هفته گذشته، صحبت از آزمون های مختلف زیاد بود. رییس سازمان سنجش آموزش کشور به ۲ شرط برای اعلام زمان برگزاری کنکور ۹۹ اشاره کرد تا بعد از مشخص شدن تکلیف این دو مورد زمان آزمون سراسری و محتوای آن اعلام شود. او از وزیر آموزش و پرورش خواستار اعلام رسمی برنامه زمانی امتحانات پایان ترم و درس های موردنظرشان برای امتحان شد تا پس از مشخص شدن تکلیف این موارد، زمان برگزاری و محتوای آزمون اعلام شود.
همچنین اعلام شد که برگزاری آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی Ph.D که قرار بود در روزهای ۲۱، ۲۲ و ۲۳ خرداد ماه ۹۹ برگزار شود، به روزهای ۲۵، ۲۶ و ۲۷ تیرماه ۹۹ موکول شده است، بیش از ۱۰ هزار داوطلب آزمون کارشناسی ارشد ۹۹ هم حوزه امتحانی خود را تغییر دادند.
خبری نیز منتشر شد که آزمون علوم آزمایشگاهی وزارت بهداشت مردادماه برگزار میشود و سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان از تمدید مهلت ثبتنام آزمونهای ورودی مدارس استعدادهای درخشان برای دومین بار از روز شنبه ۱۳ اردیبهشت تا چهارشنبه ۱۷ همین ماه برای علاقه مندان شرکت در آزمون خبر داد.
در ادامه با ما همراه شوید تا مروری اجمالی بر مهمترین رویدادهای هفته گذشته عرصه آموزش و دانشگاه کشور داشته باشیم.
برگزاری امتحانات نهایی متوسطه و آزمون تحصیلات تکمیلی پس از ماه رمضان
اواسط هفته گذشته بود که رییس سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد برگزاری کنکور سراسری ۲۰ روز پس از پایان امتحانات نهایی دوره متوسطه و برگزاری آزمونهای تحصیلات تکمیلی پس از ماه مبارک رمضان خواهد بود.
ابراهیم خدایی گفت که بستههای بهداشتی برای داوطلبان آماده کردهایم و تمام ملزومات بهداشتی از جمله ماسک، دستکش و مواد ضد عفونی را در اختیار دانشگاهها قرار خواهیم داد. برای اجرا، ورود و حفاظت آزمون نیز پروتکلهایی آماده شده است و طی مکاتباتی از دانشگاهها خواسته شده تا امکانات خود را برای برگزاری این آزمون به این سازمان اعلام کنند.
به گفته وی، در این زمینه سه مصوبه مختلف پیش رو است؛ یکی آغاز سال تحصیلی در مهرماه، برگزاری کنکور سراسری ۲۰ روز پس از پایان امتحانات نهایی دوره متوسطه و برگزاری آزمونهای تحصیلات تکمیلی پس از ماه مبارک رمضان.
ثبتنام مجدد آزمون دستیاری پزشکی
این روزها که آزمون ها در شرایط اپیدمی کرونا، مهلت ثبت نام دوباره می یابند، به داوطلبان آزمون دستیاری پزشکی نیز مهلت ثبت نام مجدد داده شد که از روز ششم تا هشتم اردیبهشت ماه ادامه داشت.
زمان برگزاری آزمونهای سال ۹۹ علوم پزشکی اعلام شد
مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور، اطلاعیه ای داد و تقویم نهایی آزمونهای علوم پزشکی را در سال جاری نیز اعلام کرد.
آزمون پذیرش دستیار رشتههای تخصصی بالینی پزشکی که چهل و هفتمین دوره آن است همچنین آزمون پذیرش دستیار پزشک خانواده بر اساس اعلام این مرکز پنج تیرماه ۹۹ برگزار می شود.
زمان برگزاری آزمون غربالگری المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور نیز ۶ تیرماه اعلام شده است.
همچنین آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی و بهداشت، دندانپزشکی و داروسازی Ph.D در روزهای ۲۵، ۲۶ و ۲۷ تیرماه امسال برگزار خواهد شد.
زمان های برگزاری سایر آزمون های علوم پزشکی نیز طی جدولی منتشر شد.
زمان برگزاری آزمون ارشد پزشکی تغییر کرد
هفته ای که گذشت مرکز سنجش آموزش پزشکی در اطلاعیهای از تغییر زمان برگزاری آزمون و تمدید مجدد مهلت ثبت نام و ویرایش اطلاعات آزمون کارشناسی ارشد رشتههای گروه پزشکی سال ۹۹ خبر داد.
با توجه به اعلام معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاریخ برگزاری آزمون کارشناسی ارشد پزشکی از ۲۶ و ۲۷ تیرماه تغییر یافته و به تاریخ ۲۳ و ۲۴ مرداد ماه موکول شد.
دانشگاه علموفرهنگ دانشجوی دکتری سهمیه استعدادهای درخشان میپذیرد
هفته گذشته همچنین فراخوان پذیرش دانشجوی دوره دکتری سهمیه استعدادهای درخشان دانشگاه علم و فرهنگ (سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹) با هدف فراهم کردن زمینه جذب برگزیدگان علمی و مستعد از بین دانش آموختگان کارشناسی ارشد دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی کشور اعلام شد.
فرآیندهای آموزشی علوم پزشکی در ترم جاری
خبر دیگر این بود که معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با توجه به مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، در بخشنامه ای، فرآیندهای آموزشی علوم پزشکی در ترم جاری را به دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرد.
نگران وضعیت خوابگاه نباشید
درست است که هنوز شرایط ماه های آینده به دلیل اپیدمی کرونا روشن نیست اما رییس دانشگاه تربیت مدرس به دانشجویان خاطرنشان کرد که با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاهها، نباید نگران وضعیت اسکان خود در دوره امتحانات پایان ترم باشند.
محمد تقی احمدی افزود برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در میان دانشجویان، راهکارهای مختلف برای امتحانات در دست بررسی دارد که در زمان مقتضی اعلام میشود.
وی این را نیز گفت که برنامهریزی پایان ترم به نحوی است که دانشجویان کمتر از خوابگاهها استفاده کنند. زمان بندی حضور آنان برای امتحانات پایان ترم نیز بهگونهای خواهد بود که کمترین همزمانی را در دانشگاه داشته و هزینههای اضافی به دانشجویان و خانواده آنان تحمیل نشود.
خبر خوب برای دانشجوهای متاهل
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با صدور بخشنامهای به دانشگاهها ساخت خوابگاههای دانشجویی بویژه متأهلی را از برنامه های اولویتدار بر اساس بودجه سال ۹۹ اعلام کرد، بخشنامه ای که برای دانشجویان به ویژه متاهلین، خبری خوب به شمار می آید.
سفارت ایران در روسیه خواستار بازگشت دانشجویان ایرانی به خانه شد
سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو بار دیگر با انتشار اطلاعیهای با توجه به وضعیت نامعلوم سال تحصیلی در روسیه و گسترش روزافزون ویروس کرونا در این کشور از دانشجویان ایرانی درخواست کرد به کشورمان بازگردند.
در اطلاعیه سفارت ایران آمده بود: در پی شیوع ویروس کرونا در روسیه و ابراز برخی نگرانیها در خصوص احتمال شیوع این بیماری در خوابگاههای دانشجویی و پیرو اطلاعیه های قبلی به دانشجویان عزیز ایرانی توصیه میکنیم با ارجحیت نهادن به حفظ سلامتی خود، تا پایان اپیدمی و بهبود شرایط به میهن برگردند.
گفته شد که به همین منظور تاکنون تلاش شده هر هفته یک پرواز و بعضا دو پرواز یکطرفه از مقصد مسکو به تهران برقرار باشد.
روسای دانشگاهها ۱۰۰ نامه به همتایان غیرایرانی ارسال کردند
قائممقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل هفته گذشته از ابتکار روسای دانشگاهها برای تبادلنظر با همتایان خارجی خبر داد و گفت: تاکنون بیش از ۱۰۰ نامه از سوی روسای دانشگاهها ارسال شده است.
حسین سالارآملی افزود: به دنبال شیوع بیماری کووید ۱۹ از توانمندی و ظرفیتهای علمی جهانی برای تشخیص، مقابله و مبارزه با این بیماری همچنین بیان ظلم مضاعف بر مردم ایران با توجه به تحریمها استفاده می کنیم.
از این رو، جنبش نخبگانی علیه این اقدام ضدحقوق بشری بسیج شده و نخبگان جهان را به همکاری بیشتر دعوت کند.
۷۰ درصد دانشآموزان برای دریافت آموزش پای تلویزیون مینشینند
اما آموزش و پرورش هم که این روزها در تکاپو برای استفاده حداکثری دانش آموزان و معلمان از آموزش های مجازی و از راه دور است، خبرهای زیادی داشت. معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش هفته قبل گفت: برآوردی از اینکه کدام دانشآموزان پای آموزشهای تلویزیونی نشستهاند، نداریم. هرچند طبق ارزیابیها برای ما اثبات شده که حدود ۷۰ درصد دانشآموزان پای تلویزیون نشستهاند و آموزشها را دنبال کردهاند.
علیرضا کمرئی البته این را افزود که طبق بررسی های انجام شده بیش از ۹ میلیون بار دانلود از طریق تلوبیون انجام شده است. بیش از ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ برنامه در همه مقاطع تحصیلی و رشتهها از طریق تلویزیون تهیه و پخش شده است. ۹۳ تا ۹۷ درصد پوشش تلویزیون وجود دارد.
ارایه ۴۵ هزار مشاوره به دانش آموزان در شرایط کرونایی
دانشآموزان برای مقابله با استرسهای ناشی از هماهنگی میان روش آموزش مجازی و شرایط قرنطینه و دیگر مشکلات روانشناختی به خدمات مشاوره ای نیازمندند که وزارت آموزش و پرورش پس از تعطیلی مدارس تاکنون ۴۵ هزار و ۵۹۲ مورد مشاوره به آنها ارائه کرده و این خدمات قرار است در شبکه شاد ادامه یابد.
پس از تعطیلی مدارس به دلیل شیوع کرونا، شیوه مختلف آموزش و ارائه خدمات به صورت مجازی مورد توجه آموزش و پرورش قرار گرفت. آموزش و پرورش در این شرایط بحرانی همزمان با آغاز آموزش دروس به دانش آموزان از راه دور، خدمات دیگری مانند مشاوره به آنها را نیز ارائه کرد.
مشاوران آموزش و پرورش در این روزهای کرونایی برای پاسخگویی به پرسش های اولیاء و دانش آموزان در حوزه مشاوره تحصیلی، تربیتی وهمچنین پیشگیری از مشکلات روانی و اجتماعی در سطح استان ها و مناطق اقدامات گسترده ای انجام داده اند.
ثبت نام بیش از ۸ میلیون دانشآموز و معلم در شبکه شاد
مرکز برنامهریزی و فناوری اطلاعات هفته گذشته از ثبتنام هشت میلیون و ۴۰۴ هزار و ۴۶۳ دانشآموز، معلم و مدیر در شاد و تبادل ۹۵۳ میلیون و ۲۸۹ هزار پیام در شبکه آموزشی دانش آموزان (شاد) خبر داد.
طبق گزارش این مرکز که هفتم اردیبهشت منتشر شد، ۱۱ میلیون و ۸۵۰ هزار و ۹۹۲ بار شبکه آموزش دانشآموزی نصب شده است که از این تعداد ۷ میلیون و ۶۵۷ هزار و ۸۵ دانشآموز، ۶۲۴ هزار و ۹۵۶ معلم و ۱۲۲ هزار و ۴۲۲ مدیر، در شبکه شاد ثبتنام کردهاند و بیش از ۲ میلیون و ۴۱۰ هزار و ۶۵۲ کلاس درس فعال و ۱۴۲ هزار و ۴۷۸ مدرسه در شبکه آموزشی دانش آموزان تأسیس شده است.
همچنین ۳۵۹ میلیون و ۳۰۲ هزار و ۴۹۸ فایل و ۹۵۳ میلیون و ۲۸۹ هزار پیام در این شبکه مبادله شده است.
مصونسازی فرآیند آموزشی در بحران، از اهداف شبکه شاد است
وزیر آموزش و پرورش یکی از اهداف اصلی ایجاد شبکه آموزشی دانشآموزان (شاد)، مصون سازی فرایند آموزشی کشور در برابر بحرانهایی دانست که باعث تعطیلی مدارس میشود.
محسن حاجی میرزایی افزود: اگر تعطیلی کوتاه مدت باشد، نظام آموزشی خیلی دچار اشکال نمیشود اما چون به واسطه این بیماری فراگیر، تعطیلات طول کشید، ما باید کاری میکردیم لذا ابتدا به سراغ ارائه آموزشها از طریق تلویزیون و همچنین ارائه آموزشها در فضای مجازی و پیام رسانها رفتیم و نهایتا به ایجاد شبکه آموزشی دانش آموزان (شاد) اقدام کردیم.
نحوه ورود مدیران مدارس به شبکه شاد
سرپرست مرکز برنامهریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش نحوه ورود مدیران مدارس به شبکه اجتماعی دانشآموزان «شاد» را نیز تشریح کرد.
مهدی شرفی با اشاره به نحوه ورود مدیران مدارس به شبکه اجتماعی دانش آموزان«شاد»، اظهار داشت: این شبکه برای استفاده از ابزارهای الکترونیکی در جریان آموزش دانش آموزان در ایام بحران و تعطیلی مدارس است که در آن سه فرایند ورود را برای دانش آموزان، معلمان و مدیران داریم. مدیران مدارس در اولین مرحله با ورود به سامانه سناد پیام رسان مورد نظر خود را انتخاب میکنند.
پس از آن مدیران مدارس باید وضعیت معلمان کلاسهای درس را کاملا انجام دهند و کلاسهای درس را انتخاب و برای هر کلاس درس دبیر مورد نظر را انتخاب کنند.
فعالیت های تربیتی در بسترهای شبکه شاد تداوم مییابد
قائم مقام سازمان دانشآموزی نیز اعلام کرد که از بسترهای امن مجازی و شبکه شاد برای تداوم و گسترش فعالیتهای تربیتی سازمان دانشآموزی استفاده میشود.
راهاندازی پژوهشسراهای دانشآموزی سلولهای بنیادی
البته این را بگویم که ابتدای هفته با خبر راه اندازی پژوهشسراهای دانشآموزی سلولهای بنیادی در شرق و شمال غرب کشور در سال جاری آغاز شد.
امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه فناری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه دانشآموزان آیندهسازان زیست بوم فناوری و نوآوری هستند، گفت: آنها با فعالیتهای فناورانه خود نگاهی نو را به این زیست بوم تزریق میکنند و با این نگاه ستاد توسعه فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی تربیت و پرورش این نسل را در پژوهشسراهای دانشآموزی مد نظر قرار داده است.
دانشبنیانها تا ۲۰۰درصد از امتیاز اضافهپخش آگهی در رسانه ملی برخوردار میشوند
اما هفته گذشته با یک خبر خوب برای دانش بنیان های هم سپری شد، شرکت هایی که بخشی از توسعه ما در گرو پیشرفت آنهاست، خبر آن بود که شرکتهای دانش بنیان می توانند برای معرفی محصولات خود تا ۲۰۰ درصد از امتیاز اضافه پخش آگهی در صدا و سیما برخوردار شوند.
در این خبر اضافه شده بود که امتیاز اضافه پخش آگهی در رسانه ملی یکی از اقلام خدماتی فراهم شده از سوی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری است.
برنامه «جهش تجارت فناوری» اجرایی شد
و در نهایت اینکه هفته گذشته، برنامه «جهش تجارت فناوری» که به همت شبکه فن بازار ملی ایران تهیه واز سوی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری تایید شده است برای کارگزاران و بروکرهای فناوری تشریح شد.
محمدصالح خالقی کارشناس شبکه فن بازار ملی ایران در این نشست که با حضور ۵۰ کارگزار فناوری در پارک فناوری پردیس و همزمان به صورت آنلاین برای سایر استان ها برگزار شد به تشریح برنامه جهش تجارت فناوری پرداخت.
او گفت که این برنامه جهش بر اساس سیاست های رهبر معظم انقلاب برای امسال در نظر گرفته شده که با تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جهت تسهیل مبادلات فناورانه، فروش و تولید بیشتر و رونق کسب و کارهای فناورانه کشور اجرا شده است.