سید تقی کبیری در جلسه علنی دوشنبه در مخالفت با لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور، گفت: این لایحه در بحث حذف ۴ صفر از واحد پولی کشور است و امروز در بحث فوریت این موضوع مطرح میشود شاید نزدیک به سه دهه است که این موضوع مطرح شده است در دولت های مختلف عنوان شده اما به هر طریق به مرحله عمل نرسیده و امروز بانک مرکزی این را مطرح کرده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اصل موضوع حذف چهار صفر از واحد پولی کشور و دیگر موضوع فوریت آن است. در مقدمه این لایحه دلایل فوریت مطرح نشده و طبیعی است که در بحث لوایح و طرحها اصل بر عادی بودن رسیدگی به این طرح ها و لوایح است و اگر فوریت مطرح می شود باید دلایل آن بیان شود اصل ضرورت تغییر واحد پولی را ما قبول داریم و ضرورت این موضوع را کارشناسان مطرح کردهاند اما آیا بحث تغییر واحد پولی فوریت دارد؟
کبیری گفت: هزینه های زائدی که در این تغییر پولی اتفاق خواهد افتاد از جمله تغییر در چاپ اسکناسها، تهیه نرم افزارها، امحاء اسکناسهای فعلی و ... با وضعیت بودجه و هزینههای جاری کشور؛ آیا بار مالی که بانک مرکزی ایجاد میکند فوریت دارد؟
وی ادامه داد: کارشناسان در بحث تورم مطرح کردهاند این تغییر در بحث تورم تاثیرگذار نخواهد بود و این را به شکل عادی مطرح کنیم مشکلات عدیده در واحدهای مختلف و شرایط بیماری کرونا؛ امروز ضرورت های ما فراتر از این موضوع است مشکلات کارگران، تورم کمرشکن، آیا موضوع فوریت در انتهای مجلس دهم ضرورت دارد؛ مساله دیگر تغییر نام است که امروز «پارسه» و «تومان» مطرح میشود آیا کارشناسی شده است خود واحد تومان عنوانی از رژیم گذشته است آیا احیای این عنوان درست است، بانک مرکزی باید کارشناسی بیشتری در این باره انجام می داد.
کبیری گفت: امروز فوریت های ما در بحث مسائل اقتصادی، تورم و معیشت مردم و کارگران و معلمان و تولید در سال جهش تولید است و این موضوع را می توان در قالب یک بحث عادی مطرح کرد تا ما به مسائل اساسی و حساس کشور بپردازیم هزینه اضافی بر دوش دولت نگذاریم و این را در فضای آرام اقتصادی مطرح کنیم.
لاریجانی در پاسخ به کبیری در موضوع فوریت این لایحه گفت: فوریت این موضوع قبلا تصویب شده و الان بحث کلیات مطرح است.