لندن– ایرنا– دولت انگلیس به کارکنان بخش‌های خصوصی و عمومی در کل کشور توصیه کرده تا برای شناسایی و تعقیب ویروس کرونا، از یک برنامه نرم‌افزار دولتی استفاده کنند؛ اما این امر موجب نگرانی درباره نقض حریم خصوصی افراد شده است.

این نرم‌افزار روی گوشی‌های هوشمند نصب شده و مبتنی بر بلوتوث و سیستم رهیاب (جی‌پی‌اس) عمل می‌کند. به این ترتیب زمانی که افراد با  کسانی که ممکن است ناقل ویروس کرونا باشند، در تماس قرار بگیرند به آنها هشدار می‌دهد. آنها همچنین می‌توانند علائم ابتلای خود به کرونا را گزارش داده و درخواست انجام آزمایش کرونا را به سازمان بهداشت انگلیس مطرح کنند.

مسئولان این کشور می‌گویند، هرچه تعداد مصرف‌کنندگان نرم‌افزار بیشتر شود، دولت بهتر می‌تواند کنترل اوضاع را دست گرفته و سریع‌تر محدودیت‌های قرنطینه را آسان کند. 

مت هنکاک وزیر بهداشت انگلیس برای یک دوره آزمایشی از ساکنان جزیره آیل‌اف‌وایت خواسته با نصب نرم افزار ردیاب به اجرای این پروژه کمک کنند.

او مدعی است که استفاده از این فناوری به دولت کمک می‌کند تا رویکرد هدفمندی را برای عبور از قرنطینه و مهار کرونا در پیش بگیرد.

وزیر بهداشت انگلیس همچنین ادعا کرد همه داده‌های گوشی افراد به صورت ناشناس جمع‌آوری خواهد شد.

در همین پیوند، سرویس جاسوسی انگلیس موسوم به ستاد ارتباطات دولت (جی‌سی‌اچ‌کیو) گزارشی را درباره این نرم‌افزار با هدف پاسخ‌گویی به نگرانی‌های امنیتی مردم منتشر کرده است.

مسئولان انگلیس امیدوارند دست‌کم ۸۰ درصد دارندگان گوشی‌های هوشمند، این نرم افزار را نصب کنند.

با این حال رهبر حزب اصلی مخالف دولت انگلیس از مسئولان خواسته علاوه بر این روش، راه‌های دیگری را برای شناسایی وضعیت شیوع کرونا در کشور مورد استفاده قرار دهند.

«کی‌یر استارمر» به نگرانی‌های افکار عمومی از نرم‌افزار جدید اشاره کرده و می‌گوید: اگر دولت همه تخم‌مرغ‌هایش را در سبد این نرم‌افزار برگذارد ممکن است با عدم استقبال مردم مواجه شود و پروژه شکست بخورد.

«متیو گولد» رئیس آژانس ان‌اچ‌اس‌اکس که نرم‌افزار ردیاب انگلیس را تولید کرده می‌گوید، در طراحی آن بین حریم خصوصی افراد و ضرورت دسترسی مسئولان بهداشت به داده‌ها، یک تعادل نسبی ایجاد کرده است.

وی تاکید کرد، اطلاعات افراد آمار مهمی را برای بررسی تحرکات ویروس در جامعه ارائه می‌دهد.

اوضاع شیوع ویروس کرونا در انگلیس بشدت نگران‌کننده گزارش می‌شود. 

تازه‌ترین گزارش دفتر آمار ملی انگلیس نشان می‌دهد، تعداد فوتی‌های مبتلا به کووید-۱۹ در این کشور، تا هفته گذشته، از آمار همه کشورهای اروپایی عبور کرده است.

بر اساس این گزارش که امروز(سه‌شنبه) منتشر شد، تعداد فوتی‌های ثبت شده تا ۲۴ آوریل گذشته (۵ اردیبهشت) ۲۹ هزار و ۶۴۸ نفر بوده که این میزان از آمار کنونی ایتالیا که در صدر فهرست آمار جان‌باختگان اروپا و پس از آمریکا دومین کشور دارای بالاترین آمار مرگ و میر در جهان بود، ۵۶۹ نفر بیشتر است.

این آمار همچنین با آخرین گزارش رسمی وزارت بهداشت و مراقبت‌های اجتماعی انگلیس (DHSC) که دیروز (دوشنبه ۱۵ اردیبهشت) منتشر شد ۹۱۴ نفر اختلاف دارد. 

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس پنجشنبه گذشته با ادعای عبور از پیک شیوع کرونا در این کشور اعلام کرد که به زودی طرح خروج از قرنطینه را ارائه می‌دهد. او با این حال تاکید کرد که این طرح زمانی اجرا خواهد شد که دولت اطمینان پیدا کند کنترل مهار کرونا را از دست نخواهد داد.

۲۰۲۳