براساس این گزارش، در قالب توافق اوپک پلاس، میزان تولید روزانه نفت جمهوری آذربایجان در ماههای می و ژوئن(۱۱ اردیبهشت تا ۹ تیرماه) سال ۲۰۲۰ میلادی، ۵۵۴ هزار بشکه، در ماههای جولای تا دسامبر(۱۰ تیر تا ۱۰ دیماه) ۵۸۷ هزار بشکه و نیز در ماه آوریل سال آینده میلادی(فروردین، اردیبهشت ۱۴۰۰) تا ۶۲۰ هزار بشکه خواهد بود.
کاهش استخراج روزانه نفت در جمهوری آذربایجان در میان شرکت دولتی نفت این کشور (سوکار) و شرکتهای نفتی خارجی فعال در این کشور به تناسب میزان تولید این فرآورده انجام میشود.
با توجه به اینکه در ماه اکتبر(مهر-آبان) سال ۲۰۱۸ میلادی حجم استخراج روزانه نفت در جمهوری آذربایجان ۷۱۸ هزار بشکه در روز بود، این کشور قرار است میزان تولید خود را در ماههای می و ژوئن سال جاری میلادی ۲۳ درصد، در ماههای جولای تا دسامبر امسال ۱۸ درصد و در ماههای ژانویه تا آوریل سال ۲۰۲۱ میلادی نیز ۱۴ درصد کاهش دهد.
پرویز شاهبازاف وزیر انرژی جمهوری آذربایجان در این زمینه گفت: این کشور با کاهش حجم استخراج روزانه نفت در میادین دریایی و خشکی، سعی دارد تعهدات خود در قالب توافق اوپک پلاس را اجرا کند.
وی با یادآوری اینکه از امروز در تاریخ صنعت جهانی نفت، اجرای نخستین توافق بزرگ مربوط به میزان و شرایط تولید آغاز میشود، ابراز امیدواری کرد که اجرای تعهدها در قالب اوپکپلاس بر وضعیت بازار نفتی جهان تاثیر مثبت داشته باشد.
وی افزود: نتایج همکاری و همبستگی کشورهای تولیدکننده نفت همچنین به پایداری بازار و بهای آن تاثیر مثبتی خواهد داشت.
جمهوری آذربایجان در حال حاضر عمده نفت خود را در همکاری با کنسرسیوم شرکتهای نفتی خارجی به پیمانکاری بریتیش پترولیوم در سه میدان «آذری، چراغ و گونشلی» در دریای خزر استخراج میکند که حجم روزانه آن براساس آمار ماه اکتبر(مهر-آبان) سال ۲۰۱۸ میلادی ۵۶۷ هزار بشکه بوده است.
همچنین تاکنون روزانه ۱۲۶ هزار بشکه نفت توسط شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان (سوکار) و نیز ۲۶ هزار بشکه از سوی چند شرکت مشترک در این کشور استخراج میشد.2023
به گزارش ایرنا، نهمین نشست وزیران نفت و انرژی ۲۳ کشور عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ۲۱ فروردین ماه به صورت کنفرانس ویدئویی و به ریاست مشترک وزیران انرژی عربستان و روسیه برگزار شد. در این نشست شرکتکنندگان بر سر کاهش تولید روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت معادل ۲۳ درصد از تولید خود موافقت کردند. البته بر اساس این توافق، ایران، ونزوئلا و لیبی از این توافق مستثنی هستند.
همچنین براساس توافق جدید، قرار است اوپک پلاس تولید خود را به ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز برساند.
این توافق تاکید کرده که سهم اعضای اوپک از کاهش تولید بر اساس میزان تولید اکتبر سال ۲۰۱۸میلادی(آبان ۱۳۹۷)، کاهشی ۶ میلیون بشکهای خواهد بود. کشورهای غیر اوپکی نیز با این توافق نزدیک به ۴ میلیون بشکه از نفت خود را از بازار خارج میکنند و تولیدشان به ۱۳.۲ میلیون بشکه خواهد رسید.