رسانههای پاکستانی روز دوشنبه از مرکز بینالمللی علوم شیمیایی و زیست شناسی (ICCBS) دانشگاه شهر کراچی در جنوب این کشور گزارش دادند: متخصصان شعبه پزشکی مولکولی و تحقیقات دارویی موفق به شناسایی چند داروی بالقوه برای معالجه بیماران کرونا شدند.
بر پایه این گزارش، تیم پژوهشی دانشگاه کراچی با نظارت دکتر ظهیرالحق قاسمی و دکتر رضیالدین، فناوری محاسباتی را به کار گرفته و فرآیند این تحقیقات را از ماه فوریه گذشته آغاز کرده بود.
نتیجه تحقیقات پژوهشگران پاکستانی که در مجله ساختار بیومولکولی و پویایی نیز منتشر شده است،نشان میدهد: داروهای رمدسیویر Remdesivir، ساکوینافیر Saquinavir و داروناویر Darunavir و دو ترکیب طبیعی تاثیر بالقوه برای درمان احتمالی مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ را در خود جای داده است.
نکته قابل توجه این است که داروی رمدسیویر در گذشته طی آزمایش بین المللی داروی ضدعفونت موثر ثابت شده و از آن زمان تاکنون در آزمایش تجربی ویروس کووید-۱۹ نیز قرار گرفته است.
این چندمین گزارشی است که درخصوص نتیجه تحقیقات و آزمایش پژوهشگران پاکستانی برای یافتن درمان احتمالی بیماران کرونایی منتشر میشود. دو روز پیش اداره تنظیم مقررات دارویی پاکستان مجوز استفاده از چند دارو برای درمان احتمالی بیماران کرونایی در این کشور را صادر کرد.
اواخر فروردین ماه گذشته نیز متخصصان دانشگاه علوم بهداشتی «داو» در شهر «کراچی» پاکستان مدعی شدند که با استخراج آنتی بادیها از پلاسمای خون بیماران بهبود یافته از کرونا، موفق به تولید "ایمونوگلوبولین وریدی" شدند که در درمان مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ موثر است.
شمار بیماران کرونایی در شهرهای مختلف پاکستان از ۲۰ هزار نفر فراتر رفته و تاکنون ۴۶۲ نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده و ۵ هزار و ۵۹۰ بیمار کرونایی نیز بهبود یافتهاند.
اوایل اردیبهشت ماه امسال یک شرکت چینی به نام "سینوفارم" پیشنهاد آزمایش بالینی واکسن غیرفعال کووید-۱۹ را به پاکستان داده و گفته بود که این طرح به نفع دو کشور خواهد بود و در صورت اخذ نتیجه مثبت، پاکستان اولین کشوری خواهد بود که به واکسن ضدکرونا دست پیدا میکند.
مقامات بهداشتی چین اواخر فروردین ماه گذشته اعلام کردند: انجام آزمایشات بالینی سه واکسن ویروس کرونا به مرحله بالینی رسیده و نتایج تحقیقات بالینی داروهای ضد بیماری کرونا نیز از سوی برخی کشورها پذیرفته شده است.