فاطمه یادگاری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: همه ساله با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به علت روزه داری، میزان استقبال از اهدای خون کاهش می یابد که امسال همزمانی این ماه با شیوع کرونا این وضعیت تشدید شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به ایجاد وقفه ای در برخی عمل های جراحی و از سر گرفتن این عمل ها از ابتدای اردیبهشت امسال، نیاز بیمارستان ها به همه گروه های خونی به ویژه در این مقطع به گروه خونی +A و +B افزایش یافته است.
مسوول واحد جذب اداره کل انتقال خون همدان با دعوت از شهروندان به پیوستن به پویش نذر خون، به روزه داران توصیه کرد یکساعت پس از افطار و بعد از خوردن مایعات کافی برای اهدای خون اقدام کنند.
یادگاری افزود: زمان فعالیت مراکز انتقال خون همدان در ماه رمضان نوبت صبح از ساعت هشت تا ۱۳ و نوبت بعد از ظهر در این ماه تعطیل بوده و به جای آن بعد از افطار تا ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه پذیرش صورت می گیرد.
وی سهم بانوان در اهدای خون را کمرنگ دانست و گفت: بانوان به خاطر ترس و نگرانی از کم خونی از اهدای خون استقبال کمی می کنند در صورتی که پیش از خونگیری وضعیت هموگلوبین و غلظت خون بانوان رصد شده و در صورت نداشتن سابقه کم خونی، خونگیری صورت می گیرد.
مسوول واحد جذب اداره کل انتقال خون همدان با بیان اینکه از بانوان باردار، شیرده خونگیری انجام نمی شود گفت: شرایط خونگیری داشتن حداقل سن ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۰ سال، دست کم وزن ۵۰ کیلوگرم و تجویز پزشک است.
یادگاری یادآوری کرد: فروردین ماه امسال ۲ هزار و ۳۴۵ واحد خونگیری در مراکز انتقال خون همدان صورت گرفت که یک هزار و ۵۰۱ مورد آن مربوط به اهدا کنندگان مستمر بوده است.
۳۴ هزار و ۲۷۶ نفر در استان همدان سال گذشته نسبت به اهدای خون اقدام کردند که ۸۱۳ نفر از این تعداد بانوان بودند و این آمار نسبت به سال ۹۷ تا حدودی کاهش داشته است.