به گزارش شبکه خبری المیادین، این درگیریها در پی احداث چند پست ایست و بازرسی از سوی نیروهای منصور هادی در جزیره سقطری یمن صورت گرفته و در بخش شرقی و غربی شهر «حدیبو» متمرکز بوده است.
شورای انتقالی جنوب که از هفته گذشته در استانهای جنوبی یمن به مرکزیت شهر عدن دولت خودمختار اعلام کرده به نیروهای ائتلاف سعودی تا نیمه شب گذشته فرصت داده بود تا مراکز ایست و بازرسی در جزیره سقطری را برچیند.
اعلام خودمختاری در جنوب یمن
شورای انتقالی جنوب یمن که از حمایت امارات برخوردار است، یکشنبه گذشته در استانهای جنوبی یمن حکومت خودمختار اعلام کرد.
این شورا ضمن اعلام خودمختاری در عدن و دیگر استان های جنوبی یمن، خاطر نشان کرد که وضعیت فوق العاده از شنبه شب در این منطقه به مرحله اجرا گذاشته شده است.
اقدام شورای انتقالی جنوب یمن در پی ادامه اختلاف با دولت منصور هادی رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن است که از سوی عربستان حمایت میشود.
دو طرف همواره یکدیگر را به نامشروع و غیرقانونی بودن و دامن زدن به تنشها در یمن متهم میکنند.
ائتلاف سعودی نیز دوشنبه قبل در واکنش به اعلام خودمختاری شورای انتقالی (تحت حمایت امارات) در استانهای جنوبی یمن، با صدور بیانیهای بر ضرورت بازگشت اوضاع به شرایط قبل و اجرای سریع توافق ریاض تاکید کرد.
۱۴ آبان ۱۳۹۸ توافقی میان دولت مستعفی مورد حمایت عربستان و شورای انتقالی جنوب یمن مورد حمایت امارات با میانجیگری سعودیها موسوم به توافق ریاض نیز امضا شد.
از مهمترین بندهای توافق ریاض میتوان به استقرار دولت «عبدربه منصور هادی» در شهر عدن طی مدت ۷ هفته، متمرکز شدن نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانههای کشور و دفاع، مقابله مشترک با «جنبش انصارالله»، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان و تعیین ۱۲ وزیر از شورای انتقالی جنوب در دولت آینده از مجموع ۲۴ وزیر کابینه اشاره کرد.
عربستان از شش سال پس شاهد حمله عربستان و ائتلاف تشکیل شده از سوی این کشور است که در این مدت بسیاری از زیرساخت های این کشور تخریب و هزاران نفر از یمنی های کشته و یا مجروح شده اند.