آیت الله لطف الله دژکام شامگاه دوشنبه در آیین روز شیراز که در محل مسجد جامع وکیل برگزار شد با گرامیداشت این روز افزود: باید در مورد شیراز که محل عشق و علاقه بسیاری از مردم جهان است بیندیشیم و نام شیراز را گرامی بداریم و در زمینه سربلندی و توسعه و بهروزی شیراز و شیرازیها تلاش کنیم.
وی با یادآوری اینکه خداوند متعال در قرآن کریم بعضی شهرها را شهرهای طیب و پاک معرفی کرده است، بیان کرد: شیراز از شهرهایی است که در ذهن هر انسانی که آشنایی با تاریخ جهان دارد یادش زنده می شود،بیانگر پاکی ها، انسانیت، ادب، علم، فرزانگی و فرهیختگی است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: در سال ۱۳۸۱ به پیشنهاد شورای شهر شیراز و با تصویب مجلس شورای اسلامی ۱۵ اردیبهشت روز شیراز نام گرفت و ما در سال های پس از آن شاهد بودیم که در همین ایامی که روز و هفته گرامیداشت شیراز است رهبر معظم انقلاب به شهر و دیار ما آمدند و شیراز و شیرازی ها را گرامی داشتند.
آیت الله دژکام افزود: امروز که بزرگداشت شیراز را در سال ۹۹ گرامی می داریم روز شیراز ۱۸ ساله شده است جا دارد از خودمان به عنوان کسانی که به شیراز علاقه داریم بپرسیم که واقعیت و هویت و ماهیت شیراز به عنوان یک شهر چه شهری و چگونه شهری است؟
امام جمعه شیراز گفت: ممکن است تلاش های زیادی از طرف مدیران شهری در این زمینه انجام شود اما به نقطه ای که دوست داریم و متناسب با جایگاه شیراز باشد خدای نکرده نرسیده باشیم که جا دارد شورای شهر و پژوهشکده این شهر و مسوولان استانی فارس در این رابطه تلاش بیشتری کنند تا به تبیین هویت و ماهیت شیراز منجر شود.
آیت الله دژکام با بیان اینکه شیراز شهر شعر و شاعران بزرگ است، افزود: برای تبیین هویت و ماهیت شیراز باید به شعر شاعرانی غیرشیرازی که به شیراز آمدند و این شهر را توصیف کردند مراحعه کنیم.
وی ادامه داد: نکته دیگر تامل در مجموعه سخنانی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفر به شیراز خیلی متواضعانه در مورد شیراز مطرح کردند و فرمودند شیراز مشهورتر از آن است که نیاز باشد بی خودی از آن تعریف کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: رهبر معظم انقلاب شیراز را دیار علم و هنر و فرزانگی، شهر ایمان عمیق دینی، شهر فناوری،تحقیق و نوآوری، شهر جهاد و شهادت و شهر ادب و شهر سعدی و حافظ دانستند.
آیت الله دژکام بیان کرد: بیاییم شیراز را در چارچوبی که هر کس به سراغ ما بیاید از ما به عنوان خادمان شیراز طلب می کند که آن جلوه ها را به او نشان دهیم بازنگری کنیم.
وی ادامه داد: مسلما شیراز باید به عنوان یکی از شهرهای بزرگ جهان اسلام جلوه گری کند ، شیراز شهری با ماهیت اسلامی و حرم سوم اهل بیت و مرکز هنر، ادب، زیبایی، زیبایی پسندی، عشق و صفا است.
امام جمعه شیراز گفت: امیدوارم باز هم شیراز را بیشتر و بهتر بشناسیم و در آستانه ظهور امام زمان(عج) شیرازی که می خواهد سربازان امام زمان(عج) را تربیت کند، شیراز را چنان بسازیم که امام زمان (عج) از ما خشنود باشد.
معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در این مراسم گفت: پاسداشت روز شیراز، در جمع مردمان این شهر به مهر و مدارا و شهیر مایه مباهات است، مردمانی که در دوران همهگیری ویروس ناشناخته کرونا، همچنان با پیروی از روش اخلاقی بزرگان این دیار، نوعدوستی و از اعضای یک پیکره بودن را فراموش نکردهاند و در مصائب و دشواریها دستگیر یکدیگرند.
مرتضی جعفری گرامیداشت شیراز را پاسداشت نیکیها و ارجمندیها خواند و افزود: این شهر شهر به واسطه توانمندیهای بالقوه، شایستگی و درخشندگی بسیار دارد.
معاون فرهنگی شهردار شیراز گفت: توسعه و پویایی هر یک از این امور در کلانشهرها، در فرآیند جهانی شدن ، منوط به شناخت و درک درستی از موقعیت فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و... آنان است.
جعفری افزود: در شرایطی که برخورداری از تسهیلات و تجهیزات مناسب زیرساختی و خدماتی، بهبود فناوریها و زیرساختهای شبکهای و پیشرفته اطلاعاتی و ارتباطی و کارایی و پایداری آنان بهعنوان پیششرطهای تحقق رشد و توسعه اقتصادی، عمرانی و سیاسی محسوب می شوند، نشانهها و نمادهای بسیاری نیز وجود دارند که در امر فرایند جهانی شدن فرهنگی تاثیرگذارند.
وی وجود نمایشگاههای قرآنی، هنری، نگارخانهها و مکانهایی مناسب برای برگزاری جشنوارههای موسیقی و هنر و ارایه هنرهای بصری همچون تئاتر و نیز پرداختن به دیگر زیر ساختهای فرهنگی همچون موزهها، رسانهها، انتشارات، توسعه صنایع دستی، توجه به جاذبههای گردشگری، مراکز فرهنگی مهم و جهانی را از این شمار دانست.
معاون فرهنگی شهردار شیراز گفت: شیراز با پیشینه تاریخی غنی و استوار بر شانههای فرهنگی کهن، میراثدار تمدنی است که قابلیتهای بسیاری برای تبدیل شدن به جهانشهری ماندگار دارد.
جعفری زیرساختهای متنوع فرهنگی همچون میراث تاریخی، صنعتی و هنری، معماری، سنتهای بومی و محلی همچون موسیقی محلی، غذا، لباس و بازیهای بومی، جشنوارهها، آیینها و مراسم مذهبی، منابع فکری و انسانی و... را از قابلیتها و ویژگی های منحصر به فرد حوزه گردشگری خواند.
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: در روزی که به بایستگی و شایستگی روز شیراز نام گرفته است، بر آن شویم تا با تعاملات فرهنگی و اجتماعی بیشتر، بیش از پیش، به موفقیت، سرزندگی و شادابی شیراز و مردمانش بیندیشیم.
جعفری با تاکید بر ضرورت تقویت ساختارها و شبکههای مؤسسات اجتماعی، بر اهمیت بازشناسی خلاءهای فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد.
وی بیان کرد: تغییر الگوهای ناکارآمد و زیرساختهای فرهنگی ویژه درراستای توسعه طرحهای جاذب تجارت، سرمایه و تخصصهای پیشرفته با همت جمعی از سوی همه نهادها و ارگانهای دولتی و خصوصی و مردمی، به سوی جهانی شدن فرهنگی شیراز، نقش حائز اهمیتی در اقتصاد این شهر خواهد داشت.
وی ادامه داد: باید شیراز با غنای تاریخی، شکوه علمی و با قدمت فرهنگی چنانکه بایسته است پاس داریم و در شادی مردمان کوشا و در بلندآوازگی آن بکوشیم.