دانست و افزود: نیازمندان هر بخش باید توسط متولیان آن شناسایی شوند، از جمله اصناف که در این ایام دچار آسیبهای زیادی شدهاند و باید در قالب پرداخت تسهیلات و کمکهای معیشتی مورد حمایت قرار گیرند.
وی گفت: ایجاد شرایط برای مشارکت کارمندان دولت، بهرهگیری از ظرفیتهای اصناف، خانه خیران و نظامهای مهندسی از جمله راهکارهای موثر برای افزایش این مشارکتهاست.
استاندار فارس بیان کرد: همچنین تمهیدات ویژهای برای پرداخت تسهیلات به کادر درمانی فارس اندیشیده شده است.
برخورداری یک میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار فارس از تسهیلات ۱۰ میلیون ریالی
استاندار فارس همچنین امروز (یازدهم اردیبهشت ۹۹) در آیین ارسال اقلام اهدایی بهداشتی و درمانی اتاق بازرگانی فارس به بیمارستانها و مراکز درمانی این استان، گفت: در شرایط حساس امروز کشور و شیوع بیماری کرونا، توجه به ۲ مقوله سلامت و معیشت مردم از اهمیت ویژهای برخوردار است و میکوشیم که در این زمینه، اقدامات مناسب و اثربخشی در این استان انجام شود.
رحیمی افزود: از جمله اقدامات حمایتی دولت در این شرایط، پرداخت تسهیلات ۱۰ میلیون ریالی قرضالحسنه به خانوارهایی است که یارانه دریافت میکنند و در استان فارس، یک میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار از این تسهیلات برخوردار شدند.
وی بیان داشت: علاوه بر این از زمان شیوع بیماری کرونا تا کنون، به یک میلیون و ۴۰۰ هزار خانوار این استان کمک هزینه معیشتی ۲ میلیون تا ۶ میلیون ریال پرداخت شده است.
رحیمی ادامه داد: همچنین تاکنون زمینه برای بهرهمندی افزون بر ۷۰ هزار نفر از بیمه بیکاری در استان فارس فراهم شده است.
وی، با اشاره به تبعات و آسیبهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا در این استان بیان کرد: بخش خدمات در فارس بیشترین تعداد شاغلان را به خود اختصاص داده است و بیشترین آسیب اقتصادی نیز در این بخش به بنگاههایی که بین یک تا ۵۰ نفر شاغل داشتهاند، وارد شده است.
استاندار فارس اضافه کرد: تمام سعی و کوشش ما این است که از میزان این خسارتها و آسیبها تا حد ممکن بکاهیم و تا آنجا که در توان داریم این خسارتها را جبران کنیم.
رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از اقدام اتاق بازرگانی فارس در تامین بخشی از اقلام بهداشتی و درمانی مورد نیاز بیمارستانهای این استان گفت: نوع دوستی و همدلی مردم فارس و شیراز به ویژه در شرایط حساس و بحرانی، مثال زدنی است و مردم این دیار همواره نشان دادهاند که در کمک به هموطن و همنوع خود همراه با سایر مجموعهها و بخشهای خیریه و خصوصی از هیچ کوششی دریغ نخواهند کرد.
استاندار فارس گفت: تاکنون نیز از سوی اقشار مختلف مردم این استان کمکهای قابل توجهی برای جبران خسارتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا تامین شده که این بیانگر ظرفیت و جایگاه رفیع مردم فارس در این زمینه است.
در ادامه این آیین، محموله بهداشتی اهدایی اتاق بازرگانی فارس شامل، ۶۲ دستگاه تنفس مصنوعی، ۲۶۵ هزار شیشه محلول ضد عفونی کننده دست، ۷۶ هزار عدد ماسک مناسب بیمارستانی، یک هزار و ۵۰۰ دست گان (روپوش بیمارستانی ) ضد عفونی شده برای بخش مراقبتهای ویژه (ICU)، یک هزار و ۵۰۰ عدد شیلد (محافظ صورت) ویژه پرسنل بیمارستان، هشت هزار جفت دستکش معاینه، هشت دستگاه تبسنج دیجیتال و ۲۳۸ گالن ۲۰ لیتری محلول مورد نیاز مراکز درمانی و خانههای بهداشت به ارزش بیش از ۵۰ میلیارد ریال به بیمارستانها و مراکز درمانی فارس اهدا شد.
در استان فارس، علاوه بر شیراز، در شهرستانهای فسا، نیریز، اقلید، خرم بید، استهبان، بختگان ، رستم ، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا ، کوهچنار و سرچهان بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شدهاند.
بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان شهید چمران، شهید فقیهی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستانهای استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات میدهند، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیتالله دستغیب شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار میگیرد.