تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۴

خمین - ایرنا - رییس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: ۹۶ هزار و ۸۴۹ نفر معادل ۹۵ درصد از جمعیت این شهرستان از طریق سامانه سیب به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، غربالگری سلامت شدند.

دکتر « مجتبی دیده دار» روز سه‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه خمین افزود: ۱۶ هزار و ۳۵۳ نفر از جمعیت این شهرستان در سامانه salamat.gov.ir به منظور ارزیابی سلامت ثبت نام کردند.
وی بیان کرد:  ۶۳۷ زن باردار در خمین از آغاز شیوع ویروس کرونا غربالگری شدند و هیچ مورد مشکوک به کرونا شناسایی نشد.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین افزود: ۳۷۰ نمونه برای تشخیص کووید ۱۹ ارسال شد که جواب آزمایش ۹۴ نفر مثبت بود.
دیده دار گفت: از این تعداد ۷۶ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان امام خمینی (ره) خمین بستری  شدند و ۱۸ بیمار تحت قرنطینه خانگی قرار گرفتند.
وی اظهار داشت: ۷۵ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ پس از گذراندن مراحل درمان بهبود یافتند و از بیمارستان ترخیص شدند.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین ادامه داد: ۴۳ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در این شهرستان مرد و ۵۷ نفراز این بیماران زن بودند.
دیده دار اضافه کرد: ۷۷ درصد از مبتلایان کووید ۱۹در خمین ساکن شهر و ۲۳ درصد ساکن روستا بودند و ۷۰ درصد از این مبتلایان بیماری زمینه ای داشتند.
وی، میانگین سنی بیماران کرونا در این شهرستان را ۵۷ و ۲ دهم درصد بیان کرد و افزود: مردان بین سنین ۶۰ تا ۶۹ سال و زنان بین سنین ۵۰ تا ۵۹ سال بیشتر در خمین به کووید ۱۹ مبتلا شدند. 
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: در بحران شیوع ویروس کرونا اقدامات پیشگیرانه کارشناسان بهداشت محیط، علوم آزمایشگاهی و مراقبان سلامت این شهرستان در شناسایی به موقع مبتلابان تاثیرگذار بود.
دیده دار تصریح کرد: پس از شناسایی اولین بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در خمین تمام نزدیکان وی به منظور جلوگیری از ابتلا به این بیماری کنترل شدند.

رییس دانشکده علوم پزشکی خمین  با اشاره به اینکه محدودیت‌های ترافیکی و جلوگیری از ورود خودروهای غیربومی به شهرستان در در کاهش چشمگیر مسافران به این شهرستان تاثیرگذار بود، ادامه داد:  ۴۵ هزار و ۲۳۱ نفر در مبادی ورودی شهرستان تب سنجی شدند و یک هزار نفر از این افراد دارای علائم بودند که به مراکز بهداشتی ارجاع داده شدند. 
وی تاکید کرد: اقدامات انجام شده در خمین باعث مدیریت شیوع ویروس کرونا در شهرستان شد و از تبدیل این شهرستان به کانون ویروس کرونا جلوگیری کرد.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین، همدلی مسوولان شهرستان در مبارزه با ویروس کرونا را سبب ایجاد آرامش در بحران کرونا دانست و افزود: بسیجیان به شکل خودجوش برای ضدعفونی کردن مناطق کم برخوردار ورود کردند.
دیده دار توضیح داد: دانشکده علوم پزشکی خمین یک بیمارستان در سطح شهرستان دارد و این مساله نگرانی هایی را در زمینه آلودگی این مرکز درمانی ایجاد کرد.
وی بیان کرد: یک طبقه از بیمارستان امام خمینی (ره) در خمین به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافت و کلینیک کرونا در این بیمارستان راه اندازی شد.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: افراد پس از معرفی به این کلینیک توسط متخصص عفونی ارزیابی می شدند و کسانی که آزمایش آنها مثبت بود و حال عمومی خوبی داشتند به صورت سرپایی و یا قرنطینه در منزل با مراقبت مراقبان بهداشتی این دانشکده درمان می شدند.
دیده دار ادامه داد: کسانی که حال عمومی خوبی نداشتند با بستری در بیمارستان خین  مراحل درمان آنها پیگیری می‌شد.
وی اظهار داشت: این کلینیک به بیماران دچار تنگی نفس و کسانی که نیاز به اکسیژن داشتند نیز خدمات درمانی ارایه کرد.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین افزود: بخش‌های اطفال، زنان و جراحی بیمارستان امام خمینی (ره) این شهرستان در زمان شیوع ویروس کرونا در محیطی ضدعفونی شده به بیماران خدمات ارایه می داد.
دیده دار گفت: فعالیت کلینیک تخصصی بیمارستان خمین با رعایت موارد بهداشتی آغاز شده است و متخصصان این کلینیک آماده ارایه خدمات به مردم شهرستان هستند.
وی  با اشاره به روز جهانی ماما افزود: ۱۵ ماما در مراکز بهداشتی شهرستان خمین، مراقبت از مادران باردار را برعهده دارند.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین بیان کرد: ۱۸ ماما در بیمارستان امام خمینی (ره) خمین برای افزایش زایمان طبیعی فعالیت می‌کنند.
مسوول روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی خمین نیز در این نشست اطلاع رسانی و اگاهی بخش عمومی، حساس سازی مردم در زمینه رعایت اصول بهداشتی به دور از ایجاد ترس و انعکاس خدمات و تلاش‌های مدافعان سلامت را راهبردهای این دانشکده در مدیریت بیماری کرونا بیان کرد.
« هادی محمدی » گفت: ۶۰ مورد کلیپ و تیزر در زمینه ویروس کرونا در این شهرستان تولید شد.
وی افزود: صفحه اختصاصی کرونا در پورتال دانشکده و فضای مجازی راه اندازی شد و وزانه ۲۰ محتوای آموزشی در قالب عکس نوشته، اینفوگرافی، موشن گرافی و کلیپ با موضوع کرونا در فضای مجازی منتشر شد.

مسوول روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی خمین اظهار داشت: بیش از ۸۰ هزار برگ بروشور و پوستر در سطح شهرستان توزیع شد.

کرونا، ویروس شایعی است که هرسال زمستان با علایم سرماخوردگی مشاهده می‌شد، اما از سال ۲۰۰۲ این ویروس جهش ژنتیکی داشته و ابتدا خود را با بیماری سارس، پس از آن مرس و در حال حاضر به شکل کووید ۱۹ نشان داده  که با دوره نهفتگی ۲ تا ۱۴ روز و با تظاهراتی نظیر تب بالا، سرفه، تنگی نفس، سردرد و گاهی با  اسهال و استفراغ همراه است.
نخستین مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی پس از قم در اول اسفندماه سال ۹۸ مشاهده شد.
شهرستان خمین از توابع استان مرکزی دارای ۱۰۵ هزار نفر جمعیت و یک بیمارستان با خدمات درمانی و بستری است.