سلیمان محمدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عملیات شناسایی کانونهای آفت ملخ مراکشی و مبارزه شیمیایی با آن از نیمه دوم فروردین امسال در هشت هزار هکتار از مراتع روستاهای "بهارمیدان، بارکُر، یکه چنار، چناران، دیکلی داش، شورجه بالا، بابا شملک، سلمه لی و گینگ جای" مراوهتپه توسط ۱۰ تیم از جهادکشاورزی آغاز شد.
وی افزود: شناسایی و مبارزه شیمیایی با آفت ملخ مراکشی در مرحله دوم تا سطح ۱۵ هزار هکتار از مراتع مراوهتپه افزایش یافت که در نهایت موفق به مهار این آفت شدیم.
محمدی با بیان اینکه هم اکنون عملیات لکهگیری این آفت در ۱۵ هزار هکتار از مراتع مراوهتپه درحال انجام است، اضافه کرد: با اقدامات انجام شده از ورود آفت ملخ مراکشی به مزارع گندم شهرستان جلوگیری شد.
وی با یادآوی سطح حدود سه هزار هکتاری مبارزه شیمیایی با آفت ملخ مراکشی مراتع مراوهتپه در سال گذشته گفت: کانونهای این آفت هر چند سال یکبار افزایش مییابد و به همین دلیل امسال سطح مبارزه با آفت ملخ مراکشی پنج برابر شد.
هجوم ملخهای مراکشی به مراتع شمال استان گلستان در محدوده مرز خشکی ایران و ترکمنستان حدود ۹۰ سال سابقه دارد و مبارزه با آن هر سال در اواخر فروردین ماه و با نمایان شدن این آفت شروع میشود.
زیستگاه ملخ مراکشی در مناطق شمالی گلستان وسعتی به طول ۱۲۰ کیلومتر و به عرض ۳۰ کیلومتر از حوالی شهرستان آق قلا تا مراتع و چراگاههای شهرستان مرزی مراوهتپه دارد و به عنوان یکی از مهمترین گونههای ملخ زیانآور در ایران به مراتع، مزارع غلات و صیفی حمله کرده و آسیب وارد میکند.
شهرستان مرزی مراوهتپه افزون بر ۶۵ هزار نفر جمعیت، حدود ۲۲۰ هزار هکتار مرتع و افزون بر ۴۰ هزار هکتار اراضی زارعی دارد.