به گزارش خبرگزاری رویترز؛ دولت ها، شرکت ها و کسب و کارها و افراد، در پی دستیابی به چنین تست های خونی هستند تا به آنها در شناسایی بهتر و بیشتر افرادی که احتمالا مبتلا به این بیماری بوده اند و یا احتمالا دارای مصونیت هستند، با هدف طراحی بالقوه راهبردهایی برای پایان دادن به قرنطینه ها و تعطیلی هایی که آسیب های بسیاری به اقتصادهای جهان زده است، کمک کند.
روشه پیش از این قول داده بود تست پادتن را تا اوایل ماه مه (میانه اردیبهشت ماه) آماده و عرضه کند و تا ماه ژوئن مقدار تولید ماهانه آن را تا میلیون ها عدد بالا ببرد.
این شرکت مستقر در باسل سوئیس که به صورت جداگانه سرگرم ساخت تست های مولکولی برای شناسایی افراد دارای ابتلای فعال به بیماری کووید – ۱۹ است، اعلام کرده است که تست پادتن تولیدی آن به نام "الکسیس آنتی سارس کوو – ۲" دارای نرخ ویژگی ۹۹.۸ درصد و حساسیت ۱۰۰ درصد است. این نسبت به آشکار شدن این موضوع کمک می کند که آیا فرد در معرض بیماری تنفسی کووید - ۱۹ ناشی از ویروس کرونا قرار گرفته و در بدن وی پادتن هایی برای رویاوریی با این ویروس ساخته شده است یا نه.
شرکت های دیگری مانند ابوت لابراتواریز مستقر در آمریکا، بکتون دیکینسون اند کو و دیاسورین ایتالیا نیز آزمایش های تشخیص پادتن هایی را تولید کرده اند که پس از تماس فرد با این ویروس، در بدن ساخته می شود. دیاسورین و ابوت اخیرا مجوزهای اضطراری دولت ایالات متحده را برای آزمایش محصولاتشان دریافت کرده اند.
کشورهای جهان، طرح ها و برنامه های گوناگونی برای کاربرد چنین تست هایی به منظور شناخت بهتر کووید -۱۹ و همچنین شناسایی افراد مبتلایی دارند که یا نشانه های حادی از خود بروز نداده اند و یا اصلا نشانه ای ندارند.
به گزارش روز شنبه شبکه اسکای نیوز، با صدور مجوز وزارت بهداشت انگلیس، محققان این کشور آزمایشهای بالینی پلاسما درمانی برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را آغاز کرده اند.
در این روش پلاسمای خون افراد بهبود یافته از بیماری به افراد مبتلا تزریق میشود. پلاسمای گرفته شده حاوی پادتن (آنتی بادی) هایی است که سیستم ایمنی بدن افراد را در مقابل ویروس کرونا تقویت میکند. کل این فرایند ۴۵ دقیقه طول میکشد و چنانچه آزمایشها موفقیتآمیز باشد طرح ملی جمعآوری پلاسمای خون بهبودیافتگان برای درمان ۵ هزار بیمار آغاز خواهد شد.
سازمان ملی خدمات بهداشت انگلیس امیدوار است در یک ماه آینده ۱۰ هزار واحد پلاسما جمعآوری کند. به نوشته نشریه ایندیپندنت، تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار بهبودیافته از کرونا، برای مشارکت در این طرح اعلام آمادگی کردهاند.
دکتر «مانو شانکار» از بیمارستان «سنت توماس»، مکانی که این پروژه در حال اجراست، میگوید: ما در این روش تلاش میکنیم بیماران را با استفاده از آنتیبادی افرادی که از کرونا بهبود یافتهاند در برابر این ویروس محافظت کنیم.
«مت هنکوک» وزیر بهداشت انگلیس نیز با ادعای برخورداری این کشور از دانشمندان پیشرو در زمینه علوم پزشکی، امیدوار است این روش درمانی نقطه عطفی برای درمان بیماران مبتلا به کرونا شود.
بر اساس این گزارش، اهداکنندگان خون باید دستکم ۲۸ روز از بهبودی آنها پس از ابتلا به کرونا گذشته باشد؛ آنها همچنین باید بین ۱۶ تا ۶۶ سال سن داشته باشند و باردار یا دچار بیماری قلبی نباشند. اجرای این روش باید با رضایت بیمار باشد و در خصوص کسانی به کار گرفته شود که در خطر مرگ هستند.
چین با استفاده از همین روش توانست جان بسیاری از مبتلایان به ویروس کرونا را نجات دهد.
پیش از این، همین روش در دوره همهگیری ویروس "سارس" و "اِبولا" برای کاهش عارضههای بیماری و کسانی به کار گرفته می شده که باید در بیمارستانها بستری میشدند.
وخامت اوضاع سبب شده دولت انگلیس روند کشف واکسن کرونا را توسط دانشمندان دانشگاههای آکسفورد و ایمپریال کالج با جدیت بیشتری دنبال کند. براین اساس برای سرعت بخشیدن به روند کشف واکسن، گروه ویژهای متشکل از نمایندگان دولت، صنایع، محققان، دانشگاهیان و نهادهای ناظر را تشکیل داده است. دانشمندان این کشور امیدوارند تا پاییز سال جاری میلادی، واکسن این بیماری را کشف و تولید انبوه کنند.
تاکنون حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سراسر جهان به ویروس کرونا و بیماری کووید – ۱۹ مبتلا شده و از این شمار، نزدیک به ۲۵۰ هزار تن جان خود را از دست داده اند.