لندن–ایرنا– انگلیس و آمریکا روز سه‌شنبه اولین دور مذاکرات درباره آینده همکاری‌های تجاری میان دو طرف در دوره پسابرگزیت را که انتظار می‌رود منافع آن خسارت‌های اقتصادی ناشی از برگزیت و همه‌گیری کرونا را برای طرف انگلیسی جبران کند، آغاز کردند.

این مذاکرات که به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا به صورت ویدئو کنفرانس برگزار می‌شود همزمان با کشمکش انگلیس و اتحادیه اروپا» برای رسیدن به توافق تجاری پسا برگزیت صورت می‌گیرد.    

«رابرت لایتیز نماینده تجاری آمریکا سال گذشته فهرستی از اهداف دولت، از جمله دسترسی کامل به محصولات کشاورزی و کاهش تعرفه ورود کالاهای آمریکایی به انگلیس منتشر کرد. او در این مدت کمتر درباره دیدگاه واشنگتن در مذاکره با طرف انگلیسی اظهار نظر کرده است.

به نظر می‌رسد که آمریکا در این مذاکرات تلاش خواهد کرد تا با افزایش مراودات تجاری لندن–واشنگتن، روی کاهش همکاری های اقتصادی انگلیس و چین متمرکز شود. این کشور همزمان پویشی را به نام خرید از آمریکا با هدف قبضه کردن بازار انگلیس راه‌اندازی کرده است.

برخلاف مهلت تعیین شده برای مذاکرات انگلیس و اتحادیه اروپا که دولت لندن اصرار دارد تا پایان سال جاری به نتیجه برسد، ضرب الاجلی برای مذاکره با آمریکا مشخص نشده است.

مذاکرات انگلیس و اتحادیه اروپا دو ماه پیش آغاز شد و همچنان پیش‌رفت ملموسی حاصل نشده است.  

انگلیس که بهمن ماه سال گذشته گذشته رسماً از اتحادیه اروپا خارج شد، تا پایان امسال در چارچوب دوره موسوم به گذار تابع قوانین اتحادیه اروپاست. اگر دو طرف در مدت باقی مانده به توافق برسند، همکاری فی مابین در قالب جدیدی ادامه خواهد یافت در غیر اینصورت تمام روابط چهار دهه گذشته از ابتدای سال آینده میلادی (۲۰۲۱) متوقف خواهد شد.

فرانسوا اوگریدی دبیرکل اتحادیه‌های کارگری انگلیس معتقد است که دولت جانسون به جای گرم گرفتن و تقویت مناسبات تجاری با آمریکا، باید روی دست‌یابی به توافق خوب با اتحادیه اروپا متمرکز شود. وی هشدار داد که توافق نامناسب با آمریکا بخش‌های دولتی، زیست محیطی و استانداردهای غذایی کشور را تضعیف خواهد کرد.

یکی از مسائل مورد اختلاف، شست‌وشوی مرغ با کلر در ایالات متحده آمریکاست.

در آن کشور، شستن مرغ در آب با کلر فراوان، قانونی است. تولیدکنندگان معتقدند که این اقدام از انتشار آلودگی میکروبی از دستگاه گوارش به گوشت جلوگیری می‌کند.

اما این اقدام از سال ۱۹۹۷میلادی در اتحادیه اروپا ممنوع شد و تنها شست و شو با هوای سرد یا آب مجاز است.

اتحادیه اروپا و به تبع آن انگلیس، معتقد هستند که شست و شو با کلر می‌تواند خطر بیماری‌های باکتریایی مانند سالمونلا را افزایش دهد.

آمارها نشان می‌دهد که آمریکا بعد از اتحادیه اروپا بزرگترین شریک تجاری انگلیس به‌شمار می‌رود.  از سویی دیگر، انگلیس هفتمین شریک تجاری آمریکا پس از کره جنوبی به‌شمار می‌رود.

براساس این گزارش، انگلیس در سال ۲۰۱۸ میلادی ۱۹ درصد به آمریکا صادرات و ۱۱ درصد واردات داشته است. در همان سال اتحادیه اروپا ۴۵ درصد کل صادرات و ۵۳ درصد کل واردات انگلیس را شامل شده است.

نخست وزیر انگلیس پیشتر به طرف‌ آمریکایی هشدار داده بود که این کشور از بهترین مذاکره‌کنندگان در حوزه کسب وکار برخوردار است و گفت‌وگوهای دشواری در راه خواهد بود.

با این حال به نظر می‌رسد که با توجه به فشارهای اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا در انگلیس، درکنار شوک ناشی از خروج این کشور از اتحادیه اروپا، موضع لندن را در مذاکره با آمریکا نرم‌تر کند.