تهران- ایرنا- به رغم کاهشی شدن منحنی ابتلا و میزان مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در جهان و تدابیر، دولت‌ها برای کاهش تدریجی محدودیت‌های کرونایی، آمار امروز (دوشنبه) تارنمای «وردو مترز»(worldometers.info/coronavirus) حاکی از آن است که شمار جانباختگان این بیماری همه‌گیر در جهان از مرز ۲۵۰ هزار نفر فراتر رفت.

تارنمای Worldometers که آمارهای مربوط به همه‌گیری کرونا را در سراسر جهان به صورت لحظه‌ای منتشر می‌کند، امروز (دوشنبه) و دقایقی پیش اعلام کرد که شمار جانباختگان ویروس کووید-۱۹ در جهان از ۲۵۰ هزار نفر گذشت.

به نوشته این تارنما، تاکنون حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در جهان به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند که از این تعداد بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بهبود یافته‌اند.

آخرین آمارهای جهانی حاکی از آن است که آمریکا با بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار مورد قطعی ابتلا، بالاترین آمار را از لحاظ مبتلایان به کرونا را به خود اختصاص داده است؛ تاکنون بیش از ۶۹ هزار نفر در ایالات متحده در اثر کرونا جان باخته‌اند.

آمریکا، ایتالیا، انگلیس، اسپانیا و فرانسه به ترتیب با ثبت بیش از ۶۹ هزار، ۲۹ هزار، ۲۸ هزار، ۲۵ هزار و ۲۴ هزار مورد فوتی در جایگاه پنج کشور اول فهرست جهانی از لحاظ شمار جانباختگان ویروس کرونا قرار دارند.  

اسپانیا با بیش از ۲۴۸ هزار مورد ابتلا، ایتالیا با بیش از ۲۱۱ هزار مورد ابتلا، انگلیس با بیش از ۱۹۰ هزار مورد ابتلا، فرانسه با بیش از ۱۶۸ هزار مورد ابتلا و آلمان با بیش از ۱۶۴ هزار مورد ابتلا به ترتیب بعد از آمریکا در جایگاه پنج کشور اول فهرست جهانی تعداد مبتلایان به این بیماری قرار دارند.

بر اساس فهرست وردومترز، ایران با بیش از ۹۸ هزار مورد ابتلا، بعد از برزیل در جایگاه دهمین کشور درگیر به ویروس کرونا قرار دارد؛ تا کنون بیش از شش هزار  نفر نیز در اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند.

جولان ویروس کرونا در کشورهای ترکیه، عربستان و اسرائیل نیز بحران آفرین شده است؛ به طوری که تاکنون در ترکیه بیش از ۱۲۴ هزار نفر به این ویروس مبتلا شده و بیش از سه هزار و ۳۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند؛ در آمار مربوط به منطقه خاورمیانه، عربستان و اسرائیل نیز به ترتیب با ثبت بیش از ۲۵ هزار و ۱۶ هزار مورد ابتلا و همچنین ثبت بیش از ۱۷۰ و ۲۳۰ فوتی در رده‌های بعدی این فهرست جای دارند.

ویروس کرونا موسوم به  کوید ۱۹  اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه همه‌گیر (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را همه‌گیر جهانی شناسایی و اعلام می‌کند.