روزنامه بریتانیایی دیلی میل روز شنبه در گزارشی افزود: نیویورک به عنوان کانون شیوع بیماری کووید-۱۹ در آمریکا به صحنه اعتراض مخالفان قرنطینه بدل شده و این اعتراضات در حالی صورت میگیرد که دیگر مناطق کشور هم شاهد تظاهراتی برای پایان قرنطینه است.
تظاهرکنندگان در نیویورک در راستای همبستگی با مردم در کالیفرنیا، پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، واشنگتن، اوهایو و ایلینوی خارج از تالار شهر در منهتن گردهم آمده و خواستار آزادی میلیونها نفری شدند که برای هفتهها در قرنطینه نگهداری میشوند؛ قرنطینهای که برای کنترل شیوع ویروس کرونا که جان بیش از ۶۵ هزار نفر آمریکایی را گرفته، وضع شده است.
این در حالی است که تنها در نیویورک از زمان آغاز همه گیری کووید-۱۹ بیش از ۱۳ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند و از این رو دستورالعملهای رعایت فاصله اجتماعی تا ۱۵ ماه مه (۲۶ اردیبهشت) تمدید شده است. در تظاهرات صورت گرفته در نیویورک یچ درگیری میان پلیس و معترضان رخ نداد. اما در سایر ایالات داستان کمی متفادوت از نیویرک است؛ در کالیفرنیا، تنش میان پلیس و ساکنان خشمگین در ساکرامنتو و لس آنجلس به دلیل تصمیم «گوین نیوسام» فرماندار کالیفرنیا مبنی بر بستن سواحل و محدود کردن برخی فعالیتها بالا گرفت.
در همین حال، چندین مرد مسلح در ساختمان شهر «رالی» پایتخت ایالت کارولینای شمالی از «روی کوپر» فرماندار این ایالت خواستند تا قرنطینه را رفع کند؛ قرنطینهای که تا تاریخ ۸ مه (۱۹ اردیبهشت) در این ایالت تمدید شده است.
در اوهایو نیز معترضان مسلح در مجلس ایالتی «کلمبوس» پایتخت این ایالت تظاهراتی در اعتراض به مقررات قرنطینه که تا پایان ماه مه (۱۱ خرداد) تمدید شده، به راه انداختند.
«جی اینسلی» فرماندار واشنگتن نیز روز جمعه علیرغم حضور تظاهرکنندگان در خیابانهای سیاتل که خواستار از سرگیری فعالیتهای اقتصادی بودند، باز هم اقدام به تمدید مقررات قرنطینه کرد.
پس از آنکه روند ابتلا به کووید-۱۹ در آمریکا شروع به کند شدن کرد، بسیاری در سراسر آمریکا خواهان برداشته شدن مقررات قرنطینه شدند. هرچند بسیاری از فرمانداران و مقامات منتخب برخی از مقررات منع آمد و شد را آسانتر کردهاند، اما هنوز بسیاری از آمریکایی ها خشمگین از ماندن در خانههای خود هستند. این معترضان مدعی هستند که تعطیلی فعالیتهای اقتصادی زیانهای به مراتب شدیدتر از شیوع ویروس کرونا دارد و خوستار بازگشت به کسب و کار هستند.
براساس آخرین آمار گزارش شده تا به امروز، بیش از یک میلیون و ۱۳۱ هزار نفر در آمریکا به کووید-۱۹ کبتلا شده و بالغ بر ۶۵ هزار و ۷۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند که بیشترین نرخ ابتلا و مرگ و میر را در سراسر جهان تشکیل میدهد.