مهاباد- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: براساس برآوردهای انجام شده امسال حدود ۱۰ هزار تُن از دانه روغنی کلزای تولیدی این استان به صورت تضمینی خریداری می‌شود.

 اکبر کرامتی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کشت کلزا در حال حاضر در سطح استان از شرایط مطلوب و بسیار خوبی برخودار است، اظهار داشت: هم‌اکنون چهار هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت کلزا رفته است که وضعیت خوب این مزارع باعث خواهد شد که کشاورزان در سال‌های آتی نیز به کشت بیشتر این محصول روی آورند.

وی با اشاره به اینکه دانه روغنی کلزا می‌تواند جایگزین مناسبی برای محصولات با مصرف آب بالا باشد، افزود: آذربایجان‌غربی از مراکز بسیار مستعد تولید کلزا در سطح کشور به شمار می‌رود و برای توسعه سطح کشت این محصول با ارزش برنامه‌های وسیعی تدارک دیده شده است.

وی از کلزا به عنوان یکی از محصولات استراتژیک کشور یاد کرد و افزود: کشاورزان در کنار گندم و جو در مزارع خود، کشت کلزا را برای تناوب در کشت انجام دهند تا بتوانند محصولات بیشتری از مزارع خود برداشت کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: امسال در شهرستان پلدشت یک هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت کلزا قرار گرفته که از این لحاظ رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده است و شهرستان بوکان نیز در جایگاه دوم قرار دارد.

۶۱ مرکز برای خرید تضمینی گندم از کشاورزان پیش بینی شده است

کرامتی گفت: در سال زراعی جاری، در حدود ۹۰ هزار هکتار از اراضی استان به کشت گندم آبی و بیش از ۲۸۷ هزار هکتار از اراضی دیم استان نیز به کشت گندم دیم اختصاص یافته است که براساس برآوردهای انجام شده حدود ۷۳۰ هزار تن گندم در سال زراعی جاری از مزارع استان برداشت می‌شود.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری در حدود ۵۹۰  تا ۶۰۰ هزار تُن محصول گندم مازاد بر مصرف گندمکاران از سوی مراکز ۶۱ گانه استان خریداری شود.

وی افزود: در سال گذشته ۷۰۰ هزار تُن گندم در استان تولید شد که با توجه به مشکلات اقتصادی پیش آمده نتوانستیم خرید قابل قبولی داشته باشیم و کشاورزان تنها ۳۵۰ هزار تُن محصول مازاد بر نیاز خود را تحویل مراکز خرید دادند که امسال با توجه به افزایش قیمت گندم به ۲۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم  انتظار می‌رود خرید خوبی صورت بگیرد.

آذربایجان‌غربی دارای ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که ۱۲۰ هزار هکتار آن باغ و بقیه زمین زراعی است؛ سالانه ۶ میلیون تن محصول در این استان تولید می‌شود.