غلامرضا تاجگردون روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:بودجه سال ۱۳۹۹ براساس صادرات یک میلیون بشکه نفت بسته شد که حتی فراتر از وضعیت پیش از کرونا کشور بوده است.
وی بیان کرد: با توجه کاهش قیمت نفت امسال سال سختی از نظر تامین بودجه است.
نتایج برآوردها نشان میدهد با فرض صادرات ۴۰۰ هزار بشکه و قیمت ۴۰ دلار برای نفت ایران (که با توجه به شرایط فعلی بازار نفت، خوشبینانه بهنظر میرسد) بدون در نظر گرفتن کسری مربوط به تأمین ارز ترجیحی برای واردات کالای اساسی و با در نظر داشتن تحقق صددرصدی منابع استقراضشده از صندوق توسعه ملی در تبصره «۴» قانون بودجه سال ۱۳۹۹، عدم تحقق منابع بودجه در سال ۱۳۹۹، حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
علاوه بر عدم تحققهای مذکور در صورت صادرات ۴۰۰ هزار بشکهای نفت خام و دریافت ۴۰ دلار برای هر بشکه صادرات نفت در سال ۱۳۹۹، برای تأمین ۱۰.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی واردات کالاهای اساسی، دولت با کسری حدود ۳۵ هزار میلیارد تومانی مواجه خواهد بود. در مجموع برآورد عدم تحقق منابع بودجه سال ۱۳۹۹ رقمی حدود ۱۸۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
وی عنوان کرد:توجه به بازار بورس،خصوصی سازی و افزایش مشارکت بخش از راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی کشور است.
تاجگردون ابراز داشت: انضباط مالی دولت در همه حوزه ها از نیازهای کشور در شرایط کنونی است.
رئیس کمیسیون برنامه وبودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:با توجه به کاهش قیمت نفت و کم شدن بودجه سطح انتظارات از دولت باید کاهش یابد.
وی تاکیدکرد: هر چند بسیاری از توقعات به حق است اما شرایط کشور اجازه هزینه در برخی موارد را نمی دهد.
تاجگردون به دورکاری کارمندان دستگاه های اجرایی و انجام امور با یک سوم نیروهای اداری شاغل اشاره و افزود: شرایط کرونایی فرصتی برای بازنگری در برخی مدیریت هاست.
وی مدیریت بحران کرونا در حوزه بهداشت و درمان را خوب ارزیابی کرد و افزود: در شرایطی که کشور از نظر نیروهای متخصص و برخی تجهیزات امکانات کمتری نسبت به بعضی از کشورهای صنعتی داشت اما مدیریت بحران بهتری صورت گرفت.
تاجگردون تلاش شبانه روزی و بی وقفه مدافعان سلامت شاغل در بیمارستان ها را از دلایل این مهم موفقیت ذکر کرد.
رئیس کمیسیون برنامه وبودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: توسعه چشمگیر زیرساخت های درمانی در سال های اخیر از دیگر دلایل این موفقیت بوده است.
تاجگردون اظهار داشت: نگاهی عمیق به وضعیت بیماری کرونا در استان هایی مانند گیلان و مازندران و تصور این موضوع درباره کمبود امکانات درمانی در این مناطق و نیاز به اعزام بیماران به تهران مصداق خوبی برای اهمیت کمک زیرساخت های درمانی در بحران بیماری کرونا بوده است.
وی ادامه داد: تنها در شهرستان های گچساران و باشت با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از سال۱۳۹۲ تاکنون یک بیمارستان نیمه تمام تکمیل، یک بیمارستان در شهرستان کوچک باشت احداث و یک بیمارستان در گچساران در مراحل پایانی احداث است.
تاجگردون گفت: با تکمیل بیمارستان نرگسی شهر دوگنبدان که امسال انجام می شود بیش از ۴۰۰ تخت به بیمارستان های این ۲ شهرستان افزوده شده است.
تا سال ۱۳۹۲ شهرستان باشت بیمارستان نداشت و گچساران هم تنها یک بیمارستان فرسوده داشت.
تاکنون ۹۸ هزار و ۶۴۷ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۶۲۷۷ نفر نیز بر اثر این بیماری جان باخته اند.