چالش ابتلای به ویروس کرونا میان پزشکان و پرستاران در شهرهای مختلف پاکستان همزمان با افزایش بیماران کرونایی در این کشور جنگ با ویروس کووید-۱۹ را دشوار ساخته است.
طبق گزارش رسانههای پاکستان و اتحادیههای پزشکی این کشور، عدم توفیق دولت در تامین به موقع تجهیزات حفاظتی کرونا و همچنین پایبند نبودن مردم به طرح قرنطینه(که باعث ابتلای آنان به کرونا و مراجعه به مراکز درمانی) از دلایل اصلی ابتلای پزشکان، پرستاران و سایر ماموران سلامت به بیماری کرونا ارزیابی میشود.
برخی از شهرهای پاکستان از جمله لاهور، پیشاور، کویته و کراچی نیز طی روزهای اخیر شاهد اعتراض پزشکان و پرستاران خط مقدم مبارزه با کرونا به عدم تامین تجهیزات حفاظتی کرونا بودند.
به گزارش روز یکشنبه رسانههای پاکستان، میزان ابتلا به ویروس کرونا درمیان پزشکان و پرستاران طی یک هفته گذشته ۷۵ درصد افزایش یافته است.
براساس آمار بروزرسانی شده مرکز ملی عملیات اورژانس پاکستان، با تایید ابتلای ۱۹۹ دیگر از ماموران سلامت به ویروس کرونا تعداد آنان در سراسر پاکستان به بیش از ۵۰۰
نفر افزایش یافت.
وب سایت روزنامه پاکستانی 'اکسپرس تریبیون' امروز گزارش داد: پزشکان و پرستاران درگیر با بیماران کرونایی در ایالات بلوچستان و سِند بیشترین افرادی هستند که طعمه ویروس کووید-۱۹ میشوند زیرا در این مناطق مشکل عدم تامین تجهیزات حفاظتی کرونا همچنان وجود دارد.
تاکنون ۸ نفر از پزشکان و پرستاران در اثر ویروس کرونا جان خود را از دست دادند. اکثر افراد مبتلا به این ویروس یا در بیمارستانها بستری هستند یا به نقاهتگاهها منتقل شدهاند.
پایگاه خبری 'داون' پاکستان با اشاره به افزایش خطر پیش روز پزشکان و پرستاران ناشی از ویروس کرونا، نوشت: نتیجه آزمایش ۲۸۹ نفر دیگر از ماموران سلامت و افرادی که طی این چند روز با آنان در تماس بودند به زودی مشخص خواهد شد.
اعتراض پزشکان پاکستانی به نرمش در فاصلهگذاری اجتماعی
پزشکان ارشد و متخصصان پاکستانی در داخل و خارج از کشور هفته گذشته طی نامهای به دولت خواستار تجدیدنظر در موافقت با اقامه نمازهای جماعت و جمعه در ایام ماه رمضان شده و تاکید کردند که آیینهای مخصوص ماه مبارک رمضان باید به حضور تنها ۳ الی ۵ نفر محدود شود مانند همان طرحی که در روزهای آغازین شیوع کرونا در پاکستان به اجرا گذاشته شده بود.
به عقیده آنان، نرمش در طرح فاصلهگذاری اجتماعی و لغو محدودیتها در برخی از شهرها مهار کرونا را دشوار کرده و سطح مراجعه مردم به مراکز درمانی به دلیل ابتلای مشکوک به ویروس کرونا نیز افزایش پیدا میکند درحالی که شهروندان با خانهنشینی و پایبندی به قرنطینه از خطر آلودگی به کرونا در امان میمانند.
آخرین وضعیت شیوع کرونا در پاکستان
شمار مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در شهرهای مختلف پاکستان از مرز ۱۹ هزار نفر فراتر رفته و دست کم ۴۴۰ نفر نیز بر اثر این ویروس جان خود را از دست دادند.
ستاد عملیات و مدیریت مبارزه با کرونا در پاکستان روز یکشنبه اعلام کرد: تاکنون ۱۹ هزار و ۱۰۳ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و ۴۸۱۷ بیمار کرونایی نیز این بیماری را شکست دادند ...
پیشتر مقامات وزارت بهداشت پاکستان ۷۹ درصد عامل شیوع کرونا را انتقال آن از یک فرد به فرد دیگر و ۲۱ درصد دیگر را آلودگی اتباع پاکستانی که از خارج برگشته بودند، اعلام کردند.
دولت پاکستان هفتهگذشته برآورد کرد که شمار بیماران کرونایی در این کشور تا ۱۰ خردادماه به ۱۵۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت.