جیرفت - ایرنا - به گفته مسوولان، دولت ۴۰ درصد ناوگان حمل و نقل کشور با ۳۰ هزار کامیون را برای حمل محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان بسیج کرده است.

در روزهایی که کرونا در کشور جولان می‌دهد اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان کرمان و رانندگان حوزه حمل و نقل عمومی با همتی جهادی کالاهای اساسی به ویژه محصولات سبزی و صیفی مورد نیاز مردم را به دست آنها می‌رسانند.

طی روزهای اخیر متاسفانه شاهد کاهش شدید قیمت محصولاتی همچون گوجه، پیاز و خیارسبز در جنوب کرمان بودیم و تعدادی دلال برای سرپوش نهادن بر فعالیت دلالی خود، سیستم حمل و نقل را سپر اهداف خود قرار داده و تمامی مشکلات را ناشی از حمل و نقل عنوان کرده‌اند و این در حالی است که اداره کل راهداری و حمل و نقل جنوب کرمان پیش از آغاز فصل برداشت محصول، تمامی تدابیر لازم را اتخاذ کرده بود اما شیوع کرونا همه این محاسبات را برهم زد ولی با شرایط کرونایی هم این اداره کل نگذاشت فعالیت کشاورزی متوقف شود و دیدیم که مجموعه حمل و نقل با حفظ پروتکل‌های بهداشتی به فعالیت خود ادامه داد.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از عزیمت ۴۰ درصد ناوگان حمل و نقل کشور به منطقه جنوب کرمان برای حمل محصولات کشاورزی خبر داد. مجتبی محمودی افزود: با توجه به اینکه این منطقه به لحاظ بار ورودی رتبه آخر را در کشور دارد، در این روزها رتبه نخست بار خروجی را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه ۸۱ درصد از ناوگان ذکر شده به صورت یک سر خالی به منطقه عزیمت می‌کنند، گفت: این موضوع رغبت رانندگان را برای عزیمت به منطقه کاهش می‌دهد.وی با بیان اینکه ۸۱ درصد از ناوگان ذکر شده به صورت یک سر خالی به منطقه عزیمت می‌کنند، گفت: این موضوع رغبت رانندگان را برای عزیمت به منطقه کاهش می‌دهد.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب کرمان افزود: پیش‌بینی کاهش قیمت محصولات کشاورزی و در نتیجه پرداخت نشدن به موقع کرایه حمل، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای را بر آن داشت تا با حمایت‌های استاندار کرمان نسبت به تخصیص ۳۰ درصد سوخت تشویقی و تامین لاستیک مورد نیاز ناوگان و همچنین تامین و عرضه سوخت مورد نیاز برای ترغیب این عزیزان به منطقه، اقدام کند.

وی گفت: بیش از ۳۰ هزار دستگاه ناوگان از کل ناوگان کشور برای حمل بار این منطقه اختصاص یافته است.

 محمودی از فعالیت و خدمات رسانی ۱۰۶ شرکت حمل و نقل کالا در جنوب کرمان خبر داد و گفت: تسهیل در دریافت و صدور بارنامه در دستور کار جدی این اداره کل است تا کامیون‌های حامل محصولات کشاورزی به موقع از منطقه خارج و به بازارهای هدف برسند.

« در این فصل جنوب کرمان تولید کننده حجم زیادی از محصولات سبزی و صیفی مورد نیاز بازار مصرف کشور است »

تدارک روزانه ۲ هزار و ۷۰۰ کامیون برای حمل محصولات کشاورزی

 مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب کرمان نیز عنوان کرد: با تمهیدات اندیشیده شده توانستیم ۲ هزار و ۷۰۰ دستگاه کامیون  اتاق‌دار چوبی از نوع تکِ ۱۰چرخ و تریلی به صورت روزانه برای حمل حاصل دسترنج کشاورزان زحمتکش منطقه تامین کنیم.

مسعود جمیلی کرمانی اضافه کرد: با وجود کاهش قیمت محصول، ورودی ناوگان حمل و نقل به منطقه  ۳۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

وی ادامه داد: کشاورزان برای تأمین ناوگان دغدغه نداشته باشند و قبل از برداشت محصول با مراجعه به شرکت‌های حمل و نقل نسبت به عقد قرارداد و تامین ناوگان اقدام کنند.

 مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب کرمان از تشکیل ۹ اکیپ از کارشناسان حمل و نقل در شهرستان‌های جنوبی استان کرمان با هدف نظارت بر فرآیند حمل و نقل تا پایان فصل برداشت محصولات کشاورزی منطقه خبر داد و گفت: هیچگونه مشکلی برای تأمین ناوگان تا پایان برداشت محصولات کشاورزی منطقه نخواهیم داشت.

وی گفت: بر اساس مصوبات شورای عالی ترابری کشور، کرایه حمل بار طبق توافق بین صاحب کالا و راننده تعیین می‌شود.

جمیلی افزود: عرضه حداکثری ناوگان می‌تواند در کاهش کرایه حمل موثر باشد که همکاری سایر ارگان‌های مرتبط خصوصاً رسانه‌ها برای تبیین شرایط فراهم شده در راستای تامین امنیت و آرامش رانندگان می‌تواند بسیار موثر باشد.

افزایش ایمنی حمل و نقل ترافیکی محصولات کشاورزی در جاده‌های جنوب کرمان

با توجه به اوج فصل برداشت محصولات کشاورزی در جنوب استان کرمان، قرارگاه پلیس راه با همکاری اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای جنوب کرمان طرح ترافیکی ویژه حمل و نقل محصولات کشاورزی را در دست اجرا دارد.

فرمانده قرار گاه پلیس راه جنوب کرمان گفت: با توجه به اهمیت تردد ایمن و آسان ناوگان حمل و نقل محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان در این فصل، این قرارگاه با افزایش گشت‌های پلیس در محورها، طرح ایمن‌سازی ترافیک کامیون‌های حامل محصولات را به مرحله اجرا در آوردیم.

سرهنگ علی رضایی با اشاره به اهمیت تردد ایمن کامیون‌های حامل محصولات کشاورزی که ماحصل دسترنج کشاورزان است، افزود: در این طرح، محورهای روستایی که بیشترین بار محصولات کشاورزی را دارند توسط پلیس راه روستایی مورد رصد قرار می‌گیرد.

وی از ممنوعیت تردد کامیون‌ها و تریلرها از محور جیرفت – دلفارد - بافت به سمت شیراز خبر داد و گفت: با تهمیدات صورت گرفته محور جیرفت – جبالبارز – سه راهی ابارق برای تردد کامیون‌ها و تریلرها در نظر گرفته شده است.

فرمانده قرارگاه پلیس راه جنوب کرمان از رانندگانی که در این محور تردد می‌کنند خواست با حوصله و رعایت جوانب احتیاط رانندگی و از عجله و شتاب پرهیز کنند.

به گفته کشاورزان،  نظارت مستمر اداره کل راهداری بر حوزه حمل و نقل نقش مهمی در تثبیت قیمت نهایی محصولات کشاورزی دارد.

 جنوب کرمان با تولید سالانه چهار و نیم میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی نقش مهمی در تامین سبد غذایی مردم دارد و از طرفی زندگی بیش از ۷۰ درصد مردم این منطقه به کشاورزی وابسته است و مجموعه راهداری و حمل و نقل یک نقش حیاتی در این چرخه بر عهده دارد چرا که اگر این محصولات به موقع به بازارهای هدف نرسد تلاش کشاورزان به هدر می‌رود.

دو ماه و نیم است که از آغاز شیوع بیماری کووید ۱۹ در ایران می‌گذرد، این ویروس همه‌گیر بیش از سه ونیم میلیون نفر را در اقصی نقاط جهان درگیر کرده ، ویروسی که موثرترین روش برای در اماندن از ابتلا به آن حفظ فاصله‌ فیزیکی و رعایت بهداشت فردی است.

تاکنون ۹۵ هزار و ۶۴۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند ۶ هزار و ۹۱ نفر نیزبر اثر این بیماری جان خود را ازدست داده اند.