محمدصالح احمدی روز جمعه در جلسه تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی اظهار داشت: این اعتبار برای تجهیز و نوسازی ناوگان مکانیزاسیون استان هزینه میشود.
وی اضافه کرد: برای توسعه مکانیزاسیون تمام زیر بخشهای کشاورزی این استان شامل زراعت، باغبانی، دام وطیور، شیلات و آبزیان، گیاهان دارویی، جنگل و مرتعداری سهمیه اختصاص داده شده است.
احمدی افزود: سال گذشته نیز مبلغ ۸۲۴ میلیارد ریال تسهیلات از محل خط اعتباری شماره هفت در راستای افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی استان با همکاری بانک کشاورزی استان جذب شده است.
وی گفت: ضریب مکانیزاسیون این استان هم اکنون به ۲.۱۱ اسب بخار در هر هکتار رسیده که این شاخص حدود پنج صدم اسب بخار از ۱.۷ اسب بخار میانگین کشوری بالاتر است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: این استان دارای ۲۷ هزار دستگاه تراکتور، یک هزار و ۳۱ دستگاه کمباین و ۶۰ هزار دستگاه ادوات کشاورزی است که حدود ۶۰ درصد از این وسایل عمری بالای ۲۵ سال دارند و نیازمند نوسازی هستند.
وی افزود: در نتیجه این رتبه هم اکنون حدود ۱۰۰ درصد عملیات خاک ورزی، ۹۸ درصد کاشت، ۶۰ درصد داشت، ۹۵ درصد برداشت محصولات کشاورزی (عمدتاً زراعت) در استان کردستان به صورت مکانیزه انجام میشود.
استان کردستان دارای ۲۸۲ هزار هکتار با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استانهای موفق در حوزه کشاورزی باشد.
این استان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی حدود ۱۲ درصد است.
کردستان دارای حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار رأس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار رأس دام سنگین (گاو و گوساله)، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل است.
جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید میکنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.