"بهرام سرمست" روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از مرکز بهداشت قم در گفت و گو با خبرنگاران، با تشریح موفقیت های استان در مقابله با تبعات شیوع کرونا اظهار داشت: دستگاه های اجرایی، علما و روحانیت، خیران بهداشت و سلامت و کادر پزشکی همه ظرفیت های خود را برای مقابله با کرونا به کار گرفتند.
وی افزود: کادر بهداشت و درمان قم از همان ابتدای بیماری کرونا در مبارزه با این بیماری خیلی فداکارانه وارد میدان شدند.
سرمست با اشاره به آغاز مرحله دوم طرح غربالگری کرونا در قم، افزود: این اقدام مناسب و درستی است، چرا که در جهت سیاست های پیشگیرانه به غربالگری جمعیت آماری خود نیاز داریم، تا غافلگیر نشویم و بتوانیم جمعیت را پیوسته و مستمر مورد غربالگری قرار دهیم و از شیوع مجدد پیشگیری کنیم.
وی گفت: کادر بهداشت استان در مرحله پیشگیری از ابتلاء به بیماری نقش بسیار مهمی در اولویت بندی برنامه های استان در مقابله با ویروس کرونا ایفا کرده است.
استاندار قم با بیان نگرش علمی و سیستمی مدیریت استان در تصمیم سازی های کلان، اضافه کرد: در حوزه سلامت با بهره گیری از نظرات کارشناسی متخصصین و خرد جمعی همه بخش ها، تصمیمات مناسبی جهت اعمال برنامه های عملیاتی در زمینه کنترل شیوع ویروس کرونا اتخاذ شد.
وی حمایت مادی و معنوی از کادر درمانی و پزشکی را اهتمام اصلی مدیریت استان در ایام شیوع ویروس کرونا دانست و گفت: تامین اعتبار لازم برای هزینه های کادر درمانی، تکمیل بیمارستان امیر المومنین (ع) و تخصیص اعتبار بیمارستان مادر بخشی از حمایت های استان از بخش بهداشت و درمان است.
وی با بیان نقش مهم حوزه بهداشت و سلامت دانشگاه علوم پزشکی در پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، تصریح کرد: کادر بهداشت در سیاست های پیشگیری اولین خط مبارزه هستند و با انسجام و هماهنگی صورت گرفته در سطح مدیریت بحران استان، توان و ظرفیت کامل استان وارد عمل شد.
استاندار قم همچنین با بیان نقش مهم و حیاتی مردم در طول مدت شیوع ویروس کرونا، گفت: بیشترین پیشگیری از انتقال بیماری و حمایت از سیاست های مقابله ای استان بر عهده مردم بود که در مناسبت های مختلف در این ایام، بخوبی شرایط و پروتکل های بهداشتی را رعایت نمودند.
وی حضور مردم در رزمایش مواسات ، همدلی وکمک مومنانه همدلی مومنانه را مورد توجه قرار داد و ابراز کرد: شیوع بیماری کرونا ضمن تعطیلی برخی کسب و کارها و نیز از دست دادن برخی از شهروندان ، باعث بروز مشکلات معیشتی فراوانی شده است که کمک مردم به اقشار آسیب پذیر رویکرد بسیار مناسبی در این حوزه است.
استاندار قم عزم مدیریت استان را پشتیبانی از دانشگاه علوم پزشکی و کادر درمانی برای انجام ماموریت ها دانست و خاطر نشان کرد: طی بیش از ۷۰ روز مبارزه با کرونا و حمایت شبانه روزی مدیریت استان از این مدافعان سلامت، امروز شاهد تاب آوری نظام سلامت و اقتصاد کشور در مقابل بحران شیوع کرونا و درخشش جمهوری اسلامی ایران در این زمینه هستیم.
به گزارش ایرنا، کووید۱۹، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راههای انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
ویروس کرونا موسوم به «کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دیماه ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.