ایرج حیدریان روز سهشنبه در نشست بررسی اجرای طرح سد مخزنی فینسک در سالن جلسات فرمانداری مهدیشهر افزود: اخذ ردیف بودجه برای احداث طرحهای عمرانی به طور تقریبی غیرممکن است، اما با تلاش مسوولان استانی و کشوری این طرح برای سال ۹۹ ردیف بودجه گرفت و هم اکنون این طرح ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار دارد.
وی یادآورشد: مجوز زیست محیطی برای ساخت سد مخزنی فینسک در سال ۹۱ اخذ شد و در سال ۹۳ این طرح تاییدیه زیست محیطی را دریافت کرد.
وی بیان کرد: طرح مطالعاتی برای جابه جایی روستای تلاجیم به اتمام رسیده است و در کنار عملیات ساخت سد، روند ساخت جاده و جابه جایی روستا آغاز میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان سمنان ادامه داد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای جابه جایی و ساخت خانههای روستای تلاجیم اعلام آمادگی کرده است.
وی تصریح کرد: اخذ مجوز ماده ۳۲ ساخت سد مخزنی فینسک در روزهای آینده با همکاری مسوولان استان سمنان انجام میشود.
حیدریان اضافه کرد: طرح مطالعاتی احداث سد مخزنی فینسک انجام شده است و با اتخاذ رویه کارشناسی و احداث این طرح، برای تامین آب آشامیدنی مردم شهرستانهای سمنان، مهدیشهر و سرخه اقدام میشود.
آغاز ساخت سد فینسک با تمام پشتوانههای قانونی
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان نیز در این نشست ابرازداشت: مجوز ماده ۳۲ ساخت سد فینسک به زودی اعطا میشود و تمام مسایل قانونی برای اجرای این طرح بررسی و دریافت شده است.
منوچهر فخری بیان کرد: بیش از ۱۰ سال است که برای ساخت سد فینسک بحث و تبادل نظر میشود که این رویه باید هرچه سریع تر به اتمام برسد و این طرح مهم برای تامین آب آشامیدنی شهرستانهای سمنان، مهدیشهر و سرخه در گام اجرایی قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: ساخت سد فینسک، یک رویداد مهم و ارزشمند در استان سمنان است که باید دستگاههای اجرایی با پرهیز از کاغذبازیهای اداری برای تسریع در اجرای این طرح بکوشند.
وی با بیان اینکه ساخت سد فینسک دارای ردیف اعتباری است، گفت: جلسه پیگیری برای ساخت این طرح مهم به صورت مستمر ادامه یابد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان یادآور شد: تمام دستگاههای اجرایی در چارچوب قانون و اختیار برای تسریع در اجرای این طرح کمک کنند و با تلاش همگانی این طرح به زودی در گام اجرایی قرار گیرد.
منطقه مورد مطالعه سد فینسک در فاصله ۷۰ کیلومتری شمال شرق شهر سمنان واقع است، قرار است آب ذخیره شده پشت سد مخزنی فینسک از طریق سامانه آبگیری به وسیله یک خط لوله تا نزدیکی بند انحرافی کاورد منتقل و سپس با آب بند انحرافی کاورد وارد یک حوضچه ذخیره در تراز ارتفاعی حدود ۱۶۴۰ مترشود.
بنابه آمار موجود، در استان سمنان سالانه یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب تولید می شود که ۷۰ درصد از منابع زیر زمینی است و با کسری مخزن سالانه ۴۵۰ میلیون متر مکعبی مواجه است.