«عبدالله عبدالله» رهبر تیم ثبات و همگرایی و «محمدسرور دانش» معاون رئیس جمهور غنی اعلام کرده اند که به پایان بحران سیاسی نزدیک شده اند و بزودی بر آن نقطه پایان خواهند گذاشت.
عبدالله در صفحه فیسبوک خود نوشته، مدتی است که برای حل بحران سیاسی، مذاکراتی بین دو طرف درپی تلاشهای خیرخواهانه شخصیتهای ملی جریان دارد.
وی افزود: به مردم افغانستان اطمینان می دهم که در این مذاکرات به پیشرفتهایی دست یافتهایم و توافق هایی روی اصول صورت گرفته است و اکنون کار روی جزئیات و نهایی سازی توافق میان دو طرف ادامه دارد.
عبدالله ابراز امیدواری کرده است که با در نظرداشت بحران گسترش ویروس کرونا در افغانستان و جهان، نیاز به تأمین صلح دایمی در کشور و مقابله با مشکلات امنیتی- اقتصادی، توافق سیاسی را هرچه زودتر نهایی سازند.
سرور دانش هم به نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته است که به زودی توافق اشرف غنی و عبدالله نهایی شده و تنشهای سیاسی پایان می یابد.
وی به «دیبورا لاینز» گفته است تلاش برای تحکیم وحدت و هماهنگی در چارچوب حکومت مشارکت ملی ادامه داشته و تا چند روز آینده هر دو طرف به توافق نهایی دست خواهند یافت.
به گفته دانش، توافق در روزهای آینده توسط دو طرف امضا و براساس آن عبدالله رهبری شورای عالی مصالحه را به عهده خواهد گرفت.
«سیدباقر کاظمی» از هواداران تیم اشرف غنی و «حشمت رادفر» مشاور مطبوعاتی عبدالله هم تائید کردهاند که دو طرف در کلیات به توافق رسیدهاند اما بحث در باره جزئیات هنوز ادامه دارد.
به نظر می رسد که تلاشهای دیپلماتیک ایران، فشارهای همکاران بین المللی افغانستان و هشدار آمریکا به قطع کامل کمکها و خروج نظامیان خود از این کشور در پایان این تنشها موثر بوده باشد.
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران طی چند هفته گذشته تماسهای تلفنی با رهبران افغان و وزارت امور خارجه این کشور در باره حل بحران سیاسی، تأمین صلح و آتشبس گفتوگوهایی کرده بودند.
سفر یک هفتهای «محمدابراهیم طاهریان» نماینده ویژه وزارت خارجه ایران به افغانستان و گفت وگو با اشرف غنی، عبدالله، حامد کرزی رئیس جمهوری سابق، حمدالله محب مشاورامنیت ملی و محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه به همراه شماری از سیاستمداران نیز در نزدیک شدن به پایان این بحران بی تأثیر نبوده است.
اتحادیه اروپا نیز روز پنجشنبه گذشته از عبدالله خواسته بود که مخالفتهای سیاسی خود را کنار بگذارد و دیگر زمان ادامه اختلافهای سیاسی گذشته است.
این اتحادیه در اطلاعیهای تأکید کرده است که ادامه اختلافات سیاسی، آینده بهتر افغانستان را با خطر جدی مواجه کرده و خیر مردم باید ترجیح داده شود.
بحران سیاسی کنونی افغانستان پس از انتخابات ششم مهرماه سال ۱۳۹۸ و ادعای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری این کشور شکل گرفت و پس از اجرای مراسم تحلیف همزمان توسط اشرف غنی و عبدالله در ۱۹ اسفند ماه به اوج خود رسید و افغانستان را دارای دو حکومت موازی ساخت.