گنبدکاووس - ایرنا - زوج معلم گنبدی با وجود تعطیلی مدارس بعد از شیوع کرونا، دانش‌آموزان خود در روستای محروم اوزین‌بوغاز بخش داشلی‌برون این شهرستان را تنها نگذاشتند و با پیمودن مسافت ۹۰ کیلومتری برای رسیدن به این روستا، هفته‌ای یک بار اشکالات درسی آن‌ها را برطرف می‌کنند و به آن‌ها مشق عشق می‌آموزند.

این زوج گنبدی با آگاهی از ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی پس از شیوع کرونا، به سرنوشت دانش آموزان خود که امکان استفاده از اینترنت و فضای مجازی را ندارند بی تفاوت نبوده و تلاش کردند علاوه بر پاسخگویی تلفنی، با حضور در روستای اوزین بوغاز، به سوالات شاگردان خود پاسخ دهند.

خبرنگار ایرنا به مناسبت روز معلم به سراغ این زن و شوهر رفت و پای صحبت آنان نشست.

محمدحسن رئوفی به این سوال که آیا با توجه به شیوع کرونا، از روی اجبار به این روستا می روند گفت: خانه من با نزدیکترین مدرسه کمتر از ۱۰۰ متر فاصله دارد و شرایط امتیازی‌ام به‌گونه‌ای بود که می‌توانستم در همین مدرسه خدمت کنم اما چون خودم طعم محرومیت را چشیده‌ام، خدمت به دانش آموزان چندپایه در مناطق محروم را انتخاب کردم.

وی که ۱۲ سال سابقه فعالیت در آموزش و پرورش دارد، افزود: خنده دانش آموزان این مدرسه کوچک عشایری برایم ارزشمند است و آنقدر بین ما انس و الفت برقرار شده که برای راحتی شاگردانم، برخی وسایل رفاهی خانه‌ام را به کلاس درس بردم.

رئوفی ادامه داد: از مجموع ۲۷ دانش آموز این مدرسه ۱۸ نفر دسترسی به فضای مجازی دارند و برای بقیه که از طریق بسته‌های آموزشی درس‌ها را فرا می‌گیرند، کلاس های درس هفته‌ای یک روز برای رفع اشکال در فضای باز حیاط مدرسه برگزار می شود.

وی ادامه داد: برای راحتی این دانش‌آموزان، لوح‌های فشرده‌ای از تکالیف درسی هر پایه را در منزل ضبط کرده و در اختیارشان قرار می‌دهم که دستگاه پخش فیلم هم برای برخی از آن ها با هزینه شخصی تهیه کرده‌ام.

این معلم به همراه همسر خود در شرایط عادی هر روز هفته و هم اینک با وجود همه سختی‌ها و لزوم رعایت فاصله اجتماعی، یک روز در هفته راهی منطقه خدمت خود در روستای اوزین بوغاز می‌شود تا به کودکان کلاسش درس ایثار و فداکاری را در کنار مشق و تکالیف روزانه بیاموزد.

آقای رئوفی پایه‌های چهارم، پنجم و ششم و همسر وی فاطمه انوری‌پور پیش دبستانی و پایه‌های اول، دوم و سوم را در مدرسه محل خدمت خود تدریس می‌کنند.

خانم انوری‌پور نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: حضور در جمع دانش آموزان روستایی را به دلیل صفا و صمیمت آنان بسیار دوست دارم و از مهرماه که فعالیت رسمی خود به عنوان معلم را از مدرسه روستای اوزین بوغاز آغاز کرده‌ام ارتباط خوبی با دانش‌آموزان این مدرسه و خانواده‌هایشان دارم و اهالی روستا با من مثل عضوی از خانواده‌شان رفتار می‌کنند.

وی افزود: تلفن همراه بیشتر خانواده‌ها در این روستا ساده است و در صورت وصل شدن به اینترنت هم به دلیل سرعت پایین برای استفاده از شبکه شاد دچار مشکل هستند که برای رفع اشکالات درسی دانش آموزانم به همراه همسرم رنج رفت و آمد در روزهای کرونایی را به جان خریده و هفته ای یک روز در محل خدمتم حاضر می شوم.

 گنبدکاووس به عنوان دومین شهرستان بزرگ گلستان ۸۱ هزار دانش آموز در مقاطع ابتدایی، متوسطه دوره اول و متوسطه دوره دوم دارد که از این تعداد فقط ۳۱ درصد در سامانه آموزش شاد ثبت نام کردند.

به گفته معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش گنبدکاووس، مشکلات اقتصادی خانواده‌ها برای خرید تلفن همراه هوشمند با قابلیت نصب برنامه‌های آموزشی، پایین بودن سواد رسانه‌ای والدین و نداشتن دسترسی به اینترنت از جمله دلایل عضویت کم دانش آموزان این شهرستان در سامانه شاد است.

کمال‌الدین نظرنژاد اظهار داشت: این دانش‌آموزان با استفاده از بسته‌های یادگیری آموزشی شامل درس‌نامه و نمونه سوالات امتحانی که به صورت هفتگی در مدارس روستایی توزیع می شود خود را برای امتحانات پایان سال تحصیلی آماده می کنند.

تعطیلی مدارس به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور از ابتدای اسفند ماه سال ۹۸ تاکنون ادامه دارد و هر چند آموزش و پرورش سعی کرده با استفاده از توان و تجربه معلمان و همکاری صدا و سیما روند آموزش تعطیل نشود اما آموزش در تلویزیون نتوانست به طور کامل نیازهای آموزشی دانش آموزان را مرتفع کند.

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش با توجه به وجود خلاءهایی در آموزش از راه دور برای دانش آموزان از همان هفته های ابتدایی تعطیلی مدارس، از ایجاد یک شبکه اجتماعی دانش آموزی مستقل برای آموزش مجازی دانش آموزان خبر داد که پس از گذشت یک ماه از وعده وزیر سرانجام شبکه اجتماعی دانش آموزان تحت عنوان "شاد" آماده شد و در خدمت نظام آموزشی قرار گرفت.