تهران- ایرنا- معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پس از فراگیری کرونا ما هزار میلیاردتومان برآورد خسارت و عدم نفع در اسفند سال۹۸ و فروردین امسال برای فعالان عرصه فرهنگ و هنر داشته‌ایم و در حال انتشار فراخوانی هستیم تا افراد متضرر بتوانند برای دریافت تسهیلات ۱۲ درصدی و معرفی به مراکز ذیربط اقدام کنند.

در نشست اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای با معاون حقوقی، امور مجلس و استان ها و معاون توسعه مدیریت و منابع وزارتخانه، موضوع خسارات وارد شده ناشی از کرونا به هنرمندان و دیگر شاغلان فرهنگ و هنر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارتخانه در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی جزو اولین دستگاه هایی بوده است که رسته های فرهنگی را در فهرست حمایت های دولت گنجانده است، افزود: مکاتبات فراوانی را با دستگاه های مختلف جهت تعلیق، تعویق اقساط ، پرداخت حق بیمه و... انجام داده ایم.

لادن حیدری افزود: پس از فراگیری کرونا ما هزار میلیارد تومان برآورد خسارت و عدم نفع در اسفند سال ۹۸ و فروردین امسال برای فعالان عرصه فرهنگ و هنر داشته ایم و در حال انتشار فراخوانی هستیم تا  افراد متضرر بتوانند برای دریافت تسهیلات ۱۲ درصدی و معرفی به مراکز ذیربط اقدام کنند.

وی در پایان سخنانش با اشاره درخواست شاغلان بخش های مختلف فرهنگی و هنری مبنی بر از سرگیری فعالیت، گفت: شهرهایی که وضعیت سفید دارند با رعایت شرایط و ضوابط اعلامی فعالیت خود را آغاز کرده اند و در صورت استمرار مشکل کرونا در سایر شهرها پروتکل هایی را تدوین کرده ایم تا شاغلان آن بخش ها بتوانند برخی از فعالیت ها را از سر بگیرند.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ نیز با اشاره به گوشه ای از فعالیت های گسترده وزارتخانه در دوران فراگیری کرونا نظیر برگزاری کتابخوانی مجازی، مسابقات قرآنی مجازی، فروش گسترده کتاب از طریق فضای مجازی وپخش فیلم و همچنین کنسرت های آنلاین با استفاده از امکانات شبکه های مجازی افزود: لازم است دست اندرکاران و مسئولان ذی ربط با استفاده مناسب از امکانات در اختیار وزارتخانه در زمینه اطلاع رسانی و انعکاس وسیع این فعالیت ها نیز دقت و اقدام لازم را مبذول نمایند.

علی اصغر کاراندیش با اشاره به دغدغه مسئولان وزارتخانه و بخصوص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حل مشکلات پیش آمده ناشی از کرونا برای دست اندرکاران وشاغلان بخش های مختلف زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امیدوارم با حمایت مجلس شورای اسلامی و دولت بتوانیم با کمترین آسیب به فعالان عرصه فرهنگ و هنر این دوره را سپری نمائیم.

حجت الاسلام مازنی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه متولی اصلی فرهنگ و هنر کشور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، افزود: با توجه به این حقیقت انتظار داریم این وزارتخانه در زمینه جبران خسارات اهالی فرهنگ و هنر گام های اساسی بردارد و در اقداماتی که انجام می دهد جامعیت کارها را در نظر بگیرد.

وی با اشاره به این نکته که اکثریت جامعه هنری کشور از وضع مادی مناسبی برخودار نیستند، افزود:لازم است با حفظ کرامت این عزیزان به فکر تامین معاش و رفع مایحتاج اولیه شان باشیم، زیرا با تکریم بخش هنر و شادابی آنان می توان این نشاط را به سایر بخش های جامعه گسترش داد.

همچنین ذوالقدر دیگر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی که در این نشست حضور داشت با اشاره به دغدغه شدید اهالی فرهنگ و هنر از تعطیلی و رکود فعالیت های هنری و فرهنگی گفت: لازم است برنامه ها و طرح هایی را به سرانجام رسانیم که علاوه بر جبران بخشی از خسارت های وارد شده به آنان تاکنون، بتوانیم آسیب های اقتصادی ناشی از شیوع کرونا در آینده را نیز کاهش دهیم.

سیاوشی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به درخواست فعالان بخش فرهنگ و هنر از دولت برای یاری رساندن به آنان با اعمال تخفیف هایی نظیر عدم دریافت مالیات ارزش افزوده ،اختصاص یارانه بیشتر و اختصاص وام های کم بهره با دوره بازپرداخت طولانی مدت، افزود: کمیسیون فرهنگی و مجلس شورای اسلامی نیز آمادگی همراهی با این عزیزان را در راستای کاستن هر چه بیشتر از عوارض اقتصادی ناشی از شیوع کرونا را دارد.

در این نشست همچنین از سوی مشاوران حاضر در جلسه پیشنهادهایی نظیر: اجرای طرح هایی برای تحریک تقاضای فرهنگی جامعه، استفاده هرچه بیشتر از امکانات فضای مجازی جهت تحول شیوه های فروش محصولات فرهنگی و هنری و اجرای برنامه های هنری، لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای فضای پسا کرونا، تداوم بخشودگی اجاره اماکن فرهنگی از سوی شهرداری ها و دولت، بخشودگی مالیاتی و طرح پیش فروش بلیت فعالیت های فرهنگی که در آینده امکان اجرا دارند، ارائه شد.