کرمانشاه- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمانشاه با بیان اینکه ۸۰ درصد برنج کاری‌ها در این استان غیرمجاز است، گفت: کرمانشاه جزء استان‌های مجاز برای کشت برنج نیست از این رو کشت این محصول باید به حداقل برسد.

بهرام درویشی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا، باتاکید بر اینکه کشت برنج باید براساس شیوه نامه ها باشد، اظهارداشت: سال گذشته حدود ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار برنج در استان کرمانشاه کاشته شد که بیش از ۸۰ درصد آن غیرمجاز بود.

وی با بیان اینکه تنها کشاورزان استان های گیلان و مازندان مجاز به کشت برنج هستند، گفت: در استان کرمانشاه به دلیل اینکه رودخانه های جاری دائمی کمی وجود دارند و به دلیل رطوبت کم هوا باید آب بسیاری برای آبیاری مصرف شود، لذا کشت برنج غیرمجاز است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمانشاه اضافه کرد: تنها در نقاط بسیار محدودی از کرمانشاه کشت برنج براساس شیوه نامه های منابع آبی مجاز است.

درویشی با تاکید بر اینکه باید سطح زیرکشت برنج در کرمانشاه را به حداقل برسانیم، گفت: امسال برخورد قاطع با متخلفان در زمینه کاشت برنج در دستور کار قرار دارد و به شدت در این زمینه برخورد خواهد شد.

وی اضافه کرد: ایران کشوری خشک است و استان ما نیز با توجه به آمارهای بارشی و پایین بودن میزان بارش‌ها طی چند سال گذشته در شرایط نرمال آبی قرار ندارد از این رو برنامه های کشتی که تدوین می شود باید باتوجه به افق های طولانی مدت باشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای با اشاره به طرح ملی سازگاری با کم‌ آبی افزود: هماهنگی لازم در این زمینه با مدیریت ارشد استان و سیستم قضایی صورت گرفته است و در هفته آینده نیز این موضوع بصورت جدی مورد رصد و نظارت قرار خواهد گرفت.

برخورد جدی با چاه‌های غیرمجاز

درویشی همچنین با تاکید بر اینکه در سال ۹۸ برخورد جدی با چاه های غیرمجاز سطح استان را در دستور کار قرار دادیم، گفت: برداشت‌های بی‌رویه و غیرمجاز از آبخوان‌ها باعث تشدید روند افت منابع آب و مخاطرات زیست محیطی در دشت‌ها شده است.

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از کشاورزی به منابع آب زیرزمینی وابسته است، گفت: اجرای طرح هوشمندسازی چاه‌های کشاورزی در قالب طرح تعادل بخشی منابع آبی و همچنین کنترل بهره‌برداری چاه‌های غیرمجاز که در دست اقدام قرار گرفته یکی از مهم‌ترین راهکارهای صرفه جویی و بهینه سازی مصرف آب است.

ساماندهی رودخانه ها

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمانشاه در ادامه به تخلف تجاوز به حریم رودخانه ها اشاره کرد و گفت: تاکنون سه هزار و ۲۸ مورد تخلف در حاشیه رودخانه های استان به ثبت رسیده که بیشتر آن مربوط به شرق استان است.

درویشی، همچنین به لایروبی رودخانه های سطح استان اشاره کرد و گفت: لایروبی رودخانه های سطح شهر وظیفه شرکت آب منطقه ای است که در این راستا اقدامات لازم را نیز انجام می دهد.

وی افزود: لایروبی تمام رودخانه های استان به دلیل پیچیدگی و طولانی بودن رودخانه و نبود اعتبارات کافی امکان پذیر نیست.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای توضیح داد: باوجود شرایط نامناسب اعتباری تاکنون ۸۱ کیلومتر طول رودخانه های استان را که نقاط بحرانی محسوب می شدند، لایروبی کردیم.
در استان کرمانشاه ۱۲ سد مخزنی باظرفیت یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون متر مکعب وجود دارد.
میانگین بارش باران در استان کرمانشاه از ابتدای سال زراعی جاری (اول مهر ۹۸ تا ۶ اردیبهشت ۹۹) نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته که بیش از ۷۶۵ میلی متر بوده ۴۲ درصد کاهش داشته ولی نسبت به دوره بلندمدت یک درصد افزایش نشان می دهد.

استان کرمانشاه با داشتن ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۱۴ شهرستان، ۳۲ شهر و ۲ هزار ۵۹۵ روستا دارد و در غرب ایران واقع شده است.