تهران - ایرنا - محققان دانشگاه کارولینای جنوبی در آمریکا با همکاری چند موسسه تحقیقاقی دریافتند کشیدن سیگار یکی از عوامل ریسک ابتلا به کووید- ۱۹ است.

به گزارش روزپنج‌شنبه پایگاه خبری ساینس دیلی، در این تحقیقات میزان ژن ACE۲ در سیستم تنفسی افراد سیگاری و غیرسیگاری مورد بررسی قرار گرفت. این مولکول‌ها به طور طبیعی درون سیستم تنفسی وجود دارند و توسط ویروس کرونا برای حمله به سلول‌های انسان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همچنین میزان دو آنزیم FURIN  و TMPRSS۲ که موجب تسهیل آلودگی ویروسی می‌شوند در ریه افراد سیگاری و غیرسیگاری اندازه‌گیری و مقایسه شد.
بر اساس این تحقیقات در ریه‌های افرادی که در طول عمر خود حداقل ۱۰۰ عدد سیگار کشیده‌اند، بیان ACE۲ به میزان ۲۵ درصد بیش از افراد غیرسیگاری است. همچنین سیگار کشیدن موجب افزایش آنزیم FURIN در ریه می شود. اما میزان آنزیم TMRPSS۲ ارتباطی با سیگار کشیدن ندارد.
علاوه بر این مشخص شد سیگار کشیدن موجب تغییر نحوه بیان ژن‌ها در ریه شده و در نتیجه ژن ACE۲ به میزان بیشتری در سلول‌های جامی (Goblet cells)، بیان می‌شود. این سلول‌ها به منظور محافظت از بافت ریه موجب تولید مخاط می‌شوند.
محققان بر اساس نتایج این تحقیقات پیش بینی می‌کنند در مناطقی از جهان که تعداد بیشتری افراد سیگاری را در خود جای داده‌اند، کووید ۱۹ با شدت بیشتری شیوع می‌یابد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

این ویروس در دو ماه گذشته بیش از ۱۰۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine  منتشر شده است.