تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۱

بغداد - ایرنا - «محمد جمیل المیاحی»، استاندار واسط امروز (جمعه) اعلام کرد که گذرگاه مرزی زرباطیه (مهران) در هفته دو روز و فقط به منظور مبادله های بازرگانی بازگشایی خواهد شد.

المیاحی در گفت و گو با «الاخباریه» بیان کرد: گذرگاه مرزی زرباطیه از هفته آینده و تنها به منظور مبادله های بازرگانی فعالیت خود را از سرمی گیرد.  
وی افزود: به احتمال فراوان روزهای منع رفت و آمد سراسری در عراق یعنی شنبه و جمعه برای بازگشایی این گذرگاه در نظر گرفته شود.
سازمان گذرگاه های مرزی عراق پیشتر و به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، پنج گذرگاه مرزی خود از جمله گذرگاه مرزی زرباطیه (مهران) را با ایران بست.
گذرگاه مرزی تجاری - مسافری مهران در ۹۵ کیلومتری جنوب باختری شهر ایلام مهم ترین و پرترددترین معبر مرزی میان ایران و عراق است.
به گزارش ایرنا، «عمر الوئلی»، رئیس اداره گذرگاه های مرزی عراق جمعه گذشته گفته بود که به درخواست استان های مرزی بازگشایی مرزهای تجاری عراق با جمهوری اسلامی ایران و کویت در کمیته عالی بهداشت و ایمنی ملی مورد بحث قرار گرفت.
وی از تصمیم بازگشایی سه گذرگاه تجاری مرزی زرباطیه - مهران، مندلی - سومار و شلمچه برای یک روز در هفته خبر داد و بیان کرد که این درخواست به هیات دولت فرستاده شد و در آنجا با بازگشایی این سه گذرگاه موافقت شد.
الوائلی ادامه داد که این تصمیم تاکنون اجرایی نشده است زیرا باید ساز و کار لازم درباره اقدام های بهداشتی و دستورهای مربوط به آن به منظور جلوگیری از انتشار ویروس کرونا فراهم شود.

در همین حال، هفته جاری نیز دو گذرگاه مرزی «شوشمی» و «کیله» در شمال عراق و اقلیم کردستان برای انجام فعالیت های بازرگانی بازگشایی شد.
عراق از اوایل اسفند گذشته به دنبال انتشار ویروس کرونا در کشورهای همسایه مرزهای زمینی و هوایی خود را بست.
این کشور به منظور جلوگیری از شیوع کرونا اقدام های سخت و مقررات شدید پیشگیرانه را از حدود سه ماه پیش به مرحله اجرا درآورده است.
بر اساس تازه ترین گزارش وزارت بهداشت عراق، تاکنون ۲ هزار و ۸۵ مورد ابتلا، ۹۳ نفر فوتی و ۱۳۷۵ مورد بهبود یافته از ویروس کرونا در این کشور ثبت شده است.

ویروس کرونا تا زمان مخابره خبر ۳ میلیون و ۳۰۸ هزار و ۶۴۳ نفر از اتباع ۲۱۰ کشور جهان را مبتلا کرده و ۲۳۴ هزار و ۱۲۳ نفر نیز بر اثر آن فوت کرده اند.

امریکا با یک میلیون و ۹۵ هزار و ۲۱۰ نفر مبتلا به کرونا و ۶۳ هزار و ۸۶۱ نفر فوت در رتبه اول جهانی قرار دارد.