به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، «تقی رستم وندی» امروز دوشنبه در دومین نشست کارگروه ملی مشارکتهای مردمی مبارزه با کرونا که در سالن پیامبر اعظم (ص) در وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به نقشآفرینی گروههای اجتماعی و مردمی در فرایند مبارزه با کرونا طی دو ماه و اندی اخیر گفت: مهمترین وجه مشارکت مردم در برنامههای مبارزه علیه کرونا بر فعالیتهای محله محور استوار بوده است و تلاش داریم با فعال سازی ظرفیتهای هر محله، مشکلات و چالشهای آن را با اتکا به نیروهای همان محله حل و فصل کنیم.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه طی دو ماه اخیر تجربه خوبی از راهبرد محله محوری در مدیریت بحران کرونا بدست آوردیم، تصریح کرد: باید محله محوری به جریانی اجتماعی در کشور تبدیل شود و در سایر مسائل بزرگ کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد.
رییس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور در این زمینه لزوم تقویت همافزایی نیروها را یادآور شد و گفت: برای موفقیت در این کار، در وهله اول نیازمند ساختارسازی دقیق و هوشمند هستیم. نباید فضایی ایجاد شود که اقدامات و کارهای بزرگ در کشور به صورت موازی انجام شود.
رستم وندی با بیان اینکه در عصر جدید، مدیریت جامعه به سمت مردم محوری حرکت کرده است، گفت: در همه جای دنیا برای حل مشکلات و چالشها ابتدا به مردم مراجعه و از ظرفیتهای گروههای مردم نهاد برای عبور از بحرانها استفاده می شود. ما هم باید در کشورمان به سمتی حرکت کنیم که ظرفیتهای مردمی را به صورت سازمان یافته در فرایند حل چالش ها به حرکت دربیاوریم.
وی برای تحقق این هدف بر لزوم ایجاد سامانهای یکپارچه برای هدایت مشارکتهای مردمی در سطح کشور تاکید کرد و از برنامه وزارت کشور برای راه اندازی آن خبر داد.
معاون وزیر کشور گفت: این سامانه به منظور تسهیل فرایند مشارکتهای مردمی و هم افزایی آن در حل مشکلات ایجاد میشود و در آن، استفاده از ظرفیت همه نهادها و گروهها برای حل مسائل و مشکلات و نحوه هماهنگی میان آنها پیشبینی خواهد شد.
رستم وندی خاطرنشان کرد: ایجاد سامانه متمرکز مدیریت مشارکت محله محور به معنای ادغام سازی و یکی کردن فعالیت گروهها و دستگاهها نیست بلکه هدف اتصال و هم افزایی ظرفیت آنها است.
رییس سازمان امور اجتماعی کشور همچنین از تدوین «برنامه جامع محله» سخن گفت و اظهارداشت: در این برنامه، مشکلات و نیازمندیهای هر محله و ظرفیت های مردمی برای حل آن بررسی و ارزیابی شده و تلاش خواهد شد تا با وحدت فرماندهی و ساماندهی، کمکهای مردمی به شکلی عادلانه و منصفانه میان نیازمندان توزیع شود.
رستم وندی آمادگی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور را برای دریافت نظرات همه دست اندرکاران و کارشناسان در جهت اصلاح و تکمیل الگوی محله محوری اعلام کرد و گفت: آنچه در کشور با اتکای به مردم طی دو ماه اخیر در مبارزه علیه کرونا صورت گرفته، کاری بزرگ و ستودنی است که باید این اقدام و حرکت بزرگ در تاریخ ثبت و ماندگار شود.
رستم وندی همچنین از تلاشهای وزارت کشور برای کمک به آزادسازی حسابهای مسدود شده برخی از انجمن های خیریه خبر داد و گفت: وزارت کشور تلاش خواهد کرد با همکاری دیگر دستگاهها، مشکلات پیش روی نهادهای مردمی و مجموعههای خیرین رفع و به توسعه فعالیتهای آن ها در امر خدمترسانی کمک شود.
رییس سازمان امور اجتماعی کشور خاطر نشان کرد: در تلاش هستیم زمینهای فراهم شود تا همه ظرفیتهای موجود در کشور از سازمان بسیج و فرمانداریها گرفته تا گروههای مردمی بتوانند در شرایط بحرانها در چارچوب یک سامانه و فرماندهی واحد در جهت خدمت به مردم فعالیت و حرکت کنند.
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۸
تهران-ایرنا- معاون وزیر و رییس سازمان امور اجتماعی کشور با تاکید بر این که ساماندهی مشارکت های مردمی در سطح کشور نیازمند راه اندازی سامانه یکپارچه است گفت: اجرای الگوی محله محوری در مهار بحران کرونا کارآمد و موثر بود.