قم- ایرنا – استاندار قم با اشاره به جایگاه و تاثیر مهم روان‌شناسی در جامعه، گفت: آگاهی بخشی و افزایش تاب‌آوری اجتماعی در دوران پساکرونا ضروری است.

به گزارش عصر شنبه روابط عمومی استانداری قم، بهرام سرمست در نشستی با رییس انجمن روان‌پزشکان قم طی سخنانی اظهار داشت: با توجه به شرایط ویژه بحران کرونا باید راهکارهای عملیاتی در راستای زیست متناسب با وجود کرونا تدوین و ارائه شود و این انجمن می‌تواند نقشی محوری در این زمینه داشته باشد.

وی بابیان بهره‌مندی ازنظرهای کارشناسان حوزه سلامت در تصمیم‌های کلان استان به‌ویژه در موضوع کرونا افزود: اهمیت حوزه روانشناسی و مسائل روانی در شرایط پس از کرونا بر کسی پوشیده نیست و ضروری است در این راستا از ظرفیت‌های انجمن روانشناسی استان استفاده شود.

وی همچنین با اشاره به تاثیر روحی حاصل از شیوع ویروس کرونا، تصریح کرد: در چنین شرایطی با تکیه بر علم روانشناسی باید در راستای بهبود شرایط روحی شهروندان گام برداشته شود.

وی ضرورت آگاهی بخشی و افزایش تاب‌آوری اجتماعی را موردتوجه قرار داد و گفت: لازمه تداوم شرایط زیست در کنار رعایت پروتکل‌های بهداشتی تبیین و عملیاتی نمودن طرح‌های مختلف پزشکی و روانشناسی است.

سرمست با تاکید بر تحقیقات کاربردی در حوزه روانشناسی، افزود: این مطالعه‌ها جنبه عملیاتی و دارای زمان‌بندی گام‌به‌گام باشند.

مجموعه‌های دانشگاهی در بررسی علمی آثار و تبعات بیماری کرونا نقش مهمی دارند

استاندار قم همچنین در دیدار با رییس جهاد دانشگاهی استان ضرورت نقش‌آفرینی مجموعه‌های دانشگاهی در بررسی علمی آثار و تبعات بیماری کرونا و ارائه راهکارهای عملیاتی در این راستا را مورد تاکید قرار داد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی قم، افزود: انتظار مدیریت استان از این مجموعه این است که در طرح‌های تحقیقاتی در جهت مدیریت بیماری کرونا فعالانه عمل کند.

استاندار قم افزود: ارائه بازخورد پیامدهای کرونا در راستای مدیریت هرچه بهتر استان قم در دوران پسا کرونا از اهمیت ویژه برخوردار است و جهاد دانشگاهی می‌تواند با افکارسنجی مدیریت استان را در این مسیر کمک کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تقسیم‌بندی استان‌ها به سه گروه سفید، زرد و قرمز از سوی ستاد ملی کرونا، ادامه داد: نداشتن فوتی و بیمار جدید از شرایط قرار گرفتن در وضعیت سفید است که هنوز برای قم محقق نشده است.

سرمست بیان کرد: تا زمان تغییر وضعیت و بهبود شرایط استان باید از طریق مجازی و الکترونیکی، برنامه‌های تحصیلی و تحقیقاتی مجموعه جهاد دانشگاهی پیگیری شود.

ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی‌ماه ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.