سازمان عفو بینالملل در صفحه کاربری خود در توییتر نوشت: دولتها و شرکتهای کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به طور گسترده متکی به کارگران خارجی هستند، اما اقدامات اندکی برای حمایت از حقوق آنها انجام میدهند، در حالی که برعکس در این شرایط باید از آنها حمایت کام شود.
عفو بینالملل افزود: برخی از عوامل مانند زندگی در مناطق مسکونی پرجمعیت، تاخیر در دریافت حقوق، از دست دادن شغل و نیز مشکلاتی در خصوص رعایت بهداشت و گرفتن مرخصی، باعث شده که کارگران خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار بگیرند.
این سازمان همچنین اعلام کرد که این کارگران اطلاعات اندکی از ویروس کرونا و عوامل شیوع آن و راههای پیشگیری از این ویروس دارند. بسیاری از آنها در کشورهای عربی سرگردان و بلاتکلیف هستند و تعداد کمی میتوانند از خدمات و حمایتهای لازم در این کشورها برخوردار شوند.
میلیونها نفر از کارگران خارجی در کشورهای حاشیه جنوبی خلیجفارس با شیوع ویروس کرونا و به دنبال آن تعطیلیهای فراگیر و عدم پرداخت دستمزدها و نیز با توجه به اخراج کارگران از سوی کارفرماهای عرب، موقعیت بیثبات و بلاتکلیفی پیدا کردهاند.
بیشتر جمعیت این کارگران در کشورهای ثروتمند نفتی حاشیه جنوبی خلیج فارس از کشورهای بنگلادش، هند، نپال و پاکستان هستند.
هم اکنون بیشتر این کارگران نگران ابتلا به ویروس کرونا و امنیت شغلی خود هستند.
پس از عربستان، امارات دومین کشوری حاشیه خلیج فارس است که بیشترین شمار کارگران خارجی یعنی ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دارد و پس از آن کویت با ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر کارگر خارجی قرار میگیرد.